Chceli podať pomocnú ruku. Šatan reaguje na rozhodnutie o organizácii MS v hokeji

Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan.
Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|2. feb 2021 o 18:00

MS v hokeji 2021 sa bude konať v Lotyšsku.

BRATISLAVA. Tohtoročné majstrovstvá sveta v hokeji sa uskutočnia výlučne v Rige. V hre o spoluorganizáciu podujatia neuspeli Slovensko ani Dánsko.

Rada Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) v utorok rozhodla, že lotyšská metropola bude hostiť celý turnaj.

"Rešpektujeme rozhodnutie Rady IIHF zorganizovať celý šampionát v Rige. Vo vzniknutej situácii bolo naším cieľom podať pomocnú ruku a poskytnúť pre IIHF osvedčenú a kvalitnú alternatívu v Bratislave. Držíme Lotyšsku palce, organizačne ich čaká intenzívne obdobie," napísal na twitteri prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan.

"Myslím si, že tým, že Riga strávila niekoľko rokov prípravou majstrovstiev sveta, je fér, že IIHF nezvolila alternatívu, že by im svetový šampionát úplne zobrala. Náš postoj bol snahou pomôcť IIHF v situácii, keď to potrebovala. Urobili sme všetko, čo bolo potrebné a od IIHF požadované. Rozhodnutie padlo a my ho berieme.

Najbližšie týždne budeme plánovať prípravu, aby sme sa, aj keď majstrovstvá sveta nebudú ani čiastočne v Bratislave, mohli sústrediť na športový výsledok," doplnil výkonný riaditeľ SZĽH Peter Kruľ.

Pôvodne sa mali MS 2021 uskutočniť v Rige a Minsku. Rada IIHF však 18. januára odobrala Bielorusku spoluorganizátorské práva pre obavy o bezpečnosť účastníkov vzhľadom na súčasnú politickú a epidemiologickú situáciu v krajine.

Ako náhradné dejisko pripadali do úvahy Bratislava aj dánsky Herning. V hre bola tiež možnosť, že sa celý šampionát odohrá len v jednej krajine, aby sa minimalizovalo cestovanie a problémy spojené s pandémiou koronavírusu.

Model jedného dejiska presadzoval aj prezident IIHF René Fasel.

Rada IIHF brala pri svojom rozhodnutí do úvahy pretrvávajúce výzvy v súvislosti s pandémiou koronavírusu, ako cestovné obmedzenia či opatrenia proti šíreniu nákazy.

"Chcem sa poďakovať našim členom z Dánska a Slovenska za ich ochotu prevziať hostiteľské povinnosti MS za taký krátky čas. Rada IIHF sa však nakoniec domnieva, že usporiadať celý turnaj v jednej krajine nám umožní flexibilitu.

Môžeme nájsť nákladovo efektívne riešenia na vytvorenie konceptu 'bubliny', no taktiež sa môžeme pripraviť do pozície, aby sme mohli privítať fanúšikov, ak to bude bezpečné," uviedol Fasel pre oficiálnu stránku IIHF.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Chceli podať pomocnú ruku. Šatan reaguje na rozhodnutie o organizácii MS v hokeji