Slováci prehrali tretí raz za sebou, opäť neuspeli po nájazdoch

Dominik Kahun premieňa jediný samostatný nájazd a rozhoduje o víťazstve Nemecka nad Slovenskom.
Dominik Kahun premieňa jediný samostatný nájazd a rozhoduje o víťazstve Nemecka nad Slovenskom. (Autor: TASR)
Sportnet|10. máj 2017 o 20:15

Hokejisti Slovenska prehrali po nájazdoch aj deň predtým s Dánskom. Pred súbojmi s trojicou favoritov majú na konte štyri body.

MS v hokeji 2017 - A-skupina:

KOLÍN NAD RÝNOM (NEMECKO)

Slovensko - Nemecko 2:3 sn (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 10. T. Matoušek (T. Zigo, Šedivý), 22. L. Hudáček (M. Čajkovský) - 37. P. Reimer (Ehrhoff, Kahun), 37. Ehliz (D. Seidenberg, Moritz Müller), rozhodujúci samostatný nájazd premenil Kahun

Vylúčení: 2:2 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Fonselius (Fín.), Iverson (Kan.) - Jensen (Dán.), Ritter (USA), 17 647 divákov

Zostava Slovenska:

J. Hudáček - P. Čerešňák, A. Jánošík, Gernát, J. Mikuš, M. Čajkovský, Sersen, Trška, Šedivý - Miklík, Bližňák, Marcel Haščák - Cingeľ, Hrnka, A. Kudrna - Dravecký, L. Hudáček, P. Skalický - T. Matoušek, T. Zigo, A. Šťastný

Zostava Nemecka:

T. Greiss (10. Aus den Birken) - D. Seidenberg, Moritz Müller, Reul, Ehrhoff, Abeltshauser, Hördler, J. Krueger - Ehliz, Tiffels, P. Reimer - Y. Seidenberg, Kahun, B. Macek - D. Wolf, Fauser, Plachta - Gogulla, F. Schütz, Kink

KOLÍN NAD RÝNOM. Hokejisti Slovenska prehrali na MS v hokeji 2017 už tretí zápas za sebou. Rovnako ako deň predtým v súboji s Dánskom, aj teraz proti domácemu Nemecku neuspeli po samostatných nájazdoch.

Jediným úspešným exekútorom pri víťazstve 3:2 sn bol Dominik Kahun.

Druhá tretina sa pre problémy s ľadom začala o niekoľko minút neskôr. Hráči a rozhodcovia vyšli na plochu, no vzápätí zamierili naspäť do šatní.

Ľad musela znovu upraviť rolba.

Slováci majú po prvých štyroch zápasoch a pred súbojmi s trojicou favoritov na konte iba štyri body. Dva získali za triumf 2:1 nad Talianmi po predĺžení.

Po jednom si pripísali za neúspechy v nájazdoch proti Dánsku a Nemecku.

Teraz majú pred sebou dva dni zápasového voľna a najbližšie nastúpia v kolínskej Lanxess Arene v sobotu 13. mája 2017 o 16:15 proti Rusku.

Nemci sa predstavia v piatok o 20:15 proti Dánsku.

Slovensko nestačilo ani na Nemecko, keď prehralo po nájazdoch. Pozrite si, ako vyzeral zápas: fotogaléria

11.5.2017

Hlasy po zápase:

Tomáš Matoušek, útočník a strelec prvého gólu SR: "Chceli sme zvíťaziť, už by sme si radi vypočuli našu hymnu. Snažil som sa podať čo najlepší výkon. Padlo mi to tam, no prehrali sme - a to to celé neguje."

Dnes sme pokračovali vo výkone z tretej tretiny proti Dánsku. Asi sme si mali v šatni vynadať už skôr, aby sme takto hrali od začiatku každého zápasu.


Július Hudáček, slovenský brankár

Július Hudáček, brankár SR: "Dnes sme pokračovali vo výkone z tretej tretiny proti Dánsku. Asi sme si mali v šatni vynadať už skôr, aby sme takto hrali od začiatku každého zápasu. V prvých stretnutiach nás zväzovala neskúsenosť z takýchto veľkých podujatí. Škoda tohto výsledku. Ak by sme Nemcov zdolali za tri body, tak by sme mohli pomýšľať aj na vrchné priečky."

