Ramsay hlási dve veľké posily. Zo zámoria prídu brankár a útočník

Adam Húska v drese New York Rangers.
Adam Húska v drese New York Rangers. (Autor: TASR/AP)
TASR|8. máj 2021 o 08:05

Traja hráči v reprezentácii končia.

BRATISLAVA. Káder slovenskej hokejovej reprezentácie doplnia pred MS v Rige prví hráči zo zámoria. Začiatkom budúceho týždňa sa k národnému tímu pripoja brankár Adam Húska a útočník Róbert Lantoši.

K téme odchodov sa realizačný tím poradí a oznámi ich počas víkendu.

Húska začal tento ročník v drese Zvolena a dochytal ho na farme Detroitu v tíme Hartford Wolf Pack (AHL). Lantoši odštartoval sezónu 2020/2021 v Nitre, po rozbehu zámorských súťaží v nej pokračoval v AHL v drese Providence Bruins.

Obaja sa pripoja k národnému tímu na pondelkovom zraze v Piešťanoch.

"S istotou môžem prezradiť, že budúci týždeň sa k nám pridajú. Na ďalších menách pracujeme," povedal pre hockeyslovakia.sk generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

Zároveň načrtol zmeny v kádri po druhom "bublinovom" bloku. Tím pravdepodobne opustia traja hokejisti, pričom ich mená po vzájomnej porade oznámi vedenie reprezentácie oficiálne počas víkendu.

Mužstvo by mohli doplniť hráči z tímov oboch finalistov slovenskej extraligy - majstrovského Zvolena, respektíve zo strieborného Popradu.

"S chlapcami, o ktorých by sme mali záujem, sme už absolvovali prvotné pohovory. Hráči sú unavení a dobití, túto otázku doriešime počas víkendu. Uvidíme, kto bude môcť prísť," dodal Šatan pre web SZĽH.

Jednou zmenou prejde od pondelka aj realizačný tím. Doterajšieho asistenta Borisa Žabku, ktorý bol po boku hlavného trénera Craiga Ramsayho od štartu prípravného obdobia, nahradí zvolenský asistent Andrej Podkonický.

Slovenskí reprezentanti zakončili prípravný program dvojzápasom s Českom, s ktorým v Prahe prehrali 0:2 a 1:2.

Pred MS odohrali dokopy osem prípravných stretnutí. Päťkrát vyhrali, z toho trikrát v riadnom hracom čase, tri zápasy prehrali.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Ramsay hlási dve veľké posily. Zo zámoria prídu brankár a útočník