Homola skončil v TCR Series 2017 na konečnom 12. mieste

Matej Homola.
Matej Homola. (Autor: TASR)
SITA|18. nov 2017 o 18:58

Verím, že rok 2018 bude pre nás úspešný, dodal slovenský pretekár.

DUBAJ. Slovenský automobilový pretekár Matej Homola nebodoval na záverečnom podujatí v TCR International Series, ktorá vyvrcholila poslednými pretekmi na autodróme v Dubaji v Spojených arabských emirátoch.

Pôvodne figuroval vo výsledkovej listine po prvej jazde na ôsmom mieste, no z bodovaných priečok ho odsunula penalizácia za nebezpečný návrat na trať.

Druhú jazdu nedokončil po kolízii so Škótom Sheddenom. V konečnom poradí TCR International Series patrila slovenskému jazdcovi 12. pozícia.

"Som rád, že táto sezóna je už za nami,“ bilancoval v cieli Maťo Homola.

"V oboch dnešných jazdách som sa chcel vyhnúť problémom a zbytočne som neriskoval. To sa však nedá povedať o mojich súperoch. Myslím si, že moje preteky by sa skončili oveľa skôr, keby som neuhol, pretože to boli naozaj šialené manévre.

Bol som po súťaži aj na riaditeľstve pretekov, či si takto predstavujú aj majstrovstvá sveta, ktorými TCR budú už v roku 2018. Mrzí ma, že som nedosiahol na výsledok, aký som si pred sezónou stanovil za cieľ.

Motoršport je však veľmi komplexná disciplína, kde musí spolu fungovať veľmi veľa zložitých vecí. A nám sa to s tímom DG Sport Compétition nepodarilo.


Matej Homola, slovenský pretekár

Motoršport je však veľmi komplexná disciplína, kde musí spolu fungovať veľmi veľa zložitých vecí. A nám sa to s tímom DG Sport Compétition nepodarilo.

Každopádne chcem poďakovať všetkým členom môjho tímu aj tímovým kolegom, inžinierom a mechanikom, takisto mojej rodine za skvelú podporu v tomto roku.

Verím, že rok 2018 bude pre nás úspešný a zúročíme v ňom zúročíme ťažko nadobudnuté skúsenosti z tejto sezóny.“

Nový ročník tohto seriálu TCR by mal byť prelomový. Medzinárodná automobilová federácia oznámila, svetový šampionát WTCC a TCR International Series by sa v roku 2018 mali zlúčiť do jedného.

Maťo Homola by tak mohol byť v budúcej sezóne súčasťou FIA WTCR, najstrovstiev sveta cestných automobilov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Homola skončil v TCR Series 2017 na konečnom 12. mieste