Rusi deklasovali Talianov, strelili desať gólov

Rusi zvíťazili nad Talianskom 10:1.
Rusi zvíťazili nad Talianskom 10:1. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|7. máj 2017 o 12:15

Taliani dokázali skórovať len raz.

A-skupina (Kolín):

Taliansko - Rusko 1:10 (0:2, 1:3, 0:5)

Góly: 24. Traversa (Bernard, Helfer) - 10. Andronov (Barabanov, Gavrikov), 19. Dadonov (Panarin, Šipačov), 25. Kučerov (Namestnikov, Gusev), 36. Namestnikov (Kučerov), 37. Panarin (Mozjakin, Šipačov), 44. Plotnikov (Kučerov, Namestnikov), 46. Mozjakin (Kučerov, Panarin), 46. Namestnikov (Kučerov, Gusev), 51. Panarin (Mozjakin, Šipačov), 59. Andronov (Barabanov, Provorov).

Rozhodovali: Kubuš (SR), Öhlund (Švéd.) - Oliver (USA), Sormunen (Fín.), vylúčení: 6:3 na 2 min., presilovky: 6:0, oslabenia: 0:0. Zmeny: 41. Sorokin (Rus.) namiesto Vasilevského, 10 893 divákov.

Taliansko: Cloutier - Hofer, Helfer, Larkin, Zanatta, S. Marchetti, Egger, Miglioranzi, Glira - Insam, Anton Bernard, Traversa - Scandella, Morini, Frigo - D. Kostner, Andergassen, S. Kostner - Gander, Goi, Frank

Rusko: Vasilevskij (41. Sorokin) - Kiselevič, Gavrikov, Belov, Antipin, Provorov, Mironov, Zub - Telegin, Andronov, Barabanov - Dadonov, Šipačov, Panarin - Kučerov, Namestnikov, Gusev - Mozjakin, Tkačov, Plotnikov

KOLÍN NAD RÝNOM. Hokejisti Ruska deklasovali vo svojom druhom zápase v kolínskej A-skupine MS Taliansko 10:1.

Rusi mali od úvodných minút zápas vo svojej réžii a nováčika deklasovali jednoznačným výsledkom. Svoju prevahu potvrdili aj v početných výhodách, keď využili všetkých šesť presiloviek.

Jedným z hlavných rozhodcov zápasu bol Slovák Jozef Kubuš.

Rusi nastúpia na ďalší zápas v pondelok 8. mája o 16.15 proti domácemu Nemecku, Taliani budú hrať najbližšie v utorok 9. mája od 16.15 proti Lotyšsku.

Hlasy po zápase /IIHF/:

Vladislav Namestnikov, útočník Ruska: "Na začiatku druhej tretiny sme zvoľnili z našej hry, ale potom sme sa vrátili ešte silnejší. Teší nás vysoké víťazstvo, ale pre náš tím je dôležité, že po prvých dvoch zápasoch máme dve víťazstvá. Teraz sa musíme dobre pripraviť na Nemecko. Videli sme ich hrať proti USA a vieme, že je to silný tím."

Sergej Plotnikov, útočník Ruska: "Veľkým plusom nášho víťazstva je, že sa strelecky chytili všetky naše formácie. Potešili sme aj našich fanúšikov, ktorí nám pomáhajú svojou podporou. Aj tá je dôležitá pre úspech nášho tímu."

