Príde Július Hudáček o klub? Spartak Moskva čakajú veľké zmeny

Július Hudáček v drese Spartaku Moskva.
Július Hudáček v drese Spartaku Moskva. (Autor: TASR)
SITA|28. apr 2021 o 14:11

Slovenský brankár sa chce prebojovať na svetový šampionát v Rige.

BRATISLAVA. Slovenský brankár Július Hudáček má za sebou tri sezóny v drese Spartaka Moskva, ale do tímu tradičného účastníka play off KHL sa už zrejme nevráti.

A to napriek tomu, že v práve vrcholiacej sezóne odchytal 46 zápasov v základnej časti a bol opäť jasnou jednotkou v bránke jedného z troch moskovských zástupcov v KHL.

"V Spartaku budú veľké zmeny. Skončil celý trénerský štáb (hlavným trénerom bol Oleg Znarok - pozn.) a dokonca končia aj kustódi a fyzioterapeuti. Prišlo úplne nové vedenie z Čeľabinska, Spartak má nového sponzora a zostane tam teda iba málo hráčov,“ uviedol Július Hudáček v rozhovore na webe hockeyslovakia.sk.

Sezóna nebola zlá, ale ani špeciálna

V dlhodobej časti KHL 2020/2021 skončil Spartak Moskva v Západnej konferencii na ôsmom mieste a prekĺzol do play off. V ňom však nemal nárok na víťaza základnej časti CSKA Moskva a podľahol 0:4 na zápasy.

"Bola to taká sezóna hore-dole. Mali sme lepšie aj horšie zápasy a celkovo to dopadlo priemerne. Našou povinnosťou bolo dostať sa do play off a to sa podarilo. Proti CSKA sme však napriek solídnym výkonom nevyhrali ani jeden zápas. Bol to taký odraz celého ročníka. Nebolo to zlé, ale nepredviedli sme nič špeciálne," zhodnotil Hudáček.

Na margo svojho budúceho pôsobiska naznačil: "V Spartaku na 99 percent nezostanem. Prišli už prvé ponuky, aj z KHL. Niektoré som odmietol a netlačím na pílu. Je možné, že rozhodnutie padne až neskôr a nemusí to byť KHL. Brat Libor mi vravel, že veľmi pekne bolo aj vo Švajčiarsku. Aj to je teda možnosť."

Trénoval s juniorským tímom

Tridsaťdvaročný skúsený gólman zostal aj po skončení sezóny v tréningovom procese a rozhodol sa prijať ponuku Miroslava Šatana do prípravy pred majstrovstvami sveta v lotyšskej Rige.

Už vo štvrtok by sa mal hlásiť na druhom bloku prípravy slovenského tímu v Piešťanoch, kde okrem neho príde ďalších 10 nových hráčov.

"Padla mi vhod možnosť trénovať na ľade s juniorským tímom Spartaka z MHL. Keď mi zavolal Miro Šatan a bol som úprimne rád. Nikdy som nepovedal, že končím s reprezentáciou.

Chodil som stále, ale nie vždy som pasoval do koncepcie trénerskému štábu. Kariéra nie je nekonečná a ak je o moje služby záujem, teším sa z toho. Majstrovstvá sveta sú vždy výnimočné podujatie,“ zareagoval J. Hudáček.

Hudáček: O svoje miesto musím zabojovať

Rodák zo Spiša bol už na šiestich majstrovstvách sveta, ale len na dvoch v pozícii prvého brankára. Zo MS 2012 si odniesol striebornú medailu, no na domácom ľade v roku 2019 v Košiciach chýbal. Vlani sa MS pre začiatok pandémie koronavírusu nekonali.

Aktuálne zďaleka nemá istotu, že sa do tzv. bubliny v Rige prebojuje. Ak by však necítil šancu, pozvánku do reprezentácie by vzhľadom na svoje skúsenosti zrejme neprijal.

"Garancie nie sú, ale niečo sme si povedali a viac si povieme na zraze vo štvrtok. Určite mi však nikto nepovedal, že mám účasť istú na sto percent. O svoje miesto musím bojovať rovnako, ako všetci ostatní brankári,“ dodal J. Hudáček na webe SZĽH.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Príde Július Hudáček o klub? Spartak Moskva čakajú veľké zmeny