O ďalšie prekvapenie sa nepostarali. Nemci dostali od Švédov sedem gólov

Brankár Nemecka Thomas Greiss zasahuje pri šanci Linusa Omarka.
Brankár Nemecka Thomas Greiss zasahuje pri šanci Linusa Omarka. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|6. máj 2017 o 20:15

Hokejisti domáceho tímu nenadviazali na senzačný triumf nad Spojenými štátmi. So severanmi prehrali jasne 2:7.

MS v hokeji 2017 - A-skupina:

KOLÍN NAD RÝNOM (NEMECKO)

Nemecko - Švédsko 2:7 (1:1, 1:3, 0:3)

Góly: 17. Hager (D. Seidenberg, Ehliz), 26. Gogulla (Hager, Schütz) - 7. Ekman-Larsson (Landeskog, V. Rask), 21. V. Rask (Hedman, Straalman), 36. Omark (Krüger), 40. Brodin (W. Nylander, Eriksson Ek), 50. Landeskog (V. Rask, Söderberg), 51. W. Nylander (Straalman), 52. W. Nylander (Landeskog)

Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gofman (Rus.), Odiňš (Lot.) - Deduľa (Biel.), Oliver (USA)

Nemecko: Greiss (52. Aus den Birken) - Krueger, Abeltshauser, D. Seidenberg, Müller, Reul, Hördler - Reimer, Ehliz, Tiffels - Rieder, Macek, Kahun - Hager, Schütz, Gogulla - Kink, Plachta, Y. Seidenberg - Fauser.

Švédsko: V. Fasth - Stralman, Hedman, Ekman-Larsson, Brodin, J. Klingberg, Edler - Lindholm, Rask, Landeskog - Krüger, Söderberg, Omark - Eriksson Ek, Nylander, Karlsson - J. Lundqvist, Nordström, C. Klingberg.

KOLÍN NAD RÝNOM. Hráči Švédska dosiahli prvé víťazstvo na MS v hokeji 2017.

V sobotňajšom stretnutí kolínskej základnej A-skupiny rozdrvili domácich Nemcov 7:2. Duel bol pritom vyrovnaný v prvej polovici do stavu 2:2.

Potom severania korunovali svoju prevahu piatimi zásahmi.

Švédski hokejisti prestrieľali svojho súpera 44:24. Brankára Thomasa Greissa v 52. minúte po siedmom góle vystriedal Danny Aus den Birken.

Ako jediný sa dvakrát do streleckej listiny zapísal William Nylander.

Gerrit Fauser (vľavo) z Nemecka sa pokúša vypichnúť puk Linusovi Omarkovi.
Gerrit Fauser (vľavo) z Nemecka sa pokúša vypichnúť puk Linusovi Omarkovi. (Autor: TASR/AP)
Hokejisti Švédska sa tešia po jednom z gólov do siete Nemecka.
Hokejisti Švédska sa tešia po jednom z gólov do siete Nemecka. (Autor: TASR/AP)

Hlasy po zápase:

/Zdroje: TV Sport1, IIHF/

Felix Schütz, útočník Nemecka: "Po zápase s USA, v ktorom sme získali tri body, prišla teraz studená sprcha. Švédi boli lepším tímom, potrestali každú našu chybu. Musíme si ich poriadne pozrieť na videu a pripraviť sa na ďalší duel."

Brooks Macek, útočník Nemecka: "V prvých dvoch tretinách sme odohrali dobrý zápas, ale v tretej už boli Švédi výrazne lepší. Každý to mohol vidieť. Do stavu 2:2 sme bojovali a podržal nás aj brankár, potom už bol rozdiel zjavný. Robili sme chyby v našom obrannom pásme a dali sme súperovi príliš veľa času na všetko."

William Nylander, útočník Švédska: "Do stavu 3:2 to bol vyrovnaný zápas. Keď sme strelili štvrtý gól, už sa to rozbehlo. Nemci sa nikdy nevzdávajú, takže bolo dôležité, že sme strelili ďalšie góly."