Online prenos MS v hokeji 2017: Taliansko - Rusko

Majstrovstvá sveta Skupina A 2016/2017
07.05.2017 o 12:15
Taliansko
1:10
(0:2, 1:3, 0:5)
60' minúta
Ukončený
Rusko
Prehľad
Góly a asistencie: 24. Traversa (Ant. Bernard, Helfer) – 10. Andronov (Barabanov, Gavrikov), 19. Dadonov (Panarin, Šipačov), 25. Kučerov (Namestnikov, N. Gusev), 36. Namestnikov (Kučerov), 37. Panarin (Mozjakin, Šipačov), 44. S. Plotnikov (Kučerov), 46. Mozjakin (Šipačov), 46. Namestnikov (Kučerov, N. Gusev), 51. Panarin (Mozjakin, Šipačov), 59. Andronov (Barabanov, Provorov). Rozhodca: Jozef Kubuš (Slovensko), Linus Ohlund (Švédsko) – Brian Oliver (USA), Hannu Sormunen (Fínsko).
Prenos
Ruská zborná sa síce pomalšie rozbiehala, prvé dve tretiny poňala príliš profesorsky, no v tej záverečnej to už bola doslova exhibícia. Rusi v nej zaznamenali päť presných zásahov, konečný výsledok zaokrúhlili na 10:1 zo svojho pohľadu a pripisujú si povinné tri body do tabuľky kolínskej skupiny. Za najlepších hráčov zápasu boli vyhlásení Tommaso Traversa a Artemij Panarin. To je pre túto chvíľu odo mňa všetko, večer držte palce slovenským hokejistom!
Koniec zápasu.
59:43
Taliani už len symbolicky odovzdali puk Rusom do ich obranného pásma a zápas sa pomaly končí.
58:54

58:54
goalRusko dalo gól!
Tak sa to napokon Rusom podarilo. Prvý útok zbornej rozočil ďalší kolotoč, strieľal Alexander Barabanov, ktorého strela sa ešte obtrela o hokejku SERGEJA ANDRONOVA a Rusi dosiahli jubliejný 10. presný zásah v zápase! Asistencie: Barabanov, Provorov.
58:00
Artemij Panarin zrýchlil v strednom pásme, prvého talianskeho obrancu sa ešte zbavil, ten druhý ho však už v poslednej možnej chvíli zastavil.
57:11
Taliani akoby už absolútne rezignovali na defenzívu. Artemij Panarin sa znova až príliš jednoducho dostal k puku pred Fredericom Cloutierom, kde sa obtočil okolo dvoch obrancov a z otočky napálil puk do miest, kde stál pripravený taliansky gólman.
56:46
importantDosiahnuť jubilejný gól ruskej zbornej mohol byť Nikita Kučerov. Ten sa dostal do samostatného nájazdu, mieril to na vyrážačku Frederica Cloutiera, taliansky gólman zasiahol.
56:00
Dočkáme sa 10. gólu v sieti Talianska? Rusi sa v posledných sekundách nikam nehrnú a posúvajú si puk z hokejky na hokejku.
55:03
Cloutier si aspoň symbolicky zvyšuje svoju dnes nie príliš vysokú úspešnosť, keď kryje nahodený puk od Ivana Telegina.
54:23
Alexandrovi Barabanovovi sa podarilo zbaviť súpera, jeho prihrávku do bránkoviska však vlastnou hokejkou zastavil Frederic Cloutier.
54:01
Posledná reklamná prestávka dnešného zápasu prichádza po nahodnenom puku od Antona Belova, ktorý skončil v chráničoch Frederica Cloutiera.
53:39
Artemij Panarin znova prišiel zo striedačky na verejné korčuľovanie do talianskeho obranného pásma, ktoré dvakrát obkrúžil bez nejakého väčšieho odporu talianskych hokejistov.
52:50
Dvojica Kučerov-Namestnikov z Tampy Bay si dnešný zápas vyslovene užíva. Tentokrát to však už prekombinovali a Vladislav Namestnikov tak trochu zbytočne ešte vracal puk Nikitovi Kučerovovi.
51:58
Sergej Mozjakin napriahol na osi ihriska, desiaty gól svojho tímu však nedosiahol, keď puk napokon netrafil.
51:15
Rusi sa znova vyrútili do útočného pásma, tentokrát sa však oň sám pripravili, keď na modrej čiare ušiel puk Bohdanovi Kiselevičovi.
50:21