Vladimír Dravecký, kapitán SR: "Škoda, mohli sme vyhrať po predĺžení. Nepozeráme sa na to, že to bol už štvrtý zápas. Snažíme sa čo najlepšie pripraviť na každý duel. Tak tomu bolo aj dnes."

Marcel Haščák, útočník: "Pri mojej šanci v prvej tretine som spravil všetko dobre. Aj som si zastavil puk, napriek tomu som strelil do tyčky. Už ani neviem, čo mám spraviť, aby mi to padlo. Mám ešte tri zápasy na to, aby som prelomil smolu."

Online MS v hokeji 2017: Slovensko - Nemecko

Majstrovstvá sveta Skupina A 2016/2017
10.05.2017 o 20:15
Slovensko
2:3
(1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 0:1)
66' minúta
Ukončený
Nemecko
Prehľad
Góly a asistencie: 10. Matoušek (Zigo, Šedivý), 22. L. Hudáček (Čajkovský) – 37. Reimer (Ehrhoff, Kahun), 37. Ehliz (D. Seidenberg, Müller), rozh. náj. Kahun. Rozhodca: Fonselius (FIN), Iverson (CAN) – Jensen (DEN), Ritter (GER)..
Prenos
Slováci odohrali na svetovom šampionáte štyri zápasy a čakajú ich ešte ďalšie tri. Najbližšie sa predstavia v sobotu o 16:15 proti Rusku. Následne ich v nedeľu čaká výber USA a v utorok Švédsko.
Slovenská hokejová reprezentácia dnes výborne rozbehla svoj zápas proti Nemecku. Po góloch Tomáša Matouška a Libora Hudáčka viedla v druhej tretine už 2:0, ale v závere prostredného dejstva sa dostávala čoraz pod väčší tlak a inkasovala dvakrát v rozpätí 27 sekúnd, keď skórovali Patrick Reimer a Yasin Ehliz. Tretie dejstvo bolo vyrovnané, pretože si oba tímy strážili remízový stav a rozhodnutie museli priniesť až samostatné nájazdy. V nich bol jediným úspešným strelcom Dominik Kahun.
Strely na bránu: 28 – 31.
Najlepší hráči zápasu: Peter Čerešňák (Slovensko) – Frederik Tiffels (Nemecko).
Koniec zápasu.
65:00