Online prenos MS v hokeji 2017: Nemecko - Švédsko

Majstrovstvá sveta Skupina A 2016/2017
06.05.2017 o 20:15
Nemecko
2:7
(1:1, 1:3, 0:3)
60' minúta
Ukončený
Švédsko
Prehľad
Góly a asistencie: 17. Hager (D. Seidenberg, Ehliz), 26. Gogulla (Hager, Schütz) – 7. Ekman-Larsson (Landeskog), 21. V. Rask (Hedman, Strålman), 36. Omark (Krüger), 40. Brodin (W. Nylander, Eriksson Ek), 50. Landeskog (V. Rask, Söderberg), 51. W. Nylander, 52. W. Nylander (Landeskog).
Prenos
Švédsky výber po včerajšej prehre po nájazdoch s Ruskom zabodoval naplno. Tri korunky do polovice zápasu narážali na odpor bojovného domáceho výberu, ale potom využili svoju vyššiu hokejovú kvalitu. V časovom úseku od 36. do 52. minúty dosiahli päť gólov a definitívne zlomili nemecký tím.
Najlepší hráči zápasu: Patrick Hager (Nemecko) – Victor Rask (Švédsko).
Strely na bránu: 24 – 44.
Koniec zápasu.
59:33
Nemci ustáli oslabenie pri vylúčení Moritza Müllera a teraz si môžu vychutnať potlesk fanúšikov, ktorí ocenili vysokú prehru po bojovnom výkone.
58:24
Danny Aus den Birken má teraz dostatok práce. Opäť riešil strelu od modrej čiary, tentoraz bol jej autorom Oliver Ekman-Larsson.
58:08
Švédi pokračujú v aktivite aj za rozhodnutého stavu. Od modrej čiary strieľali Anton Strålman s Victorom Hedmanom, zblízka nebezpečne dorážal Carl Klingberg.
57:33
Vylúčenie v tíme Nemecko (Moritz Müller – 2 min., nedovolené bránenie).
56:40
Yasin Ehliz nabral rýchlosť na ľavom krídle, potiahol si puk viac na stred, ale jeho strela bola zablokovaná.
56:00
Švédom sa otvoril priestor na rýchly protiútok. Marcus Krüger však pokazil prihrávku na voľného Linusa Omarka.
55:25
Danny Aus den Birken si konečne siahol na puk. Carl Klingberg ho vyskúšal jednoduchým nahodením od modrej čiary.
54:30
Victor Rask vnikol do rozhodenej nemeckej obrany. Domáci zadáci sa na poslednú chvíľu spamätali a Švédovi zmarili streleckú príležitosť.
53:42
Linus Omark strieľal z ľavého krídla švihom pod brvno, ale chýbala mu väčšia presnosť. Danny Aus den Birken nemusel zasahovať.
53:10
Nemci stratili šancu na úspech v dnešnom zápase a teraz im chýba motivácia do záverečných minút. Justin Krueger zle rozohral, z čoho vyplynulo zakázané uvoľnenie.
52:38
Konrad Abeltshauser zaútočil do vlastných radov. Veľmi nevydarenou rozohrávkou ohrozili trénersky štáb stojaci na striedačke.
51:59
changeThomas Greiss odviedol výborný výkon včera proti Američanom a dnes takisto dlho držal svoj tím. Marco Sturm ho však stiahol z hry a do brány poslal Dannyho Aus den Birkena.
51:59

51:59
goalŠvédsko dalo gól! Thomas Greiss chytal výborne, ale teraz pustil za svoj chrbát lacný gól. WILLIAM NYLANDER sa natlačil do blízkosti brány a so šťastím dostal puk do brány. Asistencia: Gabriel Landeskog.
51:45
Švédi sa teraz bavia na ľade aj na tribúne. Peknú kombináciu zakončil strelou do Greissa Alexander Edler.
50:40