50:21
goalRusko dalo gól!
Dočkáme sa prvého dvojciferného výsledku na MS? Sergej Mozjakin od modrej čiary nabil na vrchol kruhu ARTEMIJA PANARINA, ktorý zaznamenáva svoj druhý dnešný presný zásah. Asistencie: Mozjakin, Šipačov.
50:02
Ivan Provorov videl dobre nakorčuľovaného Nikitu Kučerova, ten si prebral puk, no namieril ho len do chráničov Frederica Cloutiera.
49:42
Ako prvý v tejto presilovej hre ohrozil taliansku bránku Nikita Gusev. Ten sa však po strele z ťažkého uhla svojho prvého dnešného gólu nedočkal.
49:07
Markus Gander zahákoval Andreja Mironova a okamžite po prerušení hry bez debaty odchádza na trestnú lavicu.
48:50
Útok Jevgenija Dadonova teraz roztočil v útočnom pásme poriadny kolotoč, po ktorom si Andrej Mironov vypýtal nedovolený zákrok.
47:40
Frederic Cloutier si pripisuje jeden z mála úspešných zákrokov v tretej tretine a pokračova budeme po ďalšej reklamnej prestávke.
46:40
Zdá sa, že Taliani už úplne rezignovali na akýkoľvek dobrý výsledok v dnešnom zápase, a tak už zostáva zodpovedať len jedinú otázku, a to, koľko gólov ešte Rusi do talianskej siete pridajú.
46:00
importantA už to mohlo byť o osem gólov! Sergej Mozjakin unikal talianskej defenzíve, už-už to vyzeralo, že prepasíruje puk za chrbát Frederica Cloutiera, no taliansky brankár tentokrát aj so šťastím uspel.
45:48

45:48
goalRusko dalo gól!
Tretia tretina sa mení na ruskú exhibíciu. Nikita Kučerov nabil v peknej kombinácii VLADISLAVOVI NAMESTNIKOVOVI, ktorý pridal dnes už svoj druhý presný zásah. Asistencie: Kučerov, Gusev.
45:29

45:29
goalRusko dalo gól!
No a Rusi navyšujú svoj náskok. Vadim Šipačov z hranice bránkovej čiary poslal puk na os ihriska, kde sa do puku oprel SERGEJ MOZJAKIN, a ten prepálil všetko, čo mu stálo v ceste.
45:09
Vadim Šipačov teraz síce spravil chybu na útočnej modrej, Giulio Scandella sa však k puku dokázal dostať len za cenu hákovania a je z toho ďalšia presilová hra pre zbornú.
44:15
Taliani prepadli v útočnom pásme, čo využil na rýchly protiútok Ivan Telegin, ktorý však v takmer samostatnom nájazde tiesnený puk za Frederica Cloutiera nepreltlačil.
43:39

