Sébastien Ogier mal na Rely Poľska nehodu, hospitalizovali ho v nemocnici

Sebastien Ogier mal nehodou na Rely Poľska
Sebastien Ogier mal nehodou na Rely Poľska (Autor: TASR/Police Office in Goldap via AP)
SITA|26. jún 2024 o 13:30

Havaroval spolu s navigátorom Vincentom Landaisom počas obhliadky trate.

VARŠAVA. Osemnásobný majster sveta v rely Sébastien Ogier zostáva hospitalizovaný po nehode v Poľsku, ktorá sa stala v utorok počas prípravy na tohtotýždňovú Rely Poľska.

Ogierov tím Toyota Gazoo Racing oznámil, že nehoda si nevyžiadala vážne zranenia. „Všetkým zúčastneným sme vykonali skenovanie, ktoré nepreukázalo vážne zranenia,“ uviedol tím vo vyhlásení.

Ogier a jeho navigátor Vincent Landais skončili v nemocnici po tom, ako sa stali súčasťou incidentu počas obhliadky súťažnej trate.

Policajný hovorca mesta Olsztyn informoval, že po nehode pri obci Wlosty skončili v nemocnici až štyri osoby.

Podľa Tomasza Markowského šoférov z miesta nehody transportovali letecky, spolujazdcov v sanitkách.

„Kým Landais bol prepustený, Ogier zostane pod lekárskym dohľadom a nebude sa môcť zúčastniť pretekov,“ dodal tím Toyota Gazoo Racing.

Po tom, ako sa Ogier a Landais museli vzdať účasti na podujatí v okolí Mazurských jazier, na ich miesto nastúpia Kalle Rovanperä a Jonne Halttunen.

Regionálna policajná hovorkyňa Marta Domaňská prezradila, že nehoda sa stala na neuzavretej jednosmernej poľnej ceste.

V druhom vozidle sa nachádzali 69-ročný muž a 67-ročná žena. Podľa Domaňskej sa v danom čase na danom úseku nekonali žiadne oficiálne tréningy.

Štvordňová Rely Poľska sa začne vo štvrtok a vyvrcholí v nedeľu. Štyridsaťročný Ogier je osemnásobným svetovým šampiónom v rely, viac titulov na svojom konte nemá žiadny iný jazdec.

Zatiaľ naposledy v seriáli MS získal celkové prvenstvo v roku 2021. V tejto sezóne ovládol preteky v Chorvátsku aj Portugalsku, v celkovom poradí seriálu je aktuálne štvrtý. Poľsko hostí seriál WRC prvýkrát po siedmich rokoch, Ogier tam v minulosti triumfoval dvakrát.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Sébastien Ogier mal na Rely Poľska nehodu, hospitalizovali ho v nemocnici