Mourinho: Prehral lepší tím, Guardiola: To je jeho názor

Jose Mourinho pred predĺžením vysvetľuje rozhodcovi Jonasovi Erikssonovi, že druhou žltou kartou Ramiresovi zabil zápas.
Jose Mourinho pred predĺžením vysvetľuje rozhodcovi Jonasovi Erikssonovi, že druhou žltou kartou Ramiresovi zabil zápas. (Autor: SITA/AP)
Karol Svozil|31. aug 2013 o 09:37

Nemecký komentátor označil priebeh predĺženia ako súboj Bayernu Mníchov a Petra Čecha.

PRAHA. Futbalisti Bayernu Mníchov zvíťazili v piatkovom zápase o európsky Superpohár 2013 v Prahe nad FC Chelsea v jedenástkovom rozstrele 5:4 a z trofeje sa tešia po prvý raz v klubovej i nemeckej histórii.

Tréner Chelsea Jose Mourinho v závere zápasu, ktorý skončil po predĺžení remízou 2:2, niekoľkokrát zaujal kameramanov.

Výrazným spôsobom mávajúc rukami nabádal fanúšikov, aby povzbudzovali jeho oslabený tím.

Mourinho rozhadzoval rukami, Čech držal Chelsea

Záver prežíval vskutku veľmi emotívne, nečudo, veď brankár Chelsea Petr Čech sa v predĺžení niekoľkokrát vytiahol pred svojim domácim publikom.

Vychytal góly z hláv Mandžukiča, Boatenga, i skvelý priamy kop Ribéryho. Nestačil až na strelu Javiho Martineza v úplnom závere predĺženia, v 121. minúte.

Nemecký komentátor televízie ZDF v tom momente takmer explodoval nadšením. Predtým označil priebeh predĺženia ako súboj Bayernu Mníchov a Petra Čecha.

"Chýbalo päť sekúnd, päť sekúnd. Toto je obrovské sklamanie. Bol to výborný zápas a hrať doma je vždy príjemné," cituje portál idnes.cz Čecha.

"Podľa môjho názoru prehral lepší tím. Ak milujete futbal, tak nemôžete finálový zápas zabiť druhou žltou kartou. Toto by sa napríklad anglickým rozhodcom nestalo. Rozhodca mohol riešiť Ramiresovu situáciu dohovorom a upozornením," povedal sklamaný Mourinho.

"Mali sme množstvo šanci na skórovanie a hrali sme skvele aj s desiatimi hráčmi," dodal.

Guardiola: Môže povedať, že si jeho tím zaslúžil viac

Tréner Bayernu Josep Guardiola si myslí, že vyhralo lepšie mužstvo. "To je jeho názor," povedal na adresu Mourinha. "To je normálne, môže povedať, že si jeho tím zaslúžil viac, než sa v skutočnosti stalo."

"Hrali sme neuveriteľne dobrý futbal. Mali sme veľa šancí na skórovanie," pokračoval Španiel.

Superpohár venuje predchodcovi Juppovi Heynckesovi. "On je architekt a tvorca tohto titulu. Venujem mu ho," dodal Guardiola.

"Bol to špeciálny deň pre nášho trénera, ktorého rivalita s Mourinhom je už legendárna. Mali sme šťastie. Toto víťazstvo nám pomôže a dodá nám energiu," povedal stredopoliar Bayernu Franck Ribéry, ktorý podal proti Chelsea skvelý výkon.

Azda ho inšpirovala aj cena, ktorú deň pred súbojom dostal od šéfa UEFA Michela Platiniho. Stal sa najlepším európskym futbalistom sezóny 2012/2013 ako držiteľ triple s Bayernom - víťaz Ligy majstrov, domácej ligy i pohára. A teraz už má aj štvrtý titul - Superpohár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Mourinho: Prehral lepší tím, Guardiola: To je jeho názor