43:39
goalRusko dalo gól!
Rusi zobrali túto presilovú hru veľmi zodpovedne, po nahodenom puku do bránkoviska bol pred Fredericom Cloutierom mimoriadne dôrazný SERGJ PLOTNIKOV, ktorý si vyslúžil svoj prvý presný zásah. Asistencia: Kučerov.
43:08
Giulio Scandella v útočnom pásme vyrobil zbytočný faul, keď si pridržal ruského obrancu a Rusi tak majú k dispozícii ďalšiu presilovú hru.
42:25
Rýchly protiútok Rusov zakončoval strelou z tesnej blízkosti po Panarinovom priťuknutí Bohdan Kiselevič.
42:19
Zákroky Iľju Sorkoina však naďalej pribúdajú, keď ho tentokrát vyskúšal Armin Hofer. Sorokin úradoval svojou lapačkou.
41:30
Hráme už opäť s piatimi hráčmi na oboch stranách, Taliani túto presilovú hru nevyužili.
40:55
Rusi sa vak nechcú len brániť, tento protiútok však Vladislavovi Namestnikovovi vôbec nevyšiel.
40:20
Iľja Sorokin si okamžite pripisuje aj prvý zákrok, keď musel riešiť strelu z pravého kruhu od Simona Kostnera.
40:01
changePrekvapivá zmena na strane Ruska. V bránke zbornej už nevidiíme Andreja Vasilevského, ktorého nahradil Iľja Sorokin.
40:01
Začala sa tretia tretina.
V druhej tretine Rusi zo svojho tempa pomerne výrazne poľavili, za čo ich dokázal kontaktným gólom potrestať Tomasso Traversa, následne však Rusi trochu "zapli" a postupne sa strelecky presadili Nikita Kučerov, Vladislav Namestnikov a Artemij Panarin. Do tretej tretiny vstúpia Taliani presilovou hrou, čo je ideálna príležitosť ako sa ešte ako-tak dostať späť do zápasu.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:47
V závere druhej tretiny ešte uvidíme kratučkú presilovú hru Talianov, keď sa v útočnom pásme zbytočným krosčekom prezentoval Artemij Panarin.
39:00
importantObrovské príležitosti na oboch stranách! Najskôr sa proti Frederica Cloutiera nepresadil Vladimír Tkačov a následne proti Andrejovi Vasilevskému svoj druhý gól v zápase v podobne situácii nepridal Tomasso Traversa.
37:56
Tak predsa sme videli zajímavú príležitosť zbornej. Nikita Kučerov dnes patrí medzi najlepších hráčov na ľade, čo však svojim druhým gólom nepotvrdil.
37:30
Do konca druhej tretiny zostáva už len dve a pol minúty a zdá sa, že Rusi sú s aktuálnym stavom absolútne spokojní. Nikam sa totiž neponáhľajú a Talianov príliš k držaniu puku nepúšťajú.
36:21

36:21
goalRusko dalo gól!
Skvelá presilová hra od Rusov. Už pred pár sekundami Anton Belov opečiatkoval žrď Cloutierovej brány. Následne však Sergej Mozjakin ukázal skvelý cit pre hru, keď videl veľmi dobre postaveného ARTEMIJA PANARINA, a ten z pomerne ostrého uhla trafil presne. Asistencie: Mozjakin, Šipačov.
35:29
Sergej Mozjakin nahadzoval puk od modrej čiary, kde ho však ani tentokrát nedokázal tečoval Jevegenij Dadonov.
35:21
Diego Kostner zasiahol do tváre svojou hokejkou Vladislava Namestnikova, za čo musí na dve minúty odísť na trestnú lavicu. Rusi majú možnosť definitívne zlomiť odpor sympaticky hrajúceho súpera.
35:04