50:40
goalŠvédsko dalo gól! Severania zlomili zápas vo svoj prospech. WILLIAM NYLANDER využil zlé striedanie nemeckého tímu, mal voľný priestor na pravom krídle a zavesil puk do ľavého horného rohu brány.
50:10
Nemcov mohol vrátiť do hry Justin Krueger. Domáci obranca sa dostal až pred bránu, kde zaujímavo tečoval prihrávku z krídla.
49:42

49:42
goalŠvédsko dalo gól! Je pravdepodobne definitívne rozhodnuté. Victor Rask neuspel v dobrej streleckej príležitosti spomedzi kruhov, ale GABRIEL LANDESKOG dorazil puk za ležiaceho Thomasa Greissa. Asistencie: Victor Rask, Carl Söderberg.
48:50
Nemeckí fanúšikovia sa snažia prebudiť svojich obľúbencov, ale tí majú za sebou náročný večerný zápas zo včera a navyše im chýba aj hokejová kvalita, akou sa môžu pochváliť Švédi.
48:00
Švédi kontrolujú hru v tretej tretine. Domácich nepustili do žiadnej šance a naopak držia puk často v okolí Greissovej svätyne.
47:14
Po reklamnej prestávke duel zase pokračuje. Vhadzuje sa pred nemeckou bránou, po ľavici Thomasa Greissa.
46:45
Frederik Tiffels sa vrátil na ľadovú plochu. Jeho vylúčenie prežili Nemci bez väčších ťažkostí.
46:30
Anton Strålman dvakrát po sebe pálil od modrej čiary, no nepodarilo sa mu vystrašiť kvalitne chytajúceho Thomasa Greissa.
45:20
Švédsky tím sa nedokáže prepracovať do útočného pásma. Teraz ho zastavilo ofsajdové postavenie.
44:45
Vylúčenie v tíme Nemecko (Frederik Tiffels – 2 min., sekanie).
44:45
Victor Rask udržal na svojom chrbte brániacich Nemcov, vystrelil z pravej strany a vďaka aktivite získal pre Švédov presilovú hru.
43:29
Prvá nemecká strela do priestoru brány v tretej tretiny. Zo stredného pásma skúsil šťastie Moritz Müller.
42:53
Nemci sa dostávajú na dostrel brány, pretože Švédi urobili zakázané uvoľnenie. Vhadzovanie pred Fasthom.
42:19
John Klingberg opäť nahadzoval puk pred bránu, kde sa ho snažil tečovať Marcus Krüger. Chýbala mu väčšia presnosť.
41:49
Švédi dlho obliehali nemeckú bránu, ale kombinovali iba v okolí mantinelov. Ich snaha vyvrcholila nahodením puku od Johna Klingberga.
40:30
Nemecký výber má pred sebou ťažkú úlohu. V zápase prvýkrát prehráva o dva góly a do konca riadneho hracieho času zostáva necelá jedna tretina.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Strely na bránu: 16 – 32.
Prostredné dejstvo prinieslo vyrovnanejší priebeh. Nemci úspešne sekundovali svojmu súperovi, no záver tretiny im nevyšiel. Na presný zásah Victora Raska v presilovke dokázal odpovedať rovnako v početnej výhode Philip Gogulla a domáci sa mohli dostať aj do vedenia, ale Patrick Reimer trafil iba žŕdku. To ho muselo mrzieť, pretože Linus Omark a Jonas Brodin naklonili misky váh na švédsku stranu.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:57