65:00
goalV samostatných nájazdoch zvíťazilo Nemecko. O triumfe domáceho výberu rozhodol DOMINIK KAHUN.
Slabá strelecká efektivita sa ukázala aj samostatných nájazdoch. Rovnako ako včera, ani dnes Slováci neskórovali. Posledný pokus nepremenil Michel Miklík.
Yasin Ehliz úplne pokazil svoj nájazd, keď mu ušiel puk do rohu klziska.
Mário Bližňák vystrelil švihom, ale jeho pokus putoval nad bránu.
Brooks Macek si dobre položil Hudáčka, ale potom mu išiel puk.
Tomáš Hrnka zvolil strelu, ktorá sa obtrela o bránkovú konštrukciu.
Dominik Kahun zvolil jednoduchý blafák na bekhend a poslal puk do slovenskej siete.
Samostatné nájazdy začínajú.
Predĺženie vo formáte troch proti trom bolo tradične divácky atraktívne. Oba tímy si vytvorili šance na rozhodnutie, no zápas napokon dospel rovnako ako včera do samostatných nájazdov.
65:00
Predĺženie sa skončilo.
64:57
importantLukáš Cingel mal na hokejke rozhodnutie. Po výbornej práci Andreja Kudrnu dostal prihrávku na ľavú stranu, odkiaľ mal čas namieriť, no aj tak nechal vyniknúť Aus den Birkena.
64:30
importantObrovská šanca Nemcov. Yasin Ehliz zostal úplne voľný medzi kruhmi, no opäť ho vychytal Július Hudáček.
64:15
Slovenský výber takisto pohrozil. Libor Hudáček pristavil puk Vladimírovi Draveckému, ktorého pokus zastavil Danny Aus den Birken.
63:40
importantPatrick Reimer si vytvoril výbornú streleckú príležitosť, z ľavej strany prudko vypálil, ale Július Hudáček vytiahol pohotový betón.
63:06
Slováci sa dlho držali v útočnom pásme a vozili Nemcov. Napokon strieľal z pravého krídla nad bránu Tomáš Hrnka.
62:16
Nemci sa natlačili do tesnej blízkosti slovenskej brány a chceli puk prepasírovať za Hudáčka. Július si dal pozor.
61:35
importantNa opačnej strane mohol rozhodnúť Yasin Ehliz. Nemecký útočník prešiel po pravom krídle, no jeho strelu švihom zastavil Július Hudáček.
61:03
Michel Miklík vystrelil spoza hráča, takže Danny Aus den Birken nič nevidel. Napriek tomu nemecký brankár spoľahlivo zasiahol.
60:25
Libor Hudáček chcel obísť skúseného Christiana Ehrhoffa, ale jeho kľučky neplatili na nemeckého kapitána.
60:01
Začalo sa predĺženie.
Strely na bránu: 22 – 25.
Tretia tretina bola obojstranne opatrná a prakticky bez šancí. Slovenskí hokejisti získali bod za remízu v riadnom hracom a ďalší si budú môcť vybojovať v predĺžení alebo v samostatných nájazdoch.
60:00
Tretia tretina sa skončila.
59:05
Nasleduje ďalšie vhadzovanie pred Júliusom Hudáčkom, pretože Slováci sa previnili zakázaným uvoľnením.
58:56
Július Hudáček chcel zrýchliť rozohrávku svojho tímu, ale Andrej Kudrna prijal puk v ofsajde. Hra sa presunie pred slovenskú bránu.
58:34
importantNemcom nevyšiel prechod do útoku a nakoniec z toho bolo zakázané uvoľnenie. Domáci tréner Marco Sturm reaguje oddychovým časom.
58:16
Diváci stoja a tlieskajú, pretože plynú záverečné sekundy riadneho hracieho času. Puk je v strednom pásme.
57:40
Vyzerá to na remízový koniec, pretože ani jeden z tímov sa nedokáže dostať do súvislého tlaku.
56:46
Konrad Abeltshauser kvalitne vypálil od modrej čiary a delovku ešte tečoval pred bránou Gerrit Fauser. Puk však nesmeroval na Hudáčka.
56:05
Slováci podržali puk dlhšie v útočnom pásme a ich akcia vyvrcholila dobrou strelou Michala Sersena, ktorý od modrej čiary tesne minul bránu.
54:58
Andrej Kudrna sa uvoľnil na ľavom krídle a dokázal vystreliť. Jeho pokusu chýbala presnosť.
54:30
Danny Aus den Birken prerušil hru, pretože puk sa k nemu odrazil od korčule spoluhráča na blízku boli aj viacerí hráči Slovenska. Nasleduje posledná reklamná prestávka.
53:40
Slovákom sa otvoril priestor na protiútok. Vladimír Dravecký však neprihral presne v druhej vlne korčuľujúcemu Liborovi Hudáčkovi.
52:32
