Dejiská MS v cyklistike pre roky 2020 a 2021 sú známe. Budú v Európe

Peter Sagan sa raduje z titulu.
Peter Sagan sa raduje z titulu. (Autor: TASR/AP)
SITA|27. sep 2018 o 16:26

Talianom napokon MS nepridelili.

AIGLE. Medzinárodná cyklistická únia (UCI) udelila Švajčiarsku možnosť organizovať majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike v roku 2020. Trate by mali byť situované v regiónoch Vaud a Valais neďaleko centrály UCI.

O rok neskôr sa uskutoční svetový šampionát v Belgicku. Jazdci budú súťažiť vo Flámsku, pričom cieľovým mestom pretekov s hromadným štartom sa s najväčšou pravdepodobnosťou stane Leuven.

Pôvodne mali byť MS v Taliansku

Hostiteľom MS v roku 2020 mala byť pôvodne talianska Vicenza.

Tamojší organizátori chceli umiestniť štart hlavnej mužskej kategórie na Námestie svätého Marka v Benátkach, no nedokázali zabezpečiť financovanie zo strany vlády.

Preto sa napokon UCI rozhodla pre Švajčiarsko, ktoré bude dejiskom šampionátu už jedenásty raz v histórii.

Švajčiari privítali svetový pelotón zatiaľ naposledy v roku 2009 v Mendrisiu, kde sa tešil zo zlatej medaily Austrálčan Cadel Evans. Zaujímavosťou je, že prvý raz sa podujatie uskutoční vo francúzsky hovoriacej časti krajiny.

Trať sa bude podobať na jarné klasiky

Belgicko má takisto dostatok skúsenosti s organizovaním MS v cestnej cyklistike. V minulosti zvládlo túto úlohu už deväťkrát.

Najkrajšie spomienky na ostatný šampionát v tejto krajine má Talian Mario Cipollini, ktorý triumfoval na rovinatom okruhu v Zolderi v roku 2002.

Tentoraz bude trať umiestnená vo Flámsku a mala by sa podobať na tie z jarných klasík.

Tlačová agentúra Belga priniesla informáciu, že preteky s hromadným štartom by sa mali začínať v Antverpách, cieľ bude pripravený v univerzitnom meste Leuven. Časovkárskych šampiónov spoznáme v Bruggách.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»MS v cyklistike»Dejiská MS v cyklistike pre roky 2020 a 2021 sú známe. Budú v Európe