Cez sviatky zomrela veľká nádej MMA. Bojovníčka mala len 18 rokov

Victoria Lee mala iba 18 rokov.
Victoria Lee mala iba 18 rokov. (Zdroj: Instagram/angelaleemma)
SvetMMA|8. jan 2023 o 14:50

Mladá bojovníčka patrila medzi veľké talenty MMA.

BRATISLAVA. Vo veku 18 rokov zomrela neporazená americká zápasníčka Victoria Lee.

Mladá bojovníčka mala zomrieť ešte 26. decembra 2022. V sobotu to oznámila jej staršia sestra Angela, bývalá šampiónka organizácie ONE Championship.

Príčina úmrtia nebola zverejnená.

„Prosím, doprajte našej rodine úctu v tomto ťažkom období. A prosím, kontrolujte svojich blízkych. Zaujímajte sa o nich. Objímajte ich a hovorte im, čo pre vás znamenajú. Nikdy neviete,“ uviedla na sociálnej sieti Angela Lee.

Odišla veľká nádej MMA

Victoria bola jedným zo štyroch súrodencov tejto zápasníckej rodiny. Okrem Angely je súčasným šampiónom ONE jej starší brat Christian a svoju kariéru v rámci MMA začal aj najmladší zo súrodencov, 17-ročný Adrian.

Mladšia zo sestier mala profesionálny debut vo februári 2021. V profi MMA mala tri zápasy, všetky duely vyhrala pred časovým limitom.

Predpovedali jej veľkú budúcnosť. Angela ako bývalá šampiónka tvrdila, že mladšia sestra prekoná jej úspechy.

Ďalší zápas mal Victoriu čakať 14. januára. Toho sa však už mladá bojovníčka nedožila.

„26.12.2022 naša rodina zažila niečo, čím by si nikdy nemala prejsť žiadna rodina... Je neskutočne ťažké to povedať... Naša Viktória zomrela. Odišla príliš skoro a naša rodina je odvtedy úplne zničená. Chýba nám. Viac než čokoľvek na tomto svete. Naša rodina už nikdy nebude rovnaká. Život už nikdy nebude rovnaký.

Victoria bola tá najkrajšia duša, aká kedy žila. Bola to najlepšia malá sestra na svete. Najlepšia dcéra, najlepšia vnučka a najlepšia krstná mama/teta Ave a Alii (deti Angely Lee, pozn.). Veľmi nám chýbaš, sestrička. Viac, ako si si mohla kedy predstaviť. Všetci sme zdrvení, pretože kúsok z teba bol v každom z nás a keď si odišla, tie kúsky boli z nás vytrhnuté. Nikdy nebudeme ako predtým.

Každá jedna drobnosť ma núti myslieť na teba. Od slnečných lúčov až po západ slnka. Naučila si nás vidieť krásu v jednoduchých veciach. Bola si naším svetlo. Naše slniečko. A to sa nikdy nezmení. Bola si skvelá vo všetkých smeroch. Najlepšia bytosť, akú som poznala. Najkrajšie dievča navonok aj zvnútra. Milujeme ťa, Victoria. Naveky,“ napísala Angela Lee.

Na tragickú správu reagoval aj Chatri Sityodtong, prezident organizácie ONE Championship, kde Victoria pôsobila ako zápasníčka spolu s ďalšími súrodencami.

Práve Sityodtong z pozície promotéra dlhodobo úzko spolupracuje s celou rodinou a sledoval rast Victorie. Vyzdvihuje nielen to, akým veľkým talentom bola v MMA, ale zdôrazňuje jej ľudské vlastnosti.

„Odchod Victorie Lee mi úplne zlomil srdce. Victoriu som prvýkrát stretol, keď mala 11 rokov. Sledoval som, ako v priebehu rokov rozkvitala ako zápasníčka aj človek. Vždy si pamätám, ako som si myslel, aká je na svoj vek múdra, premýšľavá a obetavá.

Samozrejme, už vtedy bola úžasným zázračným dieťaťom bojových umení, ale vnímal som, že bola oveľa viac než len to. Victoria mala to najčistejšie zlaté srdce a brilantnú myseľ. Najskôr sa postarala o ostatných pred sebou. Chcela využiť svoj život, aby pomohla svetu. Na Victoriu si budem vždy pamätať ako na krásnu a vzácnu dušu, ktorou bola.

Nech odpočívaš v pokoji, Victoria. Budeš nám všetkým chýbať. Posielam lásku, silu a svetlo Kenovi, Jewelz, Angele, Christianovi, Adrianovi a všetkým pozostalým. Vaša strata mi skutočne zlomila srdce. Boh vás žehnaj,“ uviedol Sityodtong.

Úprimnú sústrasť rodine vyjadrila aj samotná organizácia ONE Championship.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Cez sviatky zomrela veľká nádej MMA. Bojovníčka mala len 18 rokov