39:57
goalŠvédsko dalo gól! Diváci v hale už odchádzali na prestávku, no prišli o presný zásah favorita. William Nylander našiel krížnou prihrávkou cez šírku pásma voľného JONASA BRODINA, ktorého pohotová koncovka napla sieť. Asistencie: William Nylander, Joel Eriksson Ek.
39:25
Frederik Tiffels predviedol efektnú otočku na modrej čiare, kde sa zbavil Alexandra Edlera, no potom iba nepresne prihrával.
38:34
Nemcom nevyšla početná prevaha. Počas dvoch minút síce boli v útočnom pásme, ale namiesto striel si prihrávali a vyčkávali.
37:20
Švédi sa dostali do prečíslenia v oslabení. Victor Rask mohol prihrávať na pravú stranu voľnému Krügerovi, ale zvolil strelu, ktorá našla iba Thomasa Greissa.
36:34
Vylúčenie v tíme Švédsko (Jonas Brodin – 2 min., držanie).
36:04
Nemci sú dnes tretíkrát v pozícii mužstva, ktoré prehráva o gól. V dvoch prípadoch sa im podarilo vyrovnať. Vyjde to aj teraz?
35:14

35:14
goalŠvédsko dalo gól! Marcus Krüger využil svoju rýchlosť na pravom krídle, natlačil sa pred bránu a trafil žŕdku. Puk však získal do svojej moci, stihol ho posunúť voľnému LINUSOVI OMARKOVI a ten namieril do odkrytej siete. Asistencia: Marcus Krüger.
34:45
Alexander Edler si pýtal dlhú prihrávku do jazdy na pravom krídle, ale puk o pár centimetrov nedokázal zachytiť. Bol z toho iba icing.
34:02
Gabriel Landeskog schoval svoj pokus za nemeckého hráča. Puk zrazu vyletel smerom na bránu, ale Greiss napokon nemusel zasiahnuť.
33:24
William Nylander zaváhal v dobrej pozícii na ľavom krídle. Švihom vystrelil iba do pripraveného Thomasa Greissa. Nasleduje reklamná prestávka.
33:10
Švédi hrajú niekedy zbytočne na krásu. Chýba im väčšia priamočiarosť, akú predvádzajú v dnešnom dueli Nemci.
31:55
Dominik Kahun výborne prihral na os klziska, kde bol osamotený Tobias Rieder. Útočník Arizony Coyotes sa však nepresadil.
31:15
Časté prerušenia pokračujú ďalej. Diváci na tribúnach sa zatiaľ bavia mexickými vlnami.
31:08
Hra je v týchto momentoch rozkúskovaná. Švédi najskôr vošli do ofsajdu a potom sa previnili zakázaným uvoľnením.
30:27
importantPatrick Reimer mal na hokejke tretí nemecký gól. Zakončoval bekhendom z tesnej blízkosti brány a poslal puk priamo do ľavej žŕdky.
29:35
Nemci ustáli oslabenie a stále držia remízový stav. Švédska prevaha je stále citeľná, no menšia ako v prvom dejstve.
29:10
Marcus Kink získal puk a potiahol ho až k švédskej bránke. Nemecký útočník oslobodil domácich spod náporu súpera.
28:20
Švédi dlho tlačili Nemcov v okolí ich brány, ale vymysleli jedine strelu Joakima Nordströma, ktorú Thomas Greiss zlikvidoval.
27:35
Vylúčenie v tíme Nemecko (Frederik Tiffels – 2 min., hákovanie).
27:05
William Nylander zamotal hlavu nemeckému brániacemu hráčovi, ktorý sa na ňom vyfauloval. Stále sa však pokračuje v hre.
26:32
Frederik Tiffels vnikol do útočného pásma s pukom neskôr ako jeho spoluhráči, takže bol z toho ofsajd. Nasleduje reklamná prestávka.
26:00
Victor Hedman sa oprel do puku príklepom. Vyprodukoval poriadnu delovku, ale Thomas Greiss sa nenechal prekvapiť.
25:26

