Slovenský tím útočil na víťazstvo v Le Mans, šancu mu zmaril kameň

Miro Konôpka, majiteľ motoristického tímu ARC Bratislava.
Miro Konôpka, majiteľ motoristického tímu ARC Bratislava. (Autor: TASR)
Sportnet|12. jún 2022 o 20:45

Miro Konôpka neskrýval veľké sklamanie.

LE MANS. Slovenský motoristický tím ARC Bratislava mal na 90. ročníku slávnych pretekov 24 hodín Le Mans obrovskú dávku smoly.

Tím pod vedením Mira Konôpku dlho mohol pomýšľať na víťazstvo vo svojej triede LMP2 Pro/Am. Kvalitnú posádku, ktorú dopĺňali Holanďan Bent Viscaal a Francúz Tristan Vautier však obral o víťazstvo nešťastne odstrelený kameň.

Ten prerazil ochrannú sieťku na chladiči oleja. Mechanikom trvala oprava takmer štvrťhodinu, čo spôsobilo prepad z priebežnej prvej pozície. 

"Ja neviem, proste máme smolu. Takáto dobrá posádka, bez problémov, bez havárii, chalani odviedli super robotu a jeden kameň to rozhodol.

My sme viedli svoju triedu 14 hodín, mali sme pohodlný náskok, ale potom kameň rozbil chladič prevodovkového oleja a stratili sme päť kôl.

To nás delilo od víťazstva. Je tu strašne silná konkurencia. Možno je to úspech, že zo štyroch štartov tímu ARC sme trikrát dokončili preteky, ale ja osobne som sklamaný," povedal Konôpka pre RTVS.

Je možné, že to bol jeho posledný štart v Le Mans.

"Ďakujem celému tímu za profesionálny výkon a takisto všetkým fanúšikom, ktorí nám držali palce. Toto zrejme bola naša posledná účasť v Le Mans.

Dúfam, že sme nesklamali a urobili sme Slovensku dobrú reklamu," uviedol v tlačovej správe Konôpka, ktorý je majiteľom tímu ARC Bratislava.

Ten obsadil v celkovom hodnotení 26. miesto so stratou 20 kôl na víťaznú posádku Toyoty, ktorá sa piatykrát v sérii teší z triumfu na Le Mans.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Slovenský tím útočil na víťazstvo v Le Mans, šancu mu zmaril kameň