Slovenský tím už vôbec neútočí, snaží sa robiť krátke striedania a hlavne neinkasovať. Nemci naopak zvyšujú aktivitu.
51:34
Nemci v týchto momentoch získali hernú prevahu, na čo reaguje aj zaplnené hľadisko. Slovákov čakajú ešte náročné minúty.
50:50
Tomáš Zigo prerušil nemecký tlak. Nová posila českého Hradca Králové vyhodila puk až k bráne súpera.
50:13
Brooks Macek sa dostal medzi dvoch slovenských obrancov, ale nedokázal zakončiť, pretože bol tiesnený.
50:00
Ubehla polovica tretej tretiny a stále čakáme na šancu. Ani jeden z tímov nechce urobiť chybu, pretože sa mu bude hodiť každý bod.
49:33
Michal Sersen sa oprel do puku od modrej čiary. Nemci jeho pokus zblokovali na ochrannú sieť. Medzitým sa ťažko zdvíhal za bránou Martin Gernát.
48:50
Miklík hľadal krížnou prihrávkou v strednom pásme rozbehnutého Haščáka, ale Marcel dostal puk iba na päty a nemohol ísť dopredu.
47:43
Tomáš Matoušek predviedol peknú akciu na ľavom krídle, zbavil sa brániaceho Nemca a potom švihom preveril Aus den Birkena.
47:11
Je tu prvá reklamná prestávka v tretej tretine. Po jej skončení bude nasledovať vhadzovanie pred Júliusom Hudáčkom.
46:43
Jeden z nemeckých hráčov bol tvrdo narazený na mantinel, ale rozhodcovia tentoraz mlčali. Diváci na tribúnach sa však hnevali.
46:00
Juraj Mikuš tvrdo vypálil od modrej čiary, no jeho pokus chýbala väčšia presnosť. Danny Aus den Birken bol bez práce.
45:48
Prechod nemeckého tímu do útočného pásma bol zastavený, pretože rozhodcovia videli ofsajd.
45:13
Nemci prekombinovali prečíslenie. Felix Schütz zbytočne prihrával namiesto streleckého pokusu.
44:45
Libor Hudáček si verí na kľučky aj v nebezpečných pozíciách pred vlastnou bránou. Tentoraz mu to vyšlo.
43:40
Andrejovi Kudrnovi nesadla strela ideálne, ale skackajúci puk napokon doputoval pred nemeckú bránu, takže Danny Aus den Birken musel zasahovať.
43:27
Marcel Haščák prihrával cez celú šírku útočného pásma, ale nemecký hokejista tečoval puk do hľadiska.
43:00
Oba tímy pozorne strážia stredné pásmo a nikam sa nehrnú. Väčšiu snahu o útok majú však Nemci.
42:14
Slovenskí reprezentanti išli do brejku štyroch proti dvom, ale nepochopiteľne sa vystavili do ofsajdovej pozície.
41:30
Slováci sa nedokázali usadiť v útočnom pásme. Puk si posúvali iba po rohoch.
40:24
Slovenskí hokejisti boli v druhej polovici prostredného dejstva menej aktívni a väčšinou sa bránili. Úlohu môže zohrávať aj únava zo včerajška.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Strely na bránu: 19 – 19.
Slováci lepšie odštartovali druhú tretinu, keď zvýšil ich náskok so šťastím Libor Hudáček. Nemci po tomto momente znervózneli a dlhšie sa nedokázali presadiť. Postupne si však vytvárali tlak, z ktorého pramenilo viacero šancí. Streleckú smolu prelomili až v 37. minúte, keď využil presilovku Patrick Reimer a o pár sekúnd vyrovnal Yasin Ehliz.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:27
Michel Miklík vypálil príklepom bez prípravy spomedzi kruhov. Danny Aus den Birken puk videl a úspešne zasiahol.
39:22
Denis Reul obetavo zasiahol pred vlastnou bránou, keď puk tečoval ramenom na ochrannú sieť.
39:06
Slováci sa dostali do šance až tesne po skončení presilovky. Po strele Michala Sersena nebezpečne dorážal Andrej Kudrna, ale Danny Aus den Birken dobre zasiahol.
38:14
Nemci získali puk a odpálili ho cez všetky čiary za bránu Júliusa Hudáčka. Oba tímy striedajú.
37:20
Nemci mohli skórovať aj vo vlastnom oslabení, keď sa dostali do brejku troch proti jednému. Gerrit Fauser zakončoval z pravého krídla iba do bočnej siete.
36:59
Slováci majú možnosť reagovať na vyrovnanie Nemecka. Justin Krueger dostal dve trestné minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
36:38