35:04
goalRusko dalo gól!
Pekná akcia Rusov. Nikita Kučerov s VLADISLAVOM NAMESTNIKOVOM vyrazili do protiútoku, Kučerov prenechal Namestnikovovi, a ten nekompromisne zavesil. Asistencia: Kučerov.
34:25
Artemij Panarin naservíroval puk na os ihriska Jevegenijovi Dadonovovi, Frederic Cloutier vyráža a Dadonov si na svoj druhý gól v dnešnom zápase bude musieť počkať.
33:56
Talianski hokejisti naďalej neuberajú zo svojej aktivity, tentokrát ich však zastavilo ofsajdové postavenie Giovanniho Moriniho, ktorý neskrotil puk na modrej čiare.
33:39
Rusi kontrujú prostredníctvom svojho prvého útoku, strela Alexandra Barabanova však Frederica Cloutiera nevystrašila.
33:09
Taliani predviedli peknú rýchlu kombináciu, prihrávka Tommasa Goia však hokejku dobre postaveného Markusa Gandera nenašla.
32:20
Rusi v doterajšom priebehu na taliansku bránku pomerne málo strieľajú. Teraz to skúšal nahodeným pukom Sergej Mozjakin, ktorý chcel ešte dokorčuľovať Vladimír Tkačov, no Cloutierovi puk nevypadol. Ďalšia reklamná prestávka.
31:50
Nikita Gusev sa snažil prihrávať krížom cez pásmo na Vladislava Namestnikova, puk však znova skončil len na talianskych hokejkách.
31:14
Ďalší nahodený puk pred Frederica Cloutiera, no ani tentokrát Vadim Šipačov dorážať nemohol.
30:50
Od modrej čiary nahadzoval puk Artemij Panarin, Vadim Šipačov sa už k dorážke nedostal, keď dobre zapracovala defenzíva Talianska.
30:18
Taliani pôsobia v druhej tretine oveľa živšie ako ich ruský súper, Guilio Scandella to tentokrát vyskúšal bekhendovým zakončením. Vhadzovať sa bude po ľavej ruke Vasilevského.
29:40
Rusi znova pôsobili vo svojom obrannom pásme trochu laxne, čo využil na strelu z náprahu od vrcholu kruhu Diego Kostner. Andrej Vasilevskij však nemal problém puk prikryť.
28:20
Veľký závar Rusov. Kiselevičova strela ešte presná nebola, no po následnom nastrelenom puku bol v talianskom bránkovisku aktívny najmä Sergej Plotnikov.
27:22
Rusi boli teraz pri prechode do útočného pásma až príliš netrpezliví, Artemij Panarin ich vystavil postaveniu mimo hry. Pokračovať sa bude po reklamnej prestávke.
26:52
Teraz sa však hráči z Apeninského polostrova odvážili na rýchly protiútok, k strele z prvej sa odhodlal Marco Insam, Andrej Vasilevskij musel do hry zapojiť svoj ľavý betón.
25:50
Rusov, zdá sa, strelený gól, konečne nabudil a Taliani sa znova bránia len vďaka vyhodením puku aspoň do obranného pásma súpera.
24:51

24:51
goalRusko dalo gól!
Ruská zborná si však okamžite berie svoje dvogólové vedenie späť. Vladislav Namestnikov nabil lepšie postavenému NIKITOVI KUČEROVOVI, a ten nedal talianskemu gólmanovi žiadnu šancu. Asistencie: Namestnikov, Gusev.
23:40

23:40
goalTaliansko dalo gól!
Rusi skutočne v úvode druhej tretiny mimoriadne zvoľnili, za čo ich talianski hokejisti nekompromisne trestajú. TOMASSO TRAVERSA sa šikovnou kľučkou dostal cez dvojicu ruských hráčov a nedal Vasilevskému žiadnu šancu. Asistencie: Ant. Bernard, Helfer.
22:52
Presilovka Talianov sa končí predčasne, po hákovaní od Giovanniho Moriniho budeme hrať 4 na 4.
22:40
importantVeľká príležitosť Talianov! Guilio Scandella nahadzoval veľmi nebezpečne puk pred Vasilevského, kde ho zaujímavo tečoval Marco Insam a nechýbalo veľa a Taliani by sa dočkali kontaktného gólu.
22:19
Vladislav Namestnikov teraz veľmi zbytočne v strednom pásme podrazil talianskeho útočníka, za čo si pôjde na dve minúty oddýchnuť na trestnú lavicu.
21:33
Rusi sa teraz skutočne hrajú so svojim súperom ako mačka s myšou, keď si puk posielajú z hokejky na hokejku a Taliani pri nich v niektorých momentoch nestíhajú ani korčuliarsky. Napriek tomu to je aj zo strany ruskej zbornej v druhej tretine pomerne laxné.
20:21
Alexander Barabanov získal puk na útočnej modrej čiare, prečíslenie 3 na 2 však nevyriešil úplne ideálne a ani Sergej Andronov, ani Ivan Telegin sa k zakončeniu nedostali.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Prvá tretina zápasu Talianska s Ruskom sa niesla v očakávanom duchu. Rusi mali obrovskú prevahu, Talianov v ofenzíve absolútne k ničomu nepustili, sami si vytvorili niekoľko stopercentných príležitostí. Premenili z nich však len dve, keď sa presadili Sergej Andronov a v presilovej hre aj Jevgenij Dadonov. Pomer striel na bránku je zatiaľ 2:10 v propsech ruskej zbornej.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:40
Rusi držia puk na vo svojej moci a prvú tretinu už len dohrávajú. Vyzerá to tak, že sa v prvej dvadsaťminútovke už nič nestane.
19:11
Znova okamžite po buly v strednom pásme sa Rusi nahrnuli do útoku, kde zakončoval Nikita Gusev, no tentokrát taliansku bránku netrafil.
18:59

