Mourinho po prestrelke 6:3: Diego čelil provokáciám

Eden Hazard sa usmieva potom, ako si Seamus Coleman z Evertonu sttrelil vlasntý gól.
Eden Hazard sa usmieva potom, ako si Seamus Coleman z Evertonu sttrelil vlasntý gól. (Autor: SITA/AP)
SITA|31. aug 2014 o 09:31

Hráčom cez prestávku povedal, že protí tímom ako Everton nemôžu 45 minút brániť.

LIVERPOOL. Bláznivý zápas videli v sobotu diváci v Goodison Parku, kde sa v rámci 3. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže stretol domáci Everton s Chelsea.

Od 67. do 78. minúty padlo päť gólov a v úplnom závere ešte jeden. Za kratší koniec v tejto prestrelke ťahali domáce karamelky, zverencom Josého Mourinha podľahli 3:6.

V drese The Blues si dva presné zásahy pripísala letná akvizícia z Atlética Madrid Diego Costa. Ten sa presadil v prvej aj poslednej minúte. Za Everton raz skóroval Kamerunčan Samuel Eto´o, ktorý v minulej sezóne pôsobil práve v Chelsea.

Mourinho kritizoval Everton

"Hráčom som cez polčasovú prestávku povedal, že protí tímom ako Everton nemôžete 45 minút brániť. Musíte sa pokúsiť streliť ďalšie góly," citoval goal.com portugalského kouča Londýnčanov Josého Mourinha.

"Vedeli sme, že Everton je kvalitné ofenzívne mužstvo, ale inkasovať tri góly je na naše pomery príliš. Všetky padli po hrubých chybách a to je niečo, na čom musíme popracovať," povedal Mourinho podľa Reuters.

Nepáčila sa mu však taktika domácej defenzívy, evertonskí obrancovia sa dopustili množstva faulov najmä na Diega Costu. Strelil dva góly a pokračuje vo výbornom štarte do sezóny, keď v troch dueloch skóroval štyrikrát.

"Niektoré zákroky boli na hranici pravidiel. Everton má dobrú povesť, pretože predvádza férový futbal, ale dnes tomu tak nebolo. Diego čelil mnohým provokáciám, našťastie si udržal nervy na uzde," povedal Mourinho.

"Dnes nám vychádzali rýchle protiútoky, strelili sme šesť gólov. V útoku sme hrali veľmi dobre," dodal.

Jeho náprotivkovi na domácej lavičke Robertovi Martinezovi sa nepáčila defenzívna hra jeho zverencov.

"Nemyslím, že bude veľa tímov, ktoré proti Chelsea budú v tejto sezóne trikrát skórovať. Do výsledku sa však počítajú aj inkasované góly a tých bolo na našej strane moc. V defenzíve sme prepadli," nespokojne krútil hlavou Martinez.

FC Everton - FC Chelsea 3:6 (1:2)

Góly: 45.+ Mirallas, 69. Naismith, 76. Eto'o - 1. a 90. Diego Costa, 4. Ivanovič, 67. Coleman (vlastný), 74. N. Matič, 78. Ramires

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Mourinho po prestrelke 6:3: Diego čelil provokáciám