36:38
goalNemecko dalo gól! Domáca reprezentácia pokračovala v aktivite a dočkala sa bleskového vyrovnania. Slováci ponúkli veľa priestoru YASINOVI EHLIZOVI, ktorý bekhendom poslal puk pomedzi betóny Hudáčka. Nemcom zobralo norimberské duo, ktoré patrí medzi hviezdy DEL. Asistencie: Dennis Seidenberg, Moritz Müller.
36:11

36:11
goalNemecko dalo gól! Domáci výber dokázal využiť presilovku, keď dlho tlačil Slovákov pred Hudáčkov bránou. Zo svojej typickej pozície na ľavom kruhu sa presadil útočník Norimbergu PATRICK REIMER. Asistencie: Christian Ehrhoff, Dominik Kahun.
35:35
Nemci si vytvorili trvalý tlak. Počas jednej minúty točili slovenský tím v obrannom pásme, ale nestrieľali. Nebezpečný bol iba teč Matthiasa Plachtu, ktorý chytil Hudáček.
34:37
Andrej Šťastný oslabil svoj tím. Slovenský útočník predviedol nebezpečnú hru s vysokou hokejkou.
34:13
Michel Miklík vyviezol puk do stredného pásma, vyhodil ho za nemeckú bránu a Slováci mohli vystriedať.
33:33
Libor Hudáček sa natlačil do tesnej blízkosti brány, ale nedokázal prepasírovať puk cez ležiaceho Aus den Birkena.
33:11
Július Hudáček zaváhal v rozohrávke za vlastnou bránou a puk mu zobral Gerrit Fauser. Nemecký však nemal komu prihrať.
32:35
importantAndrej Kudrna bol v brejku dvoch proti jednému s Lukášom Cingelom, mal dostatok času na zamierenie, ale vystrelil úplne mimo brány.
32:13
Slovenský výber je pod tlakom nemeckého tímu. Július Hudáček hru radšej prerušil, a tak nasleduje reklamná prestávka.
32:02
importantPhilip Gogulla dostal výbornú krížnu prihrávku na pravé krídlo, odkiaľ bez prípravy zakončoval. Jeho pokus smeroval mimo brány.
31:30
Moritz Müller vyslal kvalitnú strelu od modrej čiary, Július Hudáček nič nevidel, ale puk ho trafil.
30:38
Marcus Kink je späť na hracej ploche. Nemci hrajú v pätici a budú opäť útočiť, aby zmenili nepriaznivé skóre.
30:00
Nemci sa dobre bránia. Dokázali vyhodiť puk cez všetky čiary a odišli striedať. Slováci zakladajú ďalšiu akciu.
29:38
Danny Aus den Birken bol natlačený do svojej brány, a tak ju posunul. Bude sa však vhadzovať po jeho ľavici.
29:15
Slovenskí hokejisti sa nevedia usadiť v útočnom pásme. V týchto momentoch majú navrch Nemci.
28:38
V súboji pri mantineli Marcus Kink zobral hokejku slovenskému hokejistovi a hlavný rozhodca ho poslal na trestnú lavicu.
28:10
Nemci veľmi chcú a ich priaznivci si pýtajú gól. Sú však pod tlakom a zatiaľ im to zväzuje ruky v zakončení.
27:34
Nemecký tím teraz dominuje na ľade. Slováci by potrebovali upokojiť hru a získať puk do svojej moci.
27:05
importantĎalšia tutovka Nemcov, ktorí zbytočne špekulujú v koncovke. Gerrit Fauser sa ocitol v samostatnom nájazde, ale ešte prihrával voľnému spoluhráčovi, ktorý namieril do ochrannej siete.
26:34
Nemci majú v týchto momentoch obrovskú prevahu, ale v koncovke sa trápia. Dominik Kahun sám pred bránou úplne minul.
26:00
Puk sa odrazil na nemecké hokejky pred bránou. Z otočky zakončoval Dominik Kahun iba do pripraveného Hudáčka.
25:21
importantSlovenskí hokejisti si takmer zrazili puk do vlastnej siete. Ten už smeroval za čiaru, ale Július Hudáček výborne zasiahol hokejkou.
24:35
Július Hudáček radšej prikryl puk, ktorý na neho smeroval cez celé klzisko. Nemci získali vhadzovanie v pásme.
24:05
Michal Čajkovský chcel nahodiť puk do útočného pásma, ale jeden z nemeckých hráčov ho tečoval až na ochrannú sieť.
23:44
importantVeľká šanca slovenského tímu. Andrej Kudrna zakončoval pohotovo spred brány, ale Danny Aus den Birken bol včas na mieste.
23:31
Jeden z nemeckých hokejistov sa dotkol puku na striedačke. Rozhodcovia prerušili hru a nasleduje vhadzovanie v strednom pásme.
23:00
Denis Reul pokazil prihrávku na modrej čiare a takmer pustil do brejku Michela Miklíka. Slovenský útočník nedokázal spracovať puk.
22:27
Nemci sú v útočnom pásme, ale dvakrát po sebe dostali puk iba na ochrannú sieť za Hudáčkom.
22:10
Tomáš Zigo sa výborne natlačil z pravej strany pred bránu, ešte predkladal prihrávku voľnému Tomášovi Matouškovi, no ten nedokázal zakončiť.
21:52

