Mrva a Rondoš v utorok na týždňovú skúšku do Talianska

SITA|12. jan 2009 o 13:09

Dvaja slovenskí mládežnícki futbaloví reprezentanti Tomáš Mrva (naposledy Bröndby Kodaň) a Matej Rondoš (FC Southampton) absolvujú týždňový test v dvoch kluboch na Apeninskom polostrove.

BRATISLAVA. "O oboch hráčov sa zaujímajú dva zatiaľ nemenované tímy: jeden z najvyššej súťaže Serie A, ďalší klub je zo Serie C. V utorok odcestujú brankár Rondoš i ľavý obranca Mrva na sedemdňovú skúšku do Talianska," informoval agentúru SITA licenčný agent SFZ a zástupca oboch reprezentantov SR do 19 rokov Emil Kovarovič.

Odchovanec dubnického futbalu Tomáš Mrva pôsobil 2,5 roka v Dánsku v tíme Bröndby Kodaň, kde mu po skončení platného kontraktu v decembri 2008 nepredĺžili zmluvu. "Tomáš trénoval aj s tamojším A-mužstvom, väčšinou však bol v juniorskom tíme. Na sever Európy prišiel ako šestnásťročný a v juniorke, kde môžu nastupovať futbalisti od 16 do 23 rokov, patril k suverénne najmladším. V drese slovenského výberu do 19 rokov sa však na jar v rámci kvalifikačného turnaja majstrovstiev Európy zrazil s protihráčom a následne nebol dlhší čas zdravotne v poriadku. Mrva mal problémy so zubami, veľké bolesti hlavy. Predovšetkým táto skutočnosť spôsobila, že po ukončení platného kontraktu v Kodani neprišlo k predĺženiu jeho zmluvy," vysvetlil ukončenie anabázy v Dánsku E. Kovarovič.

Matej Rondoš odišiel na Britské ostrovy tiež v roku 2006 a v tíme "svätcov" účinkoval v dorasteneckom výbere i v tamojšej futbalovej akadémii. "Aj Matejovi sa skončila v Southamptone v uplynulom roku zmluva a v súčasnosti je už voľným hráčom. Rovnako ako Mrva absolvuje i Rondoš próbu v dvoch talianskych tímoch," doplnil Emil Kovarovič na margo odchovanca nitrianskej brankárskej školy, ktorý vlani v auguste a septembri absolvoval skúšky v talianskom klube Serie B Albinoleffe i v anglickom druholigovom tíme Ipswich Town.

Nachádzate sa tu:
Domov