18:59
goalRusko dalo gól!
Rusi bleskovo využívajú svoju prvú presilovú hru, keď nádhernú kombináciu bývalej petrohradskej formácie presnou strelou zakončil JEVGENIJ DADONOV. Asistencie: Panarin, Šipačov.
18:46
Prvú presilovú hru si zahrajú aj favorizovaní Rusi potom, čo Tomasso Traversa narazil veľmi nepríjemne na mantinel Vladislava Namestnikova.
18:03
Teraz sme boli svedkami nie príliš príjemného momentu, keď Vladimír Tkačov bol taký rozbehnutý do talianskeho útočného pásma, že ho nezastavila ani bránka súpera. Ruský center skončil v nej spoločne aj s talianskym gólmanom Fredericom Cloutierom.
17:46
Vladislav Namestnikov sa nikam neponáhľal, v strednom pásme sa s pukom otočil, vrátil ho späť Arťomovi Zubovi a Rusi znova postupne prestriedajú.
16:34
Už v závere presiovky sa v zaujímavej pozícii ocitol Luca Frigo, no Andrej Vasilevskij mal na jeho strelu ideálny výhľad a hru nemusel ani prerušiť.
15:46
Squadra Azzura síce bola celú minútu v útočnom pásme, no v úvodnej polovici svojej početnej prevahy nič nevymysleli.
14:46
Taliani sú síce od úvodu zápasu v hlbokej defenzíve, no napriek tomu si po hákovaní od Vladislava Namestnikova zahrajú prvú presilovú hru.
14:34
Taliani znova nevyhodili puk z vlastného obranného pásma, Arťom Zub posielal puk na teč Vladislavovi Namestnikovovi na teč, no ten v bráne Talianska neskončil.

14:20
Tak toto bol poriadny ruský kolotoč v talianskom obrannom pásme. K strele sa snáď dostal každý každý z pätice ruských hokejistov, no všetko to zákrokom proti projektilu Ivana Provorova ukončil Frederic Cloutier.
13:17
Strela Ivana Telegina z ľavého kruhu bola veľmi nepresná, Rusi sa musia vrátiť po puk za vlastnú bránu, čo využívajú aj na striedanie.
12:26
Od modrej čiary tentokrát po prihrávke Sergeja Plotnikova spoza brány napriahol Bogdan Kiselevič, no Frederic Cloutier puk videl a vykopol ho svojim pravým betónom.
11:39
importantVladimír Tkačov sa od pravého mantinelu natlačil šikovne až pred Frederica Cloutiera, kde po kontakte s Arminom Hoferom už zakončiť nedokázal. Rozhodcovia hru prerušujú, pretože taliansky bek zostáva ležať na ľadovej ploche.
11:22
Prvá menšia chybička v hre Rusov, ktorí sa v tejto chvíli previnili zakázaným uvoľnením a hra sa tak sťahuje pred Andreja Vasilevského.
10:20
Rusi sa okamťite po vhadzovaní dostali do ďalšej zaujímavej príležitosti, Artemij Panarin však puk po prihrávke od Vadima Šipačova netrafil.
09:35

