Bol na operácii. Bratislavský Oktagon prišiel o jednu z hlavných hviezd

Ivan Buchinger sa teší z víťazstva v Bratislave.
Ivan Buchinger sa teší z víťazstva v Bratislave. (Autor: Oktagon MMA)
SvetMMA|5. jan 2023 o 19:31

Galavečer už v predstihu prišiel o jednu z hviezd.

BRATISLAVA. Slovenský zápasník Ivan Buchinger absolvoval operáciu ramena a čaká ho dlhšia zápasová prestávka.

Kvôli tomu je v predstihu jasné, že nebude zápasiť na turnaji OKTAGON 42, ktorý sa koná 29.4. v Bratislave. Organizácia to oznámila vo štvrtok.

Bývalý šampión perovej a ľahkej váhy naposledy bojoval v júni 2022. V prvom kole prehral duel s Losenom Keitom, ktorý ho nahradil na tróne divízie do 70 kilogramov. Buchinger si práve v tomto súboji zranil rameno.

Do konca predošlého roka nemohol zápasiť, a preto nakoniec prišiel mimo klietky aj o druhý zo svojich opaskov. Ten získal pred niekoľkými týždňami Gruzínec Mate Sanikidze.

Buchingerov návrat do zápasu bol pôvodne naplánovaný na Oktagon 42. Pre organizáciu to bude prvý turnaj v slovenskom hlavnom meste od septembra 2021. Aj vtedy Buchinger bojoval v hlavnom zápase večera a v nezabudnuteľnom dueli na päť kôl porazil krajana Vojta Barboríka.

Stal sa vtedy prvým šampiónom dvoch váhových kategórii v histórii organizácie Oktagon MMA.

Buchingera oznámili ako jednu z hlavných hviezd aj v súvislosti s nadchádzajúcim podujatím. Opäť mal potenciálne bojovať v hlavnom zápase večera. Jeho účasť však bola teraz zrušená.

„Ivan Buchinger podstúpil operáciu ramena a na turnaji v Bratislave sa bohužiaľ nepredstaví,“ uvádza organizácia.

Na turnaji by sa stále mali ukázať Vojto Barborík, Robert Pukač, Roman Paulus či František Fodor a promotéri už uvádzajú na oficiálnej stránke aj očakávaný česko-slovenský súboj Matěja Peňáza a Vlasta Čepa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Bol na operácii. Bratislavský Oktagon prišiel o jednu z hlavných hviezd