Toľko výhier nemal ani Schumacher. Verstappen stanovil historický rekord

Max Verstappen.
Max Verstappen. (Autor: TASR/AP)
SITA|31. okt 2022 o 10:45

Max Verstappen triumfoval aj na Veľkej cene v Mexiku.

MEXICO CITY. Holandský pilot Max Verstappen zaznamenal na nedeľňajšej Veľkej cene Mexika v Mexico City štrnáste víťazstvo v aktuálnej sezóne majstrovstiev sveta monopostov F1 a vytvoril nový historický rekord v počte triumfov v jednom ročníku.

Dvadsaťpäťročný jazdec Red Bullu prekonal zápisy Nemcov Sebastiana Vettela a Michaela Schumachera, ktorí uspeli 13-krát v rokoch 2013, respektíve 2004.

"Nikdy ma veľmi nezaujímali štatistiky, žijem v súčasnosti. Snažím sa odviesť svoje maximum každý víkend a víťaziť v pretekoch, čo je to najdôležitejšie," odvetil Verstappen.

"Nepotrebujem sledovať všetky štatistiky. Prežívame úžasnú sezónu a sme šťastní, že víťazíme," dodal Verstappen, ktorý má na konte 34 triumfov v F1 a už istý druhý titul svetového šampióna za sebou.

Red Bull uspel v deviatich pretekoch bez prerušenia, čím vyrovnal svoj rekord z roku 2013. V aktuálnej sezóne ovládol 16 z doterajších 21 veľkých cien.

Dve víťazstvá zaznamenal v roku 2022 Mexičan Sergio Pérez, ktorý v druhom roku za sebou obsadil na domácej VC Mexika tretie miesto.

"Bolo to neuveriteľné. Ďakujem vám všetkým za podporu, ktorú ste mi prejavovali počas tohto víkendu. Ste tí najlepší fanúšikovia," uviedol Pérez, ktorý sa s 280 bodmi dostal na druhú pozíciu v jazdeckom šampionáte a pred tretím Monačanom Charlesom Leclercom (Ferrari) má náskok 5 bodov.

VC Mexika navštívilo spolu 395 902 ľudí, čo je nový divácky rekord podujatia.

Brit Lewis Hamilton štartoval do VC Mexika ako tretí, ale predbehol svojho tímového kolegu z Mercedesu a krajana Gerorga Russella, ktorý prišiel do cieľa štvrtý.

"Nezvolili sme správnu stratégiu. Každopádne, som hrdý na tím za to, že sme boli tak blízko z Red Bullu. Približujeme sa k čelu štartového poľa a naďalej na to budeme tlačiť. V ostatných pretekoch sme urobili veľký krok vpred a dúfam, že v tom budeme pokračovať," skonštatoval 7-násobný majster sveta F1, ktorý ešte v aktuálnej sezóne nezvíťazil.

Na programe sú už len VC Brazílie v Sao Paule a VC Abú Zabí.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Toľko výhier nemal ani Schumacher. Verstappen stanovil historický rekord