Vladov roh: Je Oktagon Gamechanger naozaj európska liga majstrov?

Louis Glismann víťazí nad Andrejom Kalašnikom na turnaji Oktagon 40.
Louis Glismann víťazí nad Andrejom Kalašnikom na turnaji Oktagon 40. (Autor: Oktagon MMA)

Máme za sebou úvodné podujatie v Ostrave.

Jedno sa Oktagonu skutočne nedá uprieť, ich promo je jedinečné a radí sa medzi svetovú špičku.

Duo Novotný – Neruda veľmi správne už v počiatkoch organizácie pochopilo, že nie iba samotné výkony v klietke, ale ich správne propagovanie ženie divákov za kúpou lístkov.

Inak tomu nebolo ani pri predstavení pompézneho projektu Tipsport Gamechanger, keď nám promotéri dávkovali informácie tak presne, že azda nebolo jediného fanúšika, ktorý by na túto udalosť nečakal ako deti na Vianoce.

Vladov roh

V rubrike Vladov roh bude skúsený MMA novinár Vladimír Bilohuščin pravidelne prinášať svoje postrehy zo sveta zmiešaných bojových umení.

A bolo veru na čo čakať, keď sme dostali informáciu, že sa bude bojovať o celý milión eur a tešiť sa môžeme na absolútnu európsku špičku velterovej váhy, fanúšikom sa začali v hlave premietať svetové mená.

S peniazmi to mohlo byť dajme tomu v poriadku, aj keď sa jedná o celkovú sumu a nie sumu pre víťaza. Ľuďom, ktorí sledujú podrobnejšie scénu ale bolo jasné, že s tými najlepšími európskymi bojovníkmi už určite nie, lebo to by šéfovia museli nejako naklonovať Edwardsa, Chimaeva a ďalšie hviezdy.

Dôvod bol jasný, nemôžete predsa oznámiť, že máte to najlepšie z Európy, keďže takmer celá top kvalita velterovej váhy má dlhodobé kontrakty. A tak sa stalo, že Oktagon hľadal a nakoniec, aj napriek skutočne štedrým platom, sa do Gamechangeru dostali bojovníci až z konca prvej svetovej stovky.

Zamrzela pritom aj strata Brita a Kincla, či zranenie Hathawaya, ktorí by pyramídu ešte viac zatraktívnili. K označeniu to najlepšie z Európy tak treba dodať slovo „dostupné“.

Ale pozor, to vôbec nie je na škodu!

Oktagon totiž naozaj priniesol to najlepšie, čo bolo dostupné. Veď Lohore, Glismann a Veličkovič sú momentálne medzi miestami 88 – 91 najlepších veltrov sveta a ďalší bojovníci od nich nie sú ďaleko.

Oktagon ponúkol divákom zasa neopakovateľnú šou, ktorá priniesla všetko, čo sa od nej sľubovalo. Výborné zápasy, nové tváre, prekvapenia, pestrú paletu národností a hlavne pozornosť divákov.

Tento projekt naozaj opäť posunul Oktagon na ďalší level a jeho kreativitu a promo by mohli závidieť aj tie najväčšie organizácie sveta.

Je teda Gamechanger skutočne Liga majstrov? To určite nie. Ale je veľmi kvalitnou a nablýskanou Európskou ligou!

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Vladov roh: Je Oktagon Gamechanger naozaj európska liga majstrov?