09:35
goalRusko dalo gól!
Rusom sa podarilo to, po čom najviac túžili. Strelili rýchly úvodný gól. Vladislav Gavrikov odovzdal puk na vrchol kruhu Alexandrovi Barabanovovi, ktorého strieľanú prihrávku tečoval za chrbát talianskeho gólmana SERGEJ ANDRONOV. Asistencie: Barabanov, Gavrikov.
09:24
Tak za túto reklamnú prestávku sú vďační najmä talianski hokejisti. Tá prichádza potom, čo sa prvý útok Ruska vedený Sergejom Andronovom vystavil postaveniu mimo hry.
08:02
Anton Belov nahadzoval puk na bránku, taliansky gólman ani tentokrát hru neprerušil a ruský tlak sa stále viac stupňuje.
07:25
Talianski hokejisti sa teraz sami dostávajú pod tlak proti štvrtej formácii Ruska, keď majú veľké problémy s vyhodením puku aspoň do stredného pásma.
06:48
O individuálny prienik sa pokúsil Nikita Gusev, proti nemu však veľmi dobre telom zapracoval robustný taliansky bek Thomas Larkin.
05:57
importantObrovská príležitosť Ruska! Jevgenij Dadonov nabil na modrú čiaru Arťomovi Zubovi, ktorého nastrelený puk Cloutier len vyrazil, Artemij Panarin však skackajúci puk nedokázal skrotiť tak, aby ho nasmeroval do siete.
05:13
Sergej Andronov sa rozbehol po ľavej strane, mieril to do horných partií bránky, no Frederic Cloutier dobre zasiahol svojou vyrážačkou.
04:49
Taliani už v úvodných minútach zápasu využívajú každú možnosť, ako sa vymaniť spod tlaku ruskej ofenzívy. Hoc by to bolo aj za cenu zakázaného uvoľnenia. Rovnako tomu bolo aj teraz.
03:19
Napokon z ruskej aktivity vzniklo niekoľko nebezpečných striel, no Frederic Cloutier zatiaľ veľkým príležitostiam ruského tímu odoláva.
02:50
Na ľade už je tretia formácia ruskej zbornej, Nikita Kučerov s Nikotom Gusevom robia talianskej defenzíve obrovské problémy.
01:34
Útok Panarin-Dandonov-Šipačov hneď vo svojom úvodnom striedaní talianskej defenzíve poriadne podkúrila. Najskôr Artemij Panarin nenašiel prihrávkou od pravého mantinelu Jevgenija Dadonova a následne sám útočník Chicaga Blackhawks ohrozil Frederica Cloutiera.
01:01
Taliani však začali dnešný zápas oveľa odvážnejšie ako včera proti Slovákom. O prvú strelu smerom na Andreja Vasilevského sa postaral Giulio Scandella.
00:20
Rusi sa chceli okamžite vydať do útočného pásma, no tam ich prvej formácii nevyšla kombinácia, a tak sa Vladislav Gavrikov musel vrátiť po puk až do vlastného obranného pásma.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Taliansko: Cloutier (And. Bernard) – Hofer, Helfer (A), T. Larkin, L. Zanatta, Egger, Marchetti, Miglioranzi, Glira – Insam, Ant. Bernard (C), Traversa – Scandella, Morini, Frigo – Andergassen, D. Kostner (A), S. Kostner – Gander, Goi, Frank.

Rusko: Vasilevskij (Sorokin) – Gavrikov, Kiselevič, Antipin, Belov (A), Provorov, Mironov, Zub – Telegin, Andronov, Barabanov – Dadonov, Panarin, Šipačov (A) – Kučerov, Namestnikov, N. Gusev – Mozjakin (C), S. Plotnikov, Tkačov.

Rozhodca: Jozef Kubuš (Slovensko), Linus Ohlund (Švédsko) – Brian Oliver (USA), Hannu Sormunen (Fínsko).
Vážení fanúšikovia!

Majstrovstvá sveta v hokeji v Nemecku a vo Francúzsku sú už v plnom prúde. Tak ako včera, aj dnes majú v oboch skupinách na programe po tri duely. „Slovenská“ A-skupina v Lanxess Aréne je už od úvodu poriadne zamotaná. Dnes odštartuje jej program súbojom Talianov s Ruskom so začiatkom už o 12:15.

