Veľký úspech reprezentácie Slovenska. Z MS juniorov v MMA si odnáša osem medailí

Slovenská reprezentácia juniorov
Slovenská reprezentácia juniorov (Zdroj: SOMMA)

Slovenská reprezentácia sa v USA nestratila.

NASHVILLE. Slovenská reprezentácia sa zapísala hrubým písmom do výsledkovej listiny majstrovstiev sveta v MMA amatérov v kategórii juniorov do 18 rokov.

Zo šampionátu asociácie GAMMA juniorov si slovenská reprezentácia odnáša až 8 cenných kovov.

Slovenská organizácia MMA (SOMMA), ktorá v USA viedla reprezentáciu, poslala do bojov celkovo 8 bojovníkov z klubov Kenkyo Poprad, Pit Gym Levoča a Gracie Barra Pitbull Nitra.

V americkom Nashville sa bojovalo podľa juniorských pravidiel. Zápasy teda neprebiehali v klietke, ale na tatami o rozmeroch 10x10 metrov a bez úderov na hlavu, aby sa maximálne chránilo zdravie mladých bojovníkov.

Zápasilo sa podľa pravidiel MMA a MMA Striking.

Cieľ prekonali dvojnásobne

Cieľom bolo podľa slov vedúceho reprezentácie Jána Kirschbauma získať aspoň štyri cenné kovy. Túto métu sa ale podarilo výrazne prekročiť.

Až 3 zlaté medaily vybojovali Dávid Kedžuch a Lukáš Zubčák, ktorí nenašli premožiteľa hneď v 3 súbojoch a ovládli svoje divízie. Trojicu doplnil Alex Gažík, ktorí na tatami získal dokonca až 2 medaily, keď k zlatu pridal aj striebornú medailu.

Jedinou ženskou zástupkyňou bola Gabriela Majerčáková. V konkurencii najmä amerických bojovníčok predviedla svoj talent a získala až 2 strieborné medaily.

Jej kolegyne z divízie predviedli pekné gesto, keď jej po zranení nohy pomohli prísť k pódiu a prevziať si jeden z kovov.

Čisto slovenské finále

Špeciálnu príchuť malo finále v kategórii do 72 kilogramov.

Štvrté striebro do zbierky pridal Patrik Zelovič, ktorý sa vo finále stretol s klubovým kolegom Lukášom Zubčákom a tak už bolo pred súbojom jasné, že Slovensko získa v tejto divízii obe najcennejšie medaily.

Medailovú žatvu potom doplnil Oliver Guzmický. Guzmický si vybojoval striebro a uzavrel bilanciu reprezentácie pod vedením trénerov Jána Kirschbauma a Dávida Kedžucha na 3 zlaté, 4 strieborné a jednu bronzovú medailu.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Veľký úspech reprezentácie Slovenska. Z MS juniorov v MMA si odnáša osem medailí