25:26
goalNemecko dalo gól! Je opäť vyrovnané, pretože domáci výber využil presilovku. V predbránkovom priestore sa najlepšie zorientoval PHILIP GOGULLA, ktorý upratal odrazený puk do siete. Asistencie: Patrick Hager, Felix Schütz.
24:52
Švédi zaútočili vo vlastnom oslabení. V prečíslení dvoch proti jednému prihrával William Karlsson naslepo Joelovi Lundqvistovi, ale neposlal mu presný pas.
24:18
Vylúčenie v tíme Švédsko (Oliver Ekman-Larsson – 2 min., nedovolené bránenie).
23:47
Nemecká presilovka je na konci. Domáca reprezentácia nevyužila početnú výhodu, ale zostáva pri puku.
22:55
Dennis Seidenberg nebezpečne nahodil puk od modrej čiary, Viktor Fasth mal zakrytý výhľad, ale napriek tomu podržal svoj tím.
22:30
Nemci majú problém udržať sa s pukom v útočnom pásme. Ďalšiu akciu začínajú za vlastnou bránou.
21:47
Vylúčenie v tíme Švédsko (Carl Klingberg – 2 min., sekanie).
21:15
Hra sa presťahuje pred Viktora Fastha, pretože jeho spoluhráči vyprodukovali zakázané uvoľnenie.
20:23
importantElias Lindholm bol zasiahnutý hokejkou do oblasti kolena a dlho sa nezdvíhal z ľadu. Napokon odišiel v opatere lekárov do šatne.
20:23

20:23
goalŠvédsko dalo gól! Elias Lindholm ležal na ľadovej ploche, ale jeho spoluhráči pokračovali v presilovkej akcii a urobili dobre. Po presnej kombinácii sa presadil VICTOR RASK. Asistencie: Victor Hedman, Anton Strålman.
20:07
Vylúčenie v tíme Nemecko (Moritz Müller – 2 min., sekanie).
20:01
Začala sa druhá tretina.
Strely na bránu: 5 – 22.
Švédski hokejisti mali v úvodnej tretine herne navrch, ale boli málo efektívni. Do čierneho mieril iba Oliver Ekman-Larsson, ktorý prekvapil Greissa nahodením od modrej čiary. Okrem tohto momentu bol nemecký brankár stopercentný a svoj tím viackrát podržal. Aj vďaka tomu Patrick Hager v závere prvého dejstva vyrovnal na 1:1.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:20
Yasin Ehliz zbúral pri mantineli Gabriela Landeskoga a potom švédsku hviezda viackrát osekal po nohách. Rozhodcovia netrestali.
18:16
Marcus Krüger sa dostal do dvojnásobnej koncovky. Najprv strieľal z pravého krídla a potom mohol aj dorážať.
17:20
Švédi majú na svojom konte už dvadsať striel do priestoru brány. Napriek ich veľkej hernej prevahe je stav nerozhodný.
16:40
Joel Eriksson Ek nemohol pokračovať vo svojej ofenzívnej snahe, pretože spolu s kolegami z útočnej formácie sa dostal do ofsajdu.
16:14

