Mourinho zastavil Liverpool, Chelsea vyhrala 2:0 gólmi v nadstaveniach

Demba Ba (vpravo) dáva takto prvý gól Chelsea.
Demba Ba (vpravo) dáva takto prvý gól Chelsea. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|27. apr 2014 o 15:05

Dve kolá pred koncom stráca Chelsea na Liverpool dva body, City sa môže úplne dotiahnuť.

LONDÝN. Futbalisti Chelsea Londýn výrazne zdramatizovali boj o titul v anglickej Premier Leauge.

Hoci nastúpili na nedeľňajší šláger 36. kola proti FC Liverpool bez niekoľkých stabilných hráčov základnej zostavy, triumfovali 2:0 gólmi zo záverov oboch polčasov. Martin Škrtel odohral celý zápas.

Na vedúci Liverpool tak Chelsea stráca dve kolá pred koncom súťaže už len dva body.

V hre o ligový titul je aj Manchester City. Na Liverpool stráca po nedeľňajšom víťazstve nad Crystal Palace 2:0 už len tri body, ale má ešte k tomu aj zápas k dobru.

Liverpool - Chelsea 0:2 (0:1)

Góly: 45.+4. Ba, 90.+4. Willian

Liverpool: Mignolet - Flanagan (Iago Aspas), Johnson, Škrtel, Sakho - Gerrard, Allen, Leiva (58. Sturridge), Coutinho - Sterling, Suarez

Chelsea: Schwarzer - Kalas, Cole, Ivanovič, Azpilicueta - Lampard, Mikel, Matič, Salah (60. Willian), Schürrle (77. Cahill) - Ba (84. Torres)

((f))

Tréner Londýnčanov Jose Mourinho niekoľko dní pred zápasom avizoval, že v dôležitom stretnutí proti Liverpoolu vybehne na trávnik tímové béčko. Dôvodom bola stredajšia semifinálová odveta v Lige majstrov proti Atleticu Madrid.

V základnej jedenástke sa tak ocitli jej príležitostní členovia Egypťan Mohamed Salah, Srb Nemanja Matič či český obranca Tomáš Kalas.

Rodgers: Boli tam zaparkované dva autobusy

Liverpool síce v prvom dejstve dominoval na lopte a hralo sa prevažne na obrannej polovici "The Blues", gólovej radosti sa však domáci diváci nedočkali.

Naopak, studenú sprchu im pripravil vo štvrtej minúte nadstaveného času prvého polčasu Demba Ba, ktorý využil zaváhanie Gerrarda a po samostatnom úniku nasadil jasličky brankárovi Mignoletovi.

Liverpool bol ofenzívnejším tímom na trávniku, o čom svedčí aj 26 streleckých pokusov na bránu Londýnčanov. Do jej priestoru si však našlo cestu len osem z nich a za bránkovú čiaru ani jeden.

"Chelsea hrala veľmi defenzívne. Myslím si, že dnes tam boli zaparkované dva autobusy, nie len jeden. Súper hral presný opak toho, čo my. Nie je ťažké viesť mužstvo, ktoré bráni s desiatimi hráčmi v šestnástke. Moji hráči boli dnes podľa mňa vynikajúci, som na nich hrdý. Ukázali sme všetko," priniesol server ESPN slová trénera Liverpoolu Rodgersa.

Mourinho: Majster bude buď Liverpool alebo City

"Teraz s týmito tromi bodmi teraz potrebujeme jeden na istotu tretieho miesta. Bola to pre nás dobrá sezóna. Tím urobil pokrok vo viacerých aspektoch," citovala stránka goal.com slová trénera Chelsea Josého Mourinha.

"Majster môže byť len jeden a bude to buď Liverpool alebo Manchester City. My nemáme čo oslavovať, môžeme povedať, že sme skončili tretí a že sme vyhrali obidva zápasy proti novému šampiónovi. Dnes sme si zaslúžili zvíťaziť, o tom niet pochýb."