21:52
goalSlovensko dalo gól! LIBOR HUDÁČEK nahodil puk z ostrého uhla na bránu, čo Danny Aus den Birken vôbec nečakal a nechtiac si ho zrazil za svoj chrbát. Asistencia: Michal Čajkovský.
21:10
David Wolf napálil puk príklepom takmer od modrej čiary a Hudáček ho nedokázal zachytiť. Potom mu musela s problémami pomáhať celá defenzíva.
20:31
Adam Jánošík nedokázal odpáliť puk do bezpečia a ponúkol ho voľnému Marcusovi Kinkovi, ktorého strelu zblokoval Peter Čerešňák.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Prestávka po prvej tretine trvala približne polhodinu. Uvidíme, ako sa dlhá pauza podpíše na výkonoch oboch tímov.
importantRolba konečne opustila ľadovú plochu, čo sa stretlo s priaznivým ohlasom medzi divákmi. Hráči sú pripravení naskočiť späť do zápasu.
Rolba stále krúži a jej púť sa zjavne nechýli ku koncu. Fanúšikovia na tribúnach chcú vidieť konečne hokej.
importantRozhodcovia neboli spokojní s ľadovou plochou, takže prestávka naďalej pokračuje. Hráči odišli späť do šatní a do akcie sa vrátila rolba.
Strely na bránu: 5 – 5.
Slovenská hokejová reprezentácia zvládla prvú tretinu súboja s Nemeckom. Zverenci Zdena Cígera pozorne bránili stredné pásmo a využili šance na protiútoky. V desiatej minúte sa ujali vedenia, keď mieril presne dorážkou z vzduchu Tomáš Matoušek. Krátko potom mohli Slováci vyhrávať aj o dva góly, no Marcel Haščák trafil v tutovke žŕdku.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:14
importantJuraj Mikuš s Martinom Gernátom stáli ďaleko od seba a pustili do brejku nemeckého útočníka Felixa Schütza. Slovákov podržal pozorný Július Hudáček.
18:57
Danny Aus den Birken radšej schoval puk v lapačke, pretože na neho išli viacerí Slováci. Náš tím získal vhadzovanie v blízkosti nemeckej brány.
18:24
Christian Ehrhoff vnikol do útočného pásma, no nesledoval pohyb svojich spoluhráčov a ocitol sa v ofsajde.
18:00
Slováci získali puk, dokázali vystriedať a teraz zakladajú útočnú akciu spoza vlastnej brány.
17:16
Nemecký protiútok bol zastavený ešte v zárodku, pretože rozhodcovia videli ofsajdové postavenie.
16:52
Frederik Tiffels sa pohral so slovenskými hráčmi na modrej čiare, ale jeho kľučky k ničomu neviedli, pretože nemal podporu spoluhráčov.
16:23
Ján Laco si pripísal úspešný zákrok na slovenskej striedačke, pretože puk vyletel mimo hracej plochy a on ho chytil do lapačky.
15:47
Peter Čerešňák je späť na hracej ploche. Slováci prežili oslabenie a súpera nepustili do gólovej šance.
15:20
Andrej Šťastný zachytil puk pred slovenskou bránou a dokázal ho poslať do bezpečia.
14:32
Mário Bližňák chcel zaútočiť vo vlastnom oslabení, no chýbala mu väčšia rýchlosť a stroskotal ešte v strednom pásme.
14:15
Felix Schütz vystrelil z pravého krídla, ale puk získal Lukáš Cingel a vyhodil ho cez všetky čiary.
13:47
Slovensko bude hrať prvýkrát v oslabení. Na trestnú lavicu odchádza Peter Čerešňák za podrazenie.
13:17
Tomáš Zigo dobre zakombinoval s Andrejom Šťastným, ale druhý menovaný zvolil zbytočnú prihrávku navyše, ktorá našla iba nemecké hokejky.
12:30
importantSlovákom sa otváral priestor na prečíslenie dvoch proti jednému, ale Pavol Skalický poslal Liborovi Hudáčkovi príliš prudkú prihrávku.
12:09
Michal Sersen bol pod tlakom, a tak radšej puk vyhodil ďaleko od slovenskej brány. Je z toho zakázané uvoľnenie.
11:23
Lukáš Cingel sa už dostával do brejku, ale v kľúčovom momente nedokázal spracovať puk na útočnej modrej čiare.
11:05
Domáci hokejisti majú čas na upokojenie počas reklamnej prestávky, pretože v posledných sekundách sa im nedarilo.
10:45
Nemci zostali zaskočení a museli sa brániť tlaku slovenského výberu. Danny Aus den Birken mal hneď dostatok práce.
10:05
importantSlováci mali obrovskú šancu na zvýšenie svojho náskoku. Marcel Haščák zostal voľný pred odkrytou bránou, ale puk napálil iba do žŕdky.
09:23
changeRozhodcovia riešili situáciu na videu, ale medzitým sa udiala zmena v nemeckej bráne. Thomasa Greissa nahradil Danny Aus den Birken.
09:23

