Sága je na konci. Miláčik fanúšikov si tento rok už nezajazdí, nahradí ho mladík

Daniel Ricciardo.
Daniel Ricciardo. (Autor: REUTERS)
REUTERS|26. sep 2024 o 18:30

Je rezervným jazdcom RB od roku 2022.

BRATISLAVA. Novozélanďan Liam Lawson nahradí Austrálčana Daniela Ricciarda v zostávajúcich šiestich pretekoch sezóny formuly 1, uviedol vo štvrtok tím Racing Bulls, ktorý vlastní Red Bull.

Dvadsaťdvaročný Lawson je rezervným jazdcom RB od roku 2022 a vlani nahradil Ricciarda na piatich pretekoch, keď bol osemnásobný víťaz veľkých cien zranený.

"Daniel bol skutočný džentlmen na trati aj mimo nej a nikdy mu nechýbal úsmev. Bude nám chýbať, ale v rodine Red Bullu bude mať vždy špeciálne miesto," uviedol vo vyhlásení šéf tímu Laurent Mekies.

"Rád by som pri tejto príležitosti privítal aj Liama. Tím už dobre pozná. V minulej sezóne jazdil za nás a dobre sa vyrovnal s ťažkými podmienkami, takže to bude prirodzený prechod."

Liam Lawson.
Liam Lawson. (Autor: REUTERS)

Talianska RB pôvodne zverejnila na sociálnych sieťach "ďakovnú" správu.

"Tento šport som miloval celý svoj život. Je to divoké a nádherné a bola to cesta," uviedol Ricciardo samostatne na sociálnych sieťach.

"Tímom a jednotlivcom, ktorí zohrali svoju úlohu, ďakujem. Fanúšikom, ktorí milujú tento šport niekedy viac ako ja, haha, ďakujem. Vždy to bude mať svoje vrcholy a pády, ale bola to zábava a pravdupovediac, nemenil by som.

"Až do ďalšieho dobrodružstva."

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Sága je na konci. Miláčik fanúšikov si tento rok už nezajazdí, nahradí ho mladík