Liverpool sa najbližšie predstaví v pondelok 5. mája v Crystal Palace, Chelsea o deň skôr hostí Norwich City namočený do boja o záchranu a Manchester City si v sobotu 3. mája zmeria sily s Evertonom na jeho trávniku. Do konca sezóny zostávajú dve kolá.

Futbalisti Sunderlandu zvládli nedeľňajší kľúčový zápas o záchranu a na domácom trávniku zdolali posledný Cardiff presvedčivo 4:0.

Po zisku ďalších troch bodov sa tak nachádzajú na 17. mieste, jednu priečku nad pásmom zostupu.

Sumáre - 36. kolo - nedeľa:

Sunderland - Cardiff City 4:0 (2:0)

Góly: 26. a 86. Wickham, 45. Borini, 76. Giaccherini, ČK: 45. Cala (Cardiff)

Crystal Palace - Mancester City 0:2 (0:2)

Góly: 4. Džeko, 43. Toure

Sumáre - 36. kolo - sobota:


ONLINE Liverpool - Chelsea:

Liverpool vyhral na rohy 14:3, na góly prehral 0:2 a titul má ešte ďaleko. Žlté karty dostávali iba hostia (4), Liverpool v držaní lopty dominoval 73:27 %.

Chelsea udrela v 4. minúte nadstaveného času aj v druhom polčase, gól dal striedajúci Willian. Loptu stratil domáci Sturridge, akciu hostí potiahol Torres.

V 3. minúte nadstaveného času dostali žltú kartu Ashley Cole aj Fernando Torres.

V 92. minúte vychytal Schwarzer v dobrej šanci Suareza.

84. min: Ba nevyužil ďalšiu šancu a išiel dole, strieda ho Torres. Zápas sa blíži do nadstaveného času. Gerrard je opäť nepresný.

83. min: Po tom, čo na ihrisko prišiel Cahill namiesto Schürrleho, to budú mať domáci v dobýjaní brány hostí zrejme ešte ťažšie.

Domáci sa stále snažia, ale zatiaľ sa nedostávajú do väčších šancí. Na rohy je to už 10:3 a beží 78. minúta.

68. min: Schwarzer chytil dobrú strelu Gerrarda spoza šestnástky.

62. minúta: Domáci brankár Mignolet zachránil Liverpool od druhého gólu pri šanci Schürrleho.

V 58. minúte strieda domáci tréner Rogers, Leivu nahradil Sturridge. Hneď na to strieda aj Mourinho, Borges strieda Salaha.

V úvode II. polčasu sa o útoky snažia obe strelecké esá domácich - Sterling i Suarez, zatiaľ je z toho len ďalší, už siedmy roh Liverpoolu. V 52. minúte spadol Sterling v šestnástke, Atkinson to správne posúdil ako dovolený zákrok Kalasa.

Nudný prvý polčas sa skončil gólom do siete domácich, dal ho v 4. minúte nadstaveného času Ba po chybe Gerrarda. Ešte pred ním mal v 2. minúte extračasu šancu Čech Tomáš Kalas po centri Lamparda.

Suarez vystrelil iba nad bránu hostí. Držanie lopty Chelsea trochu zmiernila na 69:31 pre Liverpool. Druhú žltú kartu dostal Lampard.

Chelsea mohla ísť v trojici na dvoch obrancov domácich, ale Ba nevidel Schürrleho. Ojedinelá útočná snaha hostí sa končí mizerne.

Ani po polhodine hry sa domácim nepodarilo prelomiť Mourinhove obranné hradby, pôsobia z toho frustrovane. Rozhodca Atkinson dal v 21. minúte prvú žltú kartu Salahovi.

Po štvrťhodine hry je držanie lopty výrazne na strane domácich v pomere 74:26 %, na rohy je to 3:0 pre domácich. Aj ofenzívny Nemec Schürrle sa zaťahuje do defenzívy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Mourinho zastavil Liverpool, Chelsea vyhrala 2:0 gólmi v nadstaveniach