09:23
goalSlovensko dalo gól! Výber Zdena Cígera sa ujal vedenia. Thomas Greiss vyrazil puk iba pred seba a zo vzduchu ho trafil TOMÁŠ MATOUŠEK za chrbát nemeckého brankára. Potvrdila to aj konzultácia s videorozhodcom. Asistencie: Tomáš Zigo, Eduard Šedivý.
09:00
Felix Schütz strieľal z ľavého krídla, ale v dobrej pozícii poslal puk vysoko nad slovenskú bránu.
08:24
Michal Čajkovský čistým hitom v strednom pásme zložil na ľad prenikajúceho Marcusa Kinka. Diváci chceli vidieť dvojminútový trest.
07:44
Ďalšie zakázané uvoľnenie nemeckého tímu. Domácim sa to podarilo už tretíkrát v zápase za necelých osem minút.
07:30
Konrad Abeltshauser nenašiel svojím dlhým pasom žiadneho zo spoluhráčov. Po zakázanom uvoľnení sa hra presunie pred Greissa.
06:45
Nemci nahodili puk pred bránu, kde vznikla neprehľadná situácia. Július Hudáček s podporou spoluhráčov odolal.
06:20
Slováci pôsobia uvoľnenejším dojmom ako v predchádzajúcich zápasoch. Tlak sa teraz presunul na domácu reprezentáciu.
05:46
Štvrtá slovenská formácia sa dostala do zakončenia. Spomedzi kruhov nepríjemne dorážal Andrej Šťastný, ale Greiss bol na svojom mieste.
05:34
Tomáš Matoušek skúsil vystreliť z ľavého krídla spoza hráča. Nemec puk vytečoval až na ochrannú sieť.
05:00
Oba tímy strážia predovšetkým stredné pásmo, kde je veľmi husto. Preto majú hráči problém presadiť sa.
04:32
Michal Čajkovský zachytil krížnu prihrávku súpera v útočnom pásme, vyviezol puk a odišiel striedať.
03:58
Frank Hördler pokazil rozohrávku útočnej akcie. Nenašiel na modrej čiare Brooksa Maceka a urobil zakázané uvoľnenie.
03:36
Július Hudáček si musel dať pozor na nepríjemný odraz puku od zadného mantinelu pred bránu. Radšej zasiahol lapačkou a prerušil hru.
03:10
Úvod stretnutia je obojstranne opatrný. Ani jeden z tímov neotvára hru a nechce urobiť zbytočnú chybu.
02:28
Peter Trška sa oprel do puku od modrej čiary. Jeho tvrdý príklep našiel iba pripraveného Thomasa Greissa.
02:04
Libor Hudáček unikol po ľavom krídle, ale nemal komu prihrať, tak puk odhodil iba do rohu klziska.
01:19
Martin Gernát zasiahol v defenzíve a odpálil puk do bezpečia. Napokon z toho bolo len zakázané uvoľnenie.
00:46
Michel Miklík spadol pri prechode do stredného pásma a ponúkol súperovi šancu. Nemci však posunuli slovenskú bránu.
00:15
Nemci síce vyhrali úvodné buly, ale puk nahodili iba k Hudáčkovi, takže Slováci zakladajú prvú akciu.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
LANXESS Arena prvýkrát nie je úplne zaplnená pri zápase nemeckého výberu. V hľadisku však vidíme len minimum prázdnych miest, takže atmosféra bude opäť výborná.
Spomedzi nominovaných slovenských hokejistov sa dnes do zostavy nevošla trojica. Tradične chýba na súpiske tretí brankár Jaroslav Janus, ale aj útočníci Jakub Suja s Dávidom Skokanom. Nemci nemôžu počítať s kľúčovými forvardmi Tobiasom Riederom a Brooksom Macekom.
Úvodné zostavy:

