Premýšľa, čo ďalej. Som už z toho otrávený, reaguje Kincl na zranenie Vémolu

Patrik Kincl.
Patrik Kincl. (Zdroj: OKTAGON MMA)
SvetMMA|6. dec 2022 o 17:24

Zrušenie zápasu ho zasiahlo aj v osobnej rovine.

PRAHA. Veľká strata pre decembrový turnaj. Ako v utorok oznámila najväčšia domáca organizácia Oktagon MMA, v hlavnom súboji sa na konci roku nepredstaví hlavná hviezda Karlos "Terminátor" Vémola.

A nie sú to iba fanúšikovia, ktorých nepríjemne zasiahla táto správa. Samostatnou kapitolou je Vémolov súper, Patrik Kincl.

Kincl sa k oznámeniu o zrušení dlho očakávaného súboja vyjadril hneď potom, ako vyšlo najavo, že sa s ním Terminátor do zápasu nenastúpi.

Premýšľa, čo ďalej

Sklamanie Kincla je o to väčšie, že nešlo len tak o hocijaký duel. V odvetnom súboji s Vémolom chcel popredný český bojovník vyrovnať vzájomné skóre, keďže v prvom dueli v roku 2018 zvíťazil po troch kolách Vémola.

Kincl ďalej spomína na to, ako sa už po druhýkrát musel prebojovať k šanci vyzvať Vémolu, no k druhému stretu nakoniec nikdy nedošlo.

„Do zápasu nastúpim, i keby som mal zomrieť. Tak nejak to bolo. Je to pre mňa veľmi nepríjemné, po zápase s Alexom som hneď šiel do (ďalšej) prípravy, ktorá ma stála mnoho času, energie a peňazí. Určité signály tu ale boli už dlhšiu dobu. Napríklad pri stretnutí Tvárou v Tvár sám Vémola spomínal nejaký marcový termín. Všetko som však bral iba ako nejakú psychologickú hru.

Teraz sa moje obavy potvrdili. Ako profesionálny športovec by sa mal starať o seba na sto percent. Všetci sme mali možnosť sledovať jeho rôzne večierky v dobe prípravy, ktoré sa ale nezhodujú s kvalitnou regeneráciou. Zranení sú v MMA časté, mám s tým svoje skúsenosti, ale podľa dostupných informácií sa tu rieši jedna a tá istá vec.

Ono to síce na sociálnych sieťach vyzerá hrozne cool, keď človek vybehne z nemocnice a hneď zamieri do telocvične, ale to hneď skončí presne takto. Bol by som rád, ak by si to uvedomili tí, ktorí tento štýl obdivujú a chceli by ho napodobniť. Doliečenie a regenerácia je ale súčasť tvrdej prípravy!

Úprimne neviem, čo teraz bude. Som už toho otrávený. Tento zápas chcem už štyri roky a zase z neho zišlo. Najskôr som sa k nemu mal prebojovať skrze XFN a keď som tam mal byť, tak Vémola ušiel. Tak som dostával rôzne odkazy, že som v inej organizácii, a tak som nakoniec skončil v Oktagonu, kde som si najskôr titul vybojoval a potom aj obhájil.

Urobil som pre to všetko. Teraz je na mieste otázka, či sa o ešte snažiť a zostať vo váhe do 84 kg, alebo sa mám sústrediť na nový projekt v divízii do 77 kilogramov. Obe mať nemôžem,“ píše na sociálnej sieti Instagram.

Čo sa týka hlavného zápasu na decembrovom podujatí Oktagon 38, v tejto chvíli jedná vedenie organizácie o možných náhradníkoch.

Patrik Kincl sa stal šampiónom strednej váhy Oktagonu vo februári tohto roka. Titul stihol medzitým aj raz obhájiť, v septembri zdolal Francúza Alexa Lohorého.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Premýšľa, čo ďalej. Som už z toho otrávený, reaguje Kincl na zranenie Vémolu