Rozlúčka legendy. Toto je zápas, ktorý Fedor chce, hovorí prezident Bellatoru

Fedor Emelianenko.
Fedor Emelianenko. (Zdroj: Bellator MMA.)
SvetMMA|26. júl 2022 o 12:38

Legendárny bojovník si vyhliadol súpera na svoj rozlúčkový duel MMA.

CONNECTICUT. Za takmer tridsať rokov existencie zmiešaných bojových umení nie je mnoho bojovníkov, ktorý by sa mohli pýšiť podobným renomé.

Rus Fedor Emelianenko bol po príchode nového milénia dlho neporazeným bojovníkom.

Napriek tomu, že po sérii troch prehier v organizácii Strikeforce bola jeho aura najlepšieho zápasníka histórie naštrbená, v neskoršom veku dokázal držať krok so svetovou špičkou.

Poslednou nevyriešenou hádankou v dlhej kariére rodáka z Rubizne ostáva, kedy povesí rukavice na klinec.

Rozlúčka a šanca na odvetu

A práve to sa v rozhovore pre portál MMAFighting pokúsil zodpovedať hlavný promotér americkej ligy Bellator Scott Cooker, súčasný zamestnávateľ legendárneho Emelianenka.

Podľa slov Cookera ho totiž Fedor požiadal o malú láskavosť, a to o rozlúčkový duel s terajším šampiónom ťažkej váhy Bellatoru Ryanom Baderom.

Súboj s Baderom by pre Emelianenka znamenal šancu nielen získať posledný veľký titul MMA, ale aj revanšovať sa Američanovi za prehru z januára 2019.

Poviem