Maďarom sa rozplynul hokejový sen, na Slovensko prídu Briti

Maďarskí fanúšikovia vytvorili na turnaji A-skupiny I.divízie v Budapešti skvelú atmosféru.
Maďarskí fanúšikovia vytvorili na turnaji A-skupiny I.divízie v Budapešti skvelú atmosféru. (Autor: LÁSZLÓ MUDRA (MJSZ))
Boris Vanya|29. apr 2018 o 10:25

Bol to bláznivý turnaj s bizarným vyvrcholením.

BRATISLAVA. Atmosféra na domácich zápasoch pripomínala skôr futbalovú bundesligu ako hokejový turnaj. Vyše osemtisíc maďarských fanúšikov vytvorilo v aréne, ktorá nesie meno slávneho boxera Lászlóa Pappa, hlučnú kulisu.

Kotol za bránkou bol po celý čas na nohách. Ale zahanbiť sa nenechali na tribúnach ani Slovinci či Briti.

V Budapešti sa v uplynulých dňoch hral turnaj A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta v hokeji. Bojovalo sa na ňom o dve postupové miesta na svetový šampionát elitnej kategórie v roku 2019 na Slovensku.

Okrem domácich Maďarov súperili ešte Slovinci, Kazaši, Taliani, Poliaci a Veľká Británia (nováčik).

Prekvapenia zamotali boj o miestenky

Turnaj priniesol viacero prekvapení, ktoré poriadne zamotali boj o dve miestenky medzi elitou. Slovinci, deviate mužstvo z tohtoročnej zimnej olympiády, začali veľmi zle.

(Autor: SME)

Nečakane prehrali s Veľkou Britániou a Poľskom, potom ich však vrátili do hry víťazstvá nad Maďarskom a Kazachstanom.

Maďari hnaní skvelým publikom nestačili na favoritov - Kazachstan ani Slovinsko (na MS ho ešte nikdy nezdolali), ale vďaka víťazstvám nad Talianskom a Poľskom ich nádej stále žila.

Pred posledným hracím dňom mohlo na postup pomýšľať ešte päť zo šiestich tímov, ale trom tiež reálne hrozilo vypadnutie.

Na čele bola s deviatimi bodmi senzácia turnaja Veľká Británia, za ňou štyria šesťbodoví - Kazaši, Slovinci, Taliani a Maďari a napokon Poľsko s troma bodmi. A potom sa na ľade diali veci.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Maďarom sa rozplynul hokejový sen, na Slovensko prídu Briti