Mourinho by ako tréner Interu chcel Mareka Hamšíka

Mareka Hamšíka by chcel do svojho tímu aj Jose Mourinho.
Mareka Hamšíka by chcel do svojho tímu aj Jose Mourinho. (Autor: SITA, AP)
SITA|31. máj 2008 o 13:50

Jose Mourinho sa s veľkou pravdepodobnosťou stane trénerom Interu Miláno.

MILÁNO 31. mája (SITA) - Napriek tomu, že Portugalčan Jose Mourinho sa ešte nestal novým hlavným trénerom talianskeho futbalového veľkoklubu Inter Miláno a stále je "len" najväčším kandidátom na tento post, podľa denníka Gazzetta dello Sport už odovzdal bývalý úspešný lodivod FC Porto a FC Chelsea prezidentovi "nerazzurri" Massimovi Morattimu štvorčlenný zoznam svojich vysnívaných posíl.

Zo slovenského pohľadu je táto správa veľmi zaujímavá, pretože na 1. mieste sa údajne nachádza meno stredopoliara SSC Neapol Mareka Hamšíka, o ktorého sa Inter interesuje už dlhšie obdobie. Potešiteľné však je, že aj uznávaný futbalový odborník Mourinho, ktorý dokázal s Portom vyhrať v roku 2004 Ligu majstrov, by 20-ročného odchovanca Jupie Podlavice chcel vidieť vo svojom mužstve.

Odchod Hamšíka zo štadióna San Paolo je však podľa športového riaditeľa "Partenopei" Pierpaola Marina vylúčený, v boji o stabilného člena slovenskej reprezentácie údajne neuspel ani anglický FC Liverpool.

Medzi ďalšími posilami aj Alexander Hleb

Zvyšnými tromi hráčmi na spomínanom zozname sú stredopoliar Arsenalu Londýn Alexander Hleb, krídelník FC Sevilla Diego Capel a záložník Udinese Calcio Gökhan Inler.

Podľa najnovších informácií talianskych médií je už Mourinho len krôčik od vymenovania do pozície hlavného kouča Interu. Charizmatický lodivod sa údajne v piatok v Paríži stretol na pracovnom obede s Morattim ako aj ďalšími zástupcami Milánčanov.

Jedným z bodov mítingu mal byť možný transfer Samuela Eto´oa za 30 miliónov eur z FC Barcelona. Kamerunčan by mal na San Sire nahradiť švédskeho kanoniera Zlatana Ibrahimoviča, o ktorého Portugalčan nemá záujem.

Nachádzate sa tu:
Domov