Slováci bojovali až do konca, proti Čechom mali aj veľkú smolu

Hokejisti Česka.
Hokejisti Česka. (Autor: TASR/AP)
SITA, TASR|7. máj 2021 o 22:15

Jediný slovenský gól strelil Martin Faško-Rudaš.

Prípravný zápas pred MS v hokeji 2021

Česko - Slovensko 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Góly: 24. A. Musil (Flek, Jordán), 46. Šustr (Šulák) - 29. Faško-Rudáš (Roman)

Rozhodovali: Pešina, Šindel - Špůr, Ganger (všetci ČR), vylúčení: 6:4 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.

Česko: Kváča - Šulák, Ščotka, Jordán, Galvas, Sklenička, Mašín, Šustr - Blümel, Hanzl, Tomášek - M. Stránský, Špaček, Lenc - Radil, Š. Stránský, Sekáč - Červený, H. Zohorna, A. Musil - Flek

Slovensko: Konrád - Gernát, Rosandič, Nemec, Ďaloga, Kňažko, Grman, Gachulinec, Bučko - Cehlárik, Hrivík, Holešinský - Faško-Rudáš, Sukeľ, Slafkovský - Regenda, Roman, Liška - Fominych, Buc, Hrehorčák

PRAHA. Slovenskej hokejovej reprezentácii nevyšiel záverečný duel v príprave na majstrovstvá sveta v lotyšskej Rige. Zverenci trénera Craiga Ramsayho totiž v Prahe podľahli výberu Česka tesne 1:2.

V 67. vzájomnom stretnutí oboch súperov sa zrodila 46. prehra Slovákov, ktorí majú na svojom konte aj sedem remíz a 14 víťazstiev.

Jediný piatkový gól slovenského mužstva zaznamenal Martin Faško-Rudáš, pre ktorého to bol premiérový presný zásah v najcennejšom drese.

Slovenský tím vstúpi do MS v lotyšskej Rige presne o dva týždne - v piatok 21. mája vyzve výber Bieloruska. Nasledovať budú súboje proti Britom, Rusom, Švajčiarom, Dánom, Švédom a Čechom.

Cehlárika delili od gólu centimetre 

V pražskej O2 Aréne sa hralo od úvodu vo veľmi vysokom tempe. Domáci Česi mali puk častejšie na hokejkách, ale vyloženú šancu si v prvej tretine nevytvorili.

V 14. minúte nebezpečne zakombinovali pred slovenskou bránkou, k odrazenému puku sa dostal Tomášek, ale nepodarilo sa mu ho usmerniť do siete.

O tri minúty neskôr mali veľkú smolu Slováci. Po strele Mária Grmana tečoval puk Peter Cehlárik a ten opečiatkoval ľavú aj pravú žŕdku českej bránky. Za čiaru však neprenikol, čo potvrdil aj videorozhodca.

Veľkú šancu spálil Holešinský 

V úvode druhej časti hrali Slováci presilovku, gólmana Kváču však neprekonal Šimon Nemec a v bránke neskončila ani následná strela od modrej čiary.

Skóre duelu otvoril domáci v 24. minúte, keď Musil zakončil pomedzi Konrádove betóny po dobrej prihrávke Fleka spoza bránky.

O päť minút neskôr už bolo 1:1, keď Miloš Roman našiel voľného Martina Faška-Rudáša a puk z jeho hokejky prešiel medzi rukou a telom českého brankára.

Hráčom v modrých dresoch dodal gól sily a po chybe českej obrany mohol pridať ďalší zásah Slafkovský, spomedzi kruhov trafil súperovho brankára.

Následne mal tutovku na hokejke Holešinský, ktorý už-už dorážal puk do prázdnej bránky, no v poslednej chvíli mu stihol Kváča dať do strely hokejku.

Gól pri avizovanom treste 

V tretej časti získali Česi najtesnejší náskok v 46. minúte, keď pri avizovanom treste Šustrov druhý pokus skončil za Konrádom.

Domáci pokračovali v nápore, elegantný výpad predviedol Sekáč, ktorý sa zbavil dvoch slovenských hráčov a nebezpečenstvo musel hasiť až Konrád. 

V záverečnej päťminútovke najprv Slováci nevyužil minútovú presilovku o dvoch korčuliarov, neskôr odvolali brankára, avšak vyrovnať sa im už nepodarilo. Spolu mal najmä obranca Martin Gernát, ktorý trafil žrď. 

Hlas po zápase /zdroj: RTVS/:

Michal Handzuš, asistent trénera SR: "Myslím si, že v prvom zápase proti Česku sme hrali lepšie. Dnes sme až tak dobre nekorčuľovali, neboli sme v tých priestoroch, kde sme mali byť. Tým pádom Česi vyvinuli väčší tlak, my sme sa z toho nevedeli dostať.

Vo štvrtkovom zápase sme mali veľa šancí, dnes už menej, ak sa do nich budeme dostávať, tie góly určite prídu. S tou efektivitou sa trápime. Dôležité je, aby sme zostávali aktívni. O zmenách v kádri sa ešte budeme rozprávať."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Slováci bojovali až do konca, proti Čechom mali aj veľkú smolu