Magnussen po sezóne uvoľní jazdecké miesto v Haase, pri tíme by však mal ostať

Kevin Magnussen.
Kevin Magnussen. (Autor: REUTERS)
REUTERS|18. júl 2024 o 11:03

Nedeľňajšia Veľká cena Maďarska bude 135. štartom dánskeho jazdca.

BRATISLAVA. Dánsky jazdec formuly 1 Kevin Magnussen na konci sezóny opustí svoje pretekárske miesto v tíme Haas a potom by mohol prevziať bližšie nešpecifikovanú úlohu v tíme, ktorý vlastní USA, uviedli vo štvrtok.

Esteban Ocon je silne tipovaný na príchod do roku 2025, pričom odchod Francúza z Alpine, ktorý vlastní Renault, už bol oznámený spolu s britským nováčikom Oliverom Bearmanom.

„Chcel by som Kevinovi poďakovať za všetko, čo nám ako tímu dal - na trati aj mimo nej. Počas uplynulých rokov bol skutočne základným kameňom našej jazdeckej zostavy.

Nikto za nás neodjazdil viac pretekov a zažili sme spolu niekoľko nezabudnuteľných momentov, v neposlednom rade pozoruhodné piate miesto na Veľkej cene Bahrajnu v roku 2022, keď sa Kevin vrátil, aby začal svoje druhé pôsobenie v tíme, “uviedol vo vyhlásení šéf tímu Haas Ayao Komatsu.

Tridsaťjedenročný Magnussen je v tíme poháňanom motorom Ferrari už siedmu sezónu a druhýkrát po tom, čo sa k nemu prvýkrát pripojil v roku 2017 a odišiel koncom roka 2020, aby sa vrátil na miesto Rusa Nikitu Mazepina, keď sa začala vojna na Ukrajine.

Nedeľňajšia Veľká cena Maďarska bude 135. štartom bývalého jazdca McLarenu a Renaultu v tíme.

„Tento rok nás čaká ešte veľa pretekov, takže sa teším na to, čo ešte môžeme s Kevinom dosiahnuť, keď sa budeme spoločne presadzovať v šampionáte,“ povedal Komatsu.

„Okrem toho a vzhľadom na Kevinov špeciálny vzťah k tímu dúfam, že nájdeme spôsob, ako budeme v nejakej forme spolupracovať aj naďalej.

Dúfam, že to budeme môcť definovať v blízkej budúcnosti, ale jeho rozsiahle skúsenosti v F1 a znalosť našich pracovných operácií sú nepochybne prínosom pre náš pokračujúci rast a rozvoj.“

Magnussen povedal, že je hrdý na to, že pretekal za tím a poďakoval majiteľovi Geneovi Haasovi za to, že ho priviedol späť v čase, keď si myslel, že jeho kariéra v F1 sa skončila.

„S týmto tímom som zažil niekoľko skvelých chvíľ, na ktoré nikdy nezabudnem,“ povedal.

„Hoci sa teším na ďalšiu kapitolu svojej pretekárskej kariéry, naďalej sa plne sústredím na to, aby som do konca roka 2024 odovzdal všetko, čo vo mne je.“

Dán získal v tejto sezóne päť bodov z 12 pretekov v porovnaní s 22 bodmi tímového kolegu Nica Hulkenberga, pričom 36-ročný Nemec, ktorý sa v budúcej sezóne pripojí k Sauberu - skončil v posledných dvoch pretekoch na pôsobivom šiestom mieste.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Magnussen po sezóne uvoľní jazdecké miesto v Haase, pri tíme by však mal ostať