Mourinho dostal pokutu, na ktorú si zarobí za sedem hodín

José Mourinho kritizoval rozhodcov.
José Mourinho kritizoval rozhodcov. (Autor: SITA/AP)
TASR|8. máj 2014 o 21:44

José Mourinho kritizoval rozhodcov po aprílovom zápase, v ktorom prišiel o domácu neporaziteľnosť s Chelsea.

LONDÝN. Tréner futbalistov FC Chelsea José Mourinho si vyslúžil pokutu 13.000 libier (15.790 eur) za ironické poznámky na adresu rozhodcu Mikea Deana v aprílovom ligovom súboji so Sunderlandom (1:2).

Informovala o tom agentúra dpa. Mourinho po neúspešnom dueli s tímom bojujúcim o záchranu v Premier League zablahoželal arbitrovi k "neuveriteľnému výkonu".

Pri ročnom plate 17-miliónov libier zarobí Mourinho na pokutu v prepočte za asi sedem hodín.

Zápas ukončil sériu

V spomenutom zápase prišiel José Mourinho o domácu neporaziteľnosť s Chelsea v rámci anglickej najvyššej súťaže.

Séria, ktorá sa tiahla ešte od Portugalčanovho prvého pôsobenia na Stamford Bridge (2004-2007), sa zastavila na čísle 77.

Mourinho mal po zápase ťažké srdce na rozhodcu Mikea Deana, ktorý odpískal spornú penaltu. Portugalský kouč odmietol na pozápasovej tlačovke odpovedať na otázky novinárov a uviedol, že sa vyjadrí len k štyrom bodom súvisiacim s týmto duelom.

Gratuloval rozhodcom

"Prvá vec - gratulujem svojim hráčom, robili všetko, čo mohli, bojovali a hrali od prvej do poslednej sekundy. Myslím si, že je spravodlivé ich pochváliť aj po prehre."

"Po druhé, gratulujem Sunderlandu. Nie je dôležité prečo a akým spôsobom vyhral, jednoducho vyhral. Získal tri body, tri dôležité body z ich pohľadu," povedal Mourinho a pokračoval s dávkou irónie:

"Tretia vec - chcem pogratulovať rozhodcovi Mikeovi Deanovi. Jeho výkon bol neuveriteľný."

"Po štvrté, domnievam sa, že je spravodlivé zagratulovať aj šéfovi rozhodcov Mikeovi Rileymu, lebo spoločne so svojimi ľuďmi odvádza skvelú prácu po celú sezónu. Najmä v posledných mesiacoch a zápasoch tímov, ktoré bojujú o titul. Je to absolútne fantastické."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Mourinho dostal pokutu, na ktorú si zarobí za sedem hodín