VIDEO: Celý záznam zápasu Boráros - Medvedovsky. Pripravujú trestné oznámenie

Gábor Boráros porazil Kirilla Medvedovského.
Gábor Boráros porazil Kirilla Medvedovského. (Zdroj: Fabriq MMA, Youtube)
Adrián Mečiar|10. mar 2023 o 14:50

Pozrite si záznam zápasu. Aké sú novinky v prípade?

BRATISLAVA. Hlavný zápas februárového podujatia Fabriq MMA 2 v Nitre vyvolal veľké diskusie.

Gábor Boráros porazil Kirilla Medvedovského, no priebeh duelu a najmä podozrivé stávky na tento súboj sú stále veľkou témou.

Dve stávkové kancelárie oznámili, že duel prešetrujú. Jedna zo spoločností už dokonca hovorí o príprave trestného oznámenia. Boráros medzitým tvrdí, že sa ho neprajníci snažia pošpiniť a spomína nezmysly.

Organizácia Fabriq MMA zverejnila záznamy všetkých zápasov z tohto podujatia. Medzi nimi aj duel Borárosa a Medvedovského.

VIDEO: Celý záznam zápasu Gábor Boráros - Kirill Medvedovsky

Podozrivé stávky

Fanúšikovia upozorňovali v diskusiách po zápase na zvláštne pohyby kurzov. Aj keď sa očakávalo jasné víťazstvo Borárosa v prvom kole, kurzy na jeho výhru v prvom kole pred zápasom narástli a práve kurzy na víťazstvo v druhom kole začali pred zápasom klesať.

To býva neraz spojené s tým, že je uzatvorené nadmerné množstvo stávok na konkrétnu možnosť.

Stávková spoločnosť Tipsport už na druhý deň avizovala, že zaznamenala neobvyklé pohyby a podozrivú situáciu prešetrujú.

„Zaznamenali sme opakované stávky na výhru Gábora Borárosa presne v 2. kole a ukončenie zápasu v 2. kole v nezvykle vysokom objeme, čomu zodpovedali aj zvláštne pohyby kurzov, ako si všimlo veľa ľudí.

V Tipsporte naďalej preverujeme všetky okolnosti ohľadom týchto stávok. Záver vyvodíme v najbližších dňoch, ako nám káže Zákon o hazardných hrách,“ uviedol hlavný bookmaker spoločnosti Pavol Boško pre portál MMA Shorties.

Zopár dní na to sa ozvala tiež Fortuna. Aj tam zaregistrovali podozrivé stávky, ktoré preverovali.

Momentka zo zápasu Gábor Boráros - Kiril Medvedovsky na Fabriq 2.
Momentka zo zápasu Gábor Boráros - Kiril Medvedovsky na Fabriq 2. (Autor: Fabriq MMA)

„Ako hlavný partner organizácie Fabriq MMA sme znepokojení spôsobom, akým prebiehal hlavný zápas na sobotňajšom galavečere v Nitre a s tým spojenými podozreniami z manipulácie.

Vo Fortune sme zaznamenali podozrivé stávky na zápas Gábora Borárosa s Kirillom Medvedovským, špeciálne na výhru Borárosa v druhom kole, na základe čoho sme upravovali kurzy na túto stávkovú príležitosť, niektoré podozrivé stávky blokovali a následne sme tento zápas úplne stiahli z LIVE ponuky.

Momentálne celú situáciu dôkladne prešetrujeme a v najbližších dňoch vyvodíme závery. Komunikujeme riešenie ako s Fabriq MMA, tak aj so Slovenským zväzom MMA, o ďalších krokoch budeme informovať,“ uviedla spoločnosť Fortuna vo vyhlásení pre médiá.

Boráros hovorí o nezmysloch

Keď v pozápasovom rozhovore a na následnej tlačovej konferencii hovoril Boráros o zápase, tvrdil, že si to takto predstavoval.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»VIDEO: Celý záznam zápasu Boráros - Medvedovsky. Pripravujú trestné oznámenie