Predaj vstupeniek na MS v hokeji vedia spustiť rýchlo. Kedy sa rozhodne?

Hokejoví fanúšikovia Lotyšska na MS 2018.
Hokejoví fanúšikovia Lotyšska na MS 2018. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|2. feb 2021 o 19:40

Šampionát sa uskutoční v Rige.

BRATISLAVA. Zhruba štyri mesiace pred oficiálnym začiatkom majstrovstiev sveta v hokeji 2021 Rada Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) definitívne rozhodla o organizátorovi svetového šampionátu.

Po tom, ako organizačné práva odobrali bieloruskému Minsku, ponúkli pomocnú ruku dánsky Herning a Bratislava. Napokon sa však celý turnaj usporiada v Lotyšsku.

V Lotyšsku zrekonštruujú arény

Hlavný štadión šampionátu bude Aréna Riga s kapacitou na hokejové stretnutia 10.300 divákov, ktorá privíta zápasy B-skupiny, ako aj dva štvrťfinálové súboje, obe semifinále a boje o medaily.

A-skupina, v ktorej štartuje aj Slovensko, ako aj ďalšie dve štvrťfinále sa odohrajú v Olympijskom športovom centre, kde vzniknú tribúny s kapacitou 6000 miest.

Zimný štadión Daugava, ktorý je vzdialený asi desať minút od hlavnej arény, bude slúžiť ako tréningová hala s dvoma klziskami. Tento štadión je momentálne v rekonštrukcii, no dokončiť by ho mali koncom marca.

Všetkých 16 tímov bude bývať v jednom hoteli a keďže Aréna Riga a Olympijské športové centrum sú od seba vzdialené len okolo 150 metrov, IIHF nebude mať problém vytvoriť šampionátovú "bublinu".

O divákoch sa rozhodne v apríli

Ak sa do začiatku šampionátu pandemická situácia v Lotyšsku zlepší natoľko, aby mohli ísť na štadióny diváci, organizátori dokážu spustiť predaj vstupeniek do troch dní od povolenia od miestnych úradov.

"Nateraz sme urobili všetko, čo bolo v našich silách a teraz dúfame, že sa situácia ohľadom koronavírusu zlepší. Bol by som rád, ak by bol tento šampionát pre Lotyšsko veľkým sviatkom a aby na tribúnach boli aj fanúšikovia," reagoval prezident Lotyšskej hokejovej federácie Aigars Kalvītis.

"Myslím si, že môžeme túto tému otvoriť v polovici apríla, ale samozrejme, hlavné slovo budú mať zodpovedné inštitúcie. Federácia nebude rozhodovať o tom, či sa turnaj uskutoční s divákmi, alebo bez nich," dodal.

Prezident IIHF René Fasel taktiež stále dúfa, že hokejové majstrovstvá sa uskutočnia aj s istým počtom fanúšikov v hľadisku. "Budeme pripravení privítať na šampionáte fanúšikov, ak nám to situácia dovolí," povedal Fasel.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Predaj vstupeniek na MS v hokeji vedia spustiť rýchlo. Kedy sa rozhodne?