TALIANSKO

Taliani sa do elitnej kategórie vrátili po niekoľkoročnej odmlke. Aj preto sú považovaní za jedného z outsiderov nielen kolínskej A-skupiny, ale aj celého šampionátu. Hokejisti z Apeninského polostrova však už vo svojom úvodnom vystúpení na MS proti Slovensku ukázali, že v tejto kategórii už niet slabšieho súpera a proti zverencom Zdena Cígera dokonca siahali na víťazstvo. Squadra Azzura sa prezentovala mimoriadne organizovanou hrou najmä vo vlastnom obrannom pásme, ktorá robila Slovákom veľké problémy. V ofenzíve sa naopak spoliehali na rýchle protiútoky. Talianov nezložil ani rýchly inkasovaný gól a v druhej, no najmä tretej tretine boli slovenskému favoritovi viac ako vyrovanným súperom. Napokon sa dočkali zaslúženého vyrovnania z hokejky Giovanniho Moriniho. Práve prvá formácia Talianska spôsobovala slovenskej defenzíve najväčšie problémy a postarala sa aj o šokujúce vedenie nováčika zásluhou Lucu Friga. Center elitnej talianskej päťky je aj najproduktívnejším hráčom svojho tímu po úvodnom zápase, keď ho ukončil s bilanciou 1+1. Veľmi dobrý výkon však podala aj brankárska jednotka Andreas Bernard, ktorý zápas ukončil s úspešnosťou zákrokov nad 90%. Pre Talianov bude v zápase s Ruskom mimoriadne dôležité udržať čo najdlhšie nerozhodný stav. V prípade, že inkasujú od favorita rýchly prvý gól, rozbehnutú ruskú „mašinu“ zastavia už len veľmi ťažko.

RUSKO

Rusom síce na tomto šampionáte nepomôže ich najväčšia hviezda Alexander Ovečkin, no aj napriek tomu patria do najužšieho okruhu favoritov na zisk majstrovského titulu. V úvodnom vystúpení v Lanxess Aréne ich však čakal mimoriadne náročný súper v podobe švédskych Troch koruniek. Zborná si napokon z tohto šlágra úvodného hracieho dňa odniesla dva body, keď Švédov zdolala vďaka úspešnému samostatnému nájazdu Artemiho Panarina 2:1 po nájazdoch. Práve bývalý „petrohradský“ útok s Jevgenijom Dadonovom, Vadimom Šipačovom a Artemim Panarinom patril z ruskej strany k tým najnebezpečnejším. O presný zásah v riadnom hracom čase sa však postarala formácia, ktorá v zápise o stretnutí figurovala ako prvá, keď sa presadil jej center Sergej Andronov. Asistencie si pripísali Ivan Provorov a Alexander Barabanov. Rusi však boli v tomto stretnutí všeobecne aktívnejší a na švédsku bránku vyslali až 30 streleckých pokusov. Čo bolo napokon pre ich úspech v náročnom dueli s Tre Kronor kľúčové, bolo to, že dokázali hrať mimoriadne disciplinovane, keď len jediný raz hrali v oslabení. Proti veľkému outsiderovi z Talianska budú mať výhodu o jeden deň dlhšieho odpočinku, keďže svoju premiéru na šampionáte absolvovali už v piatok, zatiaľ čo Squadra Azzura má v nohách náročný súboj so Slovenskom. Kľúčom k úspechu proti húževnatým Talianom by mala byť častá streľba, dôležité bude aj to, kedy sa zbornej podarí dosiahnuť prvý gól. Čím neskôr to bude, tým viac budú ruskí hokejisti nervózni.

Tieto dva celky sa na majstrovstvách sveta stretli doposiaľ štyrikrát. Rusi ako favorit ani raz nezaváhali a ovládli všetky štyri duely s absolútne dominantným skóre 21:1.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:15.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Rusi deklasovali Talianov, strelili desať gólov