Slovensko: J. Hudáček (J. Laco) – Jánošík, Čerešňák, Mikuš (A), Gernát, Sersen, Čajkovský, Šedivý, Trška – Miklík (A), Bližňák, Haščák – Cingel, Kudrna, Hrnka – Dravecký (C), L. Hudáček, Skalický – Matoušek, Zigo, A. Šťastný.

Nemecko: Greiss (A) (Aus den Birken) – D. Seidenberg, Müller (C), Reul, Ehrhoff, Abeltshauser, Hördler, Krueger – Reimer, Ehliz, Tiffels – Macek, Y. Seidenberg, Kahun – Plachta, Fauser (A), Wolf – Kink, Schütz, Gogulla.

Príspevok, ktorý zdieľa @onlajny,


Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu priamo z dejiska MS v hokeji 2017. Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi vo svojom štvrtom zápase proti domácemu Nemecku.
Slovensko absolvovalo tri zápasy proti papierovo najslabším tímom v základnej skupine a má na svojom konte tri body, čo mu výrazne skomplikovalo cestu do štvrťfinále. Pre výber Zdena Cígera vyzerá reálnejšie boj o záchranu, pretože ho v nasledujúcich súbojoch čakajú Nemecko, Rusko, USA a Švédsko. Slováci sa vytrápili v prvom dueli proti Taliansku, keď vyrovnali v úplnom závere a triumfovali až 3:2 v predĺžení. Chuť si mohli napraviť proti Lotyšom, ale nepodarilo sa im to. Doplatili na tri neubránené presilovky súpera a slabú efektivitu, čo sa podpísalo na konečnom výsledku 1:3. Do tretieho súboja s Dánmi preto nevstupovali hokejisti spod Tatier v najlepšej nálade. Opäť márne hľadali streleckú formu a napriek aktivite len sledovali, ako skóruje ich súper, ktorý viedol po dvoch tretinách o tri góly. Slováci dokázali v záverečnom dejstve vyrovnať na 3:3, potom prežili viacero dánskych tutoviek, ale aj tak prehrali 3:4 po samostatných nájazdoch.

Nemecko odohralo rovnako tri zápasy a získalo taktiež tri body, ale malo proti sebe náročnejších súperov. Turnaj odštartovalo cenným víťazstvom 2:1 proti USA. V dueli s Američanmi nebolo lepším tímom, ale využilo slabú koncovku súpera a vybojovalo cenné tri body. Potom však nasledovali vystúpenia proti dvom najväčším favoritom skupiny – Švédsku a Rusku. Severanom boli domáci hokejisti vyrovnaným súperom iba do polovice stretnutia, no potom inkasovali jeden gól za druhým a prehrali vysoko 2:7. Rusi nastrieľali Nemcom päť gólov v priebehu dvoch tretín a bolo rozhodnuté. Zbornú nedokázal zastaviť ani výborne chytajúci Thomas Greiss, ktorý držal svoj tím nad vodou aj v predchádzajúcich dueloch. Napriek jeho výborným zákrokom prehralo Nemecko 3:6.

Nemecko je tradičným súperom Slovákov. Jediný vzájomný duel v tejto sezóne dopadol lepšie pre náš tím, ktorý vyhral v novembri 3:1. Vlani na svetovom šampionáte sa však tešili Nemci po výsledku 5:1.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:15.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci prehrali tretí raz za sebou, opäť neuspeli po nájazdoch