16:14
goalNemecko dalo gól! Domáci fanúšikovia jasajú, pretože ich miláčikovia dokázali vyrovnať. PATRICK HAGER využil priestor v útočnom pásme a strelou cez brániacich švédskych hokejistov prekonal Viktora Fastha. Asistencie: Dennis Seidenberg, Yasin Ehliz.
15:30
Šance na oboch stranách. Najskôr po chybe Nemcov spálil tutovku Victora Rask a na opačnej strane prišla nebezpečná strela domáceho hokejistu.
15:18
William Nylander a William Karlsson predviedli až exhibičnú kombináciu v útočnom pásme, z ktorej vznikla strela druhého menovaného Švéda.
14:20
Frederik Tiffels sa dostal do dobrej pozície na ľavom krídle, odkiaľ preveril pozornosť doteraz nevyťaženého Viktora Fastha.
13:48
Vylúčenie v tíme Nemecko (Patrick Hager – 2 min., hrubosť).
Vylúčenie v tíme Švédsko (Joel Lundqvist – 2 min., hrubosť).
13:48
Nemecký brankár mal opäť prácu. Odrazený puk medzi kruhmi si našiel Victor Rask a švihom namieril presne do lapačky. Potom sa strhla menšia mela pred Greissom, ktorú museli upokojiť rozhodcovia trestami.
13:31
Thomas Greiss neudržal strelu Victora Hedmana z ľavého krídla, zblízka potom dorážal William Nylander, ale nepresadil sa.
12:51
Gabriel Landeskog zakončoval z dobrej pozície na ľavom kruhu, ale jeho strela bola zblokovaná na ochrannú sieť.
12:28
Švédi sú dnes aktívni a hrajú oveľa lepšie ako včera proti Rusom. Na Thomasa Greissa vyslali už štrnásť streleckých pokusov.
12:05
Thomas Greiss mal možnosť opäť vyniknúť. Nemecký gólman úspešne zasiahol lapačkou po delovke obranca Jonasa Brodina.
11:30
Gerrit Fauser obral o puk Linusa Omarka a mohol ísť sám na bránu. Cez Švéda však nešťastne prepadol, čo ho stálo veľkú šancu.
10:43
Nemci sa postupne dostávajú do hry a začínajú byť nebezpeční. Vďaka tomu ožívajú aj zaplnené tribúny.
10:00
importantWilliam Nylander predviedol veľmi dobré čítanie hry, videl pred bránou voľného Joela Erikssona Eka, ktorému adresoval prihrávku, no mladý Švéd v tutovke zaváhal.
09:22
Dennis Seidenberg mal výbornú pozíciu, keď zostal voľný na modrej čiare. Príklepom však nenamieril presne. Švédi medzitým hrajú v pätici.
08:43
Dennis Seidenberg nahadzoval puk do priestoru, kde bol pripravený Matthias Plachta, no nepodaril sa mu teč.
08:00
Victor Hedman dobre vyhodnotil situáciu za vlastnou bránou a vypálil puk cez všetky čiary až ku Greissovi.
07:22
Vylúčenie v tíme Švédsko (John Klingberg – 2 min., podrazenie).
07:22
Domáci výber mohol bleskovo odpovedať. Medzi kruhmi zostal voľný Brooks Macek, ktorý prudko vystrelil švihom. Následná dorážka Tobiasa Riedera bola zbytočná.
06:56

06:56
goalŠvédsko dalo gól! Tri korunky sa dočkali zaslúženého otvorenia skóre. Aj po reklamnej pauze pokračovali v tlaku a napokon sa ujala nenápadná strela OLIVERA EKMANA-LARSONNA od modrej čiary, ktorá Greissovi prešla popod ruku. Asistencia: Gabriel Landeskog.
06:19
Nemecký výber môže teraz načerpať nové sily, pretože je na programe krátka komerčná prestávka.
05:50
importantFrank Hördler zle rozohral a ponúkol veľkú šancu Švédom. V situácii dvoch proti jednému našiel Marcus Krüger voľného Linusa Omarka, ktorý namieril priamo do Greissa.
04:53
Severania pokračujú v nápore a nešetria streleckými pokusmi. John Klingberg našiel spoľahlivú lapačku Greissa.
04:30
Švédi zovreli svojho súpera v okolí brány, ale zatiaľ ťahajú puk iba po rohoch. Menia si ho medzi sebou Victor Rask a Gabriel Landeskog.
03:49
Jonas Brodin opäť skúšal pozornosť Thomasa Greissa. Nemecký brankár má od začiatku zápasu plné ruky práce.
03:30
Oliver Ekman-Larsson najskôr vystrašil Greissa prudkým nahodením na bránu a potom preveril nemeckého gólmana Jonas Brodin.
02:49
Nemecku nevyšiel prechod do útočného pásma. Patrick Hager tečoval puk až na ochrannú sieť.
02:33
Marcus Krüger tečoval puk tesne pred brankárom Thomasom Greissom, ale nemecký hrdina zo včerajšieho zápasu proti USA bol pripravený.
02:10
Švédi začínajú duel v lepšom rozpoložení. Nemci sa poctivo bránia a čakajú na chyby súpera.
01:34
Jonas Brodin našiel vedľa seba voľného Olivera Ekmana-Larssona, ktorého nepríjemná strela od modrej čiary našla Greissov betón.
00:54
Anton Strålman prihral spoza brány na modrú čiaru, odkiaľ nepresne zakončoval William Karlsson.
00:01
Švédi sa ujali puku po úvodnom buly. Tre kronor dnes v modrých dresoch, Nemci v bielych.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Zaplnená LANXESS Arena už privítala aktérov dnešného zápasu. Prevahu v hľadisku majú domáci hokejisti, ale Švédov prišlo podporiť takisto množstvo fanúšikov.
Úvodné zostavy:

Nemecko: Greiss (Aus den Birken) – Krueger, Abeltshauser, D. Seidenberg (C), Müller (A), Reul, Hördler – Reimer, Ehliz, Tiffels – Rieder, Macek, Kahun – Hager, Schütz, Gogulla – Kink (A), Plachta, Y. Seidenberg – Fauser.

Švédsko: Fasth (Läck) – Strålman, Hedman (A), Ekman-Larsson, Brodin, J. Klingberg, Edler – E. Lindholm, V. Rask, Landeskog (A) – Krüger, Söderberg, Omark – Eriksson Ek, W. Nylander, W. Karlsson – J. Lundqvist (C), Nordström, C. Klingberg.
Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu z posledného sobotňajšieho zápasu A-skupiny, ktorý vám prinesieme priamo z dejiska v Kolíne nad Rýnom. Nemci v ňom narazia na favorizovaných Švédov.

Nemecko má za sebou úspešný štart do turnaja. Výhodu domáceho prostredia zužitkovalo v súboji proti Američanom, ktorých zdolalo tesne 2:1. Pred vypredaným hľadiskom išlo do vedenia v 11. minúte po presnom zásahu útočníka Arizony Coyotes Tobiasa Riedera. Hokejovejší a nebezpečnejší bol však zámorský výber, ktorý dlho nevedel nájsť recept na výborne chytajúceho Greissa. Podarilo sa mu to až v 51. minúte, keď vyrovnal Connor Murphy. Potom však prišlo zbytočné vylúčenie DeKeysera, ktoré Nemci potrestali. V presilovke tečoval Seidenbergov pokus od modrej čiary Hager a zabezpečil svojmu tímu tri body.

Švédsko priviedlo na pôdu majstrovstiev sveta až šestnásť hráčov z NHL, a tak má logicky najvyššie ambície. V prvom súboji turnaja proti Rusom sa ale prejavila menšia zohratosť "troch koruniek". Švédi síce dlho vyhrávali po gólovej strele Eliasa Lindholma, ale v záverečnom dejstve sa už len bránili a boli radi, že ustrážili remízu v riadnom hracom čase, keď inkasovali iba od Andronova. Predĺženie aj nájazdy boli dlho otvorené, no v rozstrele uspelo Rusko vďaka Panarinovi, a tak švédski hokejisti zaknihovali porážku 1:2 po samostatných nájazdoch a majú na svojom konte jeden bod.

Nemecko a Švédsko si zmerali sily na pôde MS naposledy pred dvoma rokmi v Česku. V základnej skupine vtedy vyhrali Švédi 4:3. Vlani sa oba výbery stretli v príprave pred svetovým šampionátom a zaknihovali zhodne po jednom triumfe.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:15.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»O ďalšie prekvapenie sa nepostarali. Nemci dostali od Švédov sedem gólov