Mourinho ničí futbal, tvrdí Barcelona

José Mourinho
José Mourinho (Autor: SITA/AP)
SITA|18. aug 2011 o 10:53

Zatiaľ čo pre značku Real Madrid predstavuje José Mourinho nádej na začiatok novej - úspešnejšej éry španielskeho giganta, konkurenčný FC Barcelona v ňom vidí likvidátora španielskeho futbalu.

BARCELONA. Hrubý prístup k hre a taktike vyčítali Portugalčanovi hráči katalánskeho rivala aj po stredajšej odvete Španielskeho superpohára, v ktorom si desiaty raz v histórii klubu vybojovali trofej vďaka víťazstvu 3:2. V prvom dueli, ktorý sa hral v Madride sa zrodila remíza 2:2.

Temperamentný Mourinho sa počas šarvátky, ktorá nasledovala po hrubom zákroku hráča Realu Marcela na novú posilu kataláncov Fabregasa, priamo zapojil do diania a za ucho vyťahal domáceho asistenta trénera Tita Vilanovu. Na tlačovej konferencii potom pridal zopár hanlivých slov na adresu svojej obete.

V nadstavenom čase rozhodca trikrát vytiahol červenú kartu. Z domácich musel ísť predčasne pod sprchy David Villa, z Madridčanov nedohrali Marcelo za hrubý faul na Fábregasa a Mesut Özil, ktorého hlavný arbiter vylúčil rovnako ako Villu za šarvátku.

Svojský Mourinho sa zasa ukázal

"Mourinho likviduje španielsky futbal," povedal po stretnutí obranca Barcelony Gerard Piqué, zatiaľ čo jeho spoluhráč Xavi Hernández nazval madridskú taktiku "patetickou" a "škodlivou pre celý futbal".

"Nebolo to prvý raz a vždy sa takto prezentujú tí istí hráči. Niekto by ich už mal konečne zastaviť. Myslím si, že je čas na sankcie," komentoval agresívny herný prejav Realu Piqué.

"Real Madrid by sa mal začať obávať o svoj imidž, je to veľmi škodlivý trend. Marcelov zákrok nemá vo futbale miesto. Obraz hry, aký ponúka teraz Real Madrid, je totálnou hanbou pre futbal ako taký," pridal sa Xavi.

Výroky svojich zverencov podporil aj tréner Pep Guardiola, ktorý sa s 11 trofejami na konte vyrovnal barcelonskej legende Johanovi Cruyffovi: "Sami ste si mohli vytvoriť obraz. Ak to niekto nezastaví, skončí sa to zle."

Šarvátka po hrubom zákroku Marcela na Fabregasa

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Mourinho ničí futbal, tvrdí Barcelona