Mrva skončil v Kodani, záujem o jeho služby aj zo Serie A

SITA|9. jan 2009 o 19:57

Slovenský mládežnícky reprezentant Tomáš Mrva môže po skončení platného kontraktu koncom decembra 2008 a nepredĺžení zmluvy v dánskom klube Bröndby Kodaň.

BRATISLAVA. Slovenský mládežnícky reprezentant Tomáš Mrva môže po skončení platného kontraktu koncom decembra 2008 a nepredĺžení zmluvy v dánskom klube Bröndby Kodaň zakotviť na Apeninskom polostrove. "O Mrvu sa zaujímajú dva zatiaľ nemenované talianske tímy: jeden z najvyššej súťaže Serie A, ďalší klub je zo Serie C. V utorok 13. januára odcestuje Tomáš, ktorý sa najlepšie cíti na poste ľavého obrancu, do Talianska na skúšku," informoval agentúru SITA licenčný agent SFZ a hráčov zástupca Emil Kovarovič.

Odchovanec dubnického futbalu Tomáš Mrva bol v Dánsku 2,5 roka a hoci trénoval aj s tamojším A-mužstvom, pôsobil najmä v juniorskom tíme. "Na sever Európy prišiel ako šestnásťročný a v juniorke, kde môžu nastupovať futbalisti od 16 do 23 rokov, patril k suverénne najmladším. V drese slovenského výberu do 19 rokov sa však na jar v rámci kvalifikačného turnaja majstrovstiev Európy zrazil s protihráčom a následne nebol dlhší čas zdravotne v poriadku. Tomáš mal problémy so zubami, veľké bolesti hlavy. Predovšetkým táto skutočnosť spôsobila, že po ukončení platného kontraktu v Kodani neprišlo k predĺženiu jeho zmluvy," vysvetlil ukončenie anabázy v Dánsku E. Kovarovič.

Nachádzate sa tu:
Domov