Nepotreboval ani triumf v Monaku. Pérez predĺžil zmluvu s Red Bullom

SITA|31. máj 2022 o 16:24

Obe strany sa dohodli ešte pred pretekmi.

VIEDEŇ. Mexičan Sergio Pérez ešte pred nedeľňajším triumfom na Veľkej cene Monaka v prestížnom motoristickom seriáli F1 predĺžil zmluvu s tímom Red Bull Racing o dva roky.

Stajňa o tom informovala v utorok, pričom zdôraznila, že k podpisu prišli ešte pred nedeľou. Pérez v uvedenom zoskupení po boku Holanďana Maxa Verstappen zostane minimálne do roku 2024.

"Checo spravil fantastickú prácu. Ukázal, že je nielen vynikajúci tímový hráč, ale postupom času, keď sa u nás udomácnil, ukazuje svoju silu v pretekoch," uviedol šéf stajne Christian Horner.

Sergio Pérez je najúspešnejší Mexičan v F1. Na svojom konte už má tri víťazstvá, vlani totiž triumfoval v azerbajdžanskom Baku a v roku 2020 aj v bahrajnskom Sachíre.

V seriáli jazdí už od roku 2011, okrem Red Bullu pôsobil aj v tímoch Sauber, McLaren, Force India a Racing Point. Vlani sa výraznou mierou podieľal na zisku titulu pre Verstappena.

Už v polovici mája Horner mexického jazdca vychválil.

"Jazdí veľmi kvalitne, v tíme sa už udomácnil. Myslím si, že aj naše auto mu viac sedí. Už nie je také svojrázne ako jeho predchodcovia. Perézova práca je zatiaľ výborná," povedal Horner pre motorsport.com.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Nepotreboval ani triumf v Monaku. Pérez predĺžil zmluvu s Red Bullom