Mourinho po vysokej prehre Chelsea vinil rozhodcov

José Mourinho.
José Mourinho. (Autor: SITA/AP)
TASR|2. jan 2015 o 11:21

Po prehre Chelsea sa na ňu bodovo dotiahol Manchester City.

LONDÝN. Tréner futbalistov FC Chelsea Jose Mourinho vinil z vysokej prehry vo štvrtkovom londýnskom derby proti Tottenhamu (3:5) rozhodcov.

Podľa portugalského kouča zápas ovplyvnilo rozhodnutie arbitrov v úvode prvého polčasu. Chelsea vtedy viedla 1:0 po presnom zásahu Diega Costu.

Po akcii Edena Hazarda zasiahla lopta v pokutovom území obrancu domácich Jana Vertonghena. Hráči Chelsea reklamovali ruku, ale hlavný rozhodca Phil Dowd pokutový kop neodpískal.

Zápas sa mohol vyvinúť inak

Tottenham potom dominoval. Strelili štyri góly za sebou a postaral sa o najväčšie prekvapenie novoročného programu Premier League.

"Mohli sme viesť o dva góly, ale nestalo sa tak. Ak by bolo 2:0, dovolím si povedať, že by sa zápas vyvíjal inak. Z posledných dvoch zápasov máme iba jeden bod. Ak by však arbitri rozhodli správne, mali by sme bodov šesť," povedal Mourinho.

Reagoval na fakt, že aj v nedeľňajšom stretnutí proti Southamptonu (1:1) rozhodcovia posúdili spornú situáciu v neprospech jeho tímu.

Duel ovplyvnili viaceré okolnosti

"Samozrejme, nemám rád prehry. Napríklad s Newcastlom sme prehrali po férovom výkone rozhodcu Martina Atkinsona. My sme nehrali dobre, v takom prípade to beriem. Dnešný duel však ovplyvnili viaceré okolnosti," dodal Portugalčan.

V Mourinhovej kariére sa stalo iba druhýkrát, že tím pod jeho vedením inkasoval päť gólov v jednom zápase. Prvýkrát 29. novembra 2010 prehral ako kouč Realu Madrid v dueli s FC Barcelona 0:5.

Po prehre sa Chelsea aktuálne delí o prvé miesto v tabuľke s úradujúcim šampiónom Manchester City. Oba tímy majú zhodne po 46 bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Mourinho po vysokej prehre Chelsea vinil rozhodcov