Moravčík: Celtic to má oproti anglickým tímom ťažšie

Ľubomír Moravčík verí našim hráčom pred zápasom s Anglickom.
Ľubomír Moravčík verí našim hráčom pred zápasom s Anglickom. (Autor: TASR)
SITA|26. apr 2016 o 19:42

Ľubomír Moravčík osobne navštívil ligový zápas Celticu Glasgow proti Ross County.

GLASGOW. Bývalý hviezdny futbalista škótskeho klubu Celtic Glasgow Ľubomír Moravčík (1998 - 2002) si myslí, že tím sa musí opäť vrátiť k útočnému poňatiu hry, ak si chce späť získať fanúšikov. Tí počas nedeľňajšieho ligového duelu proti Ross County (1:1) v húfoch opúšťali Celtic Park.

Päťdesiatročný rodák z Nitry bol taktiež prítomný na stretnutí a priznal, že pohľad na toľko prázdnych miest v hľadisku v ňom zanechal negatívnu pachuť. Priaznivci, ktorí zostali, dali dostatočne najavo svoju nespokojnosť s vedením klubu a výkonmi hráčov.

"Na zápase Celticu som bol prvýkrát od súboja s Fenerbahce Istanbul v Európskej lige (1. októbra 2015, pozn.). Konečná remíza je zlý výsledok," priznal Moravčk pre Herald Scotland.

"Bolo to trochu zvláštne, bez zaplnených tribún, skrátka odlišné od toho, čo sa tu dá zakaždým očakávať. Chápem, že fanúšikov nepotešili niektoré výsledky v tejto sezóne, obrovským sklamaním je aj vypadnutie v semifinále Škótskeho pohára s mestským rivalom Rangers. Fanúšikovia Celticu očakávajú víťazstvá a ak sa tak nedeje, majú s tým problém a štadión nie je plný."

Niekdajší československý aj slovenský reprezentant je predvedčený, že Celtic to bude mať čoraz ťažšie na európskej pohárovej scéne. "Nastali iné časy. Ja som odišiel z klubu pred štrnástimi rokmi, situácia v európskom futbale sa v ostatných desiatich rokoch stala zložitejšou," hovorí Moravčík.

"Veľké ligové súťaže si rozobrali televízne práva. Nečudujem sa Celticu, že sa mu čoraz náročnejšie konkuruje trebárs anglickým mužstvám. Aj ligy v Nemecku, Španielsku či Francúzsku profitujú z televíznych práv, môžu si tak dovoliť lepších hráčov. Bez peňazí je náročné získať kvalitu. Celtic je veľký klub v malej krajine, kde je problém prilákať najväčšie hviezdy."

Ľubomír Moravčík (vpravo) si v minulosti dres Celticu Glasgow obliekal.
Ľubomír Moravčík (vpravo) si v minulosti dres Celticu Glasgow obliekal. (Autor: TASR/AP)

V klube sa pred niekoľkými dňami rozlúčili s trénerom Ronnym Deilom. Moravčík zastáva názor, že vízia nového kouča strhne fanúšikov a tí si znova nájdu cestu na štadión.

"Keď príde nový tréner, môže priniesť do tímu nové myšlienky a priláka niektorých fanúšikov späť. Bude veľmi dôležité, aby sa priaznivci vrátili. Som si istý, že Celtic Park môže zanedlho opäť hostiť veľké súboje Ligy majstrov. To by malo byť pre náš klub momentálne najväčšou prioritou. Dúfam, že si mužstvo v najbližšom dueli zabezpečí ligový titul a začne sa pripravovať na LM. Samozrejme, musíme sa dobre posilniť, pretože Glasgow Rangers sa vracia medzi elitu," skonštatoval Ľubomír Moravčík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Moravčík: Celtic to má oproti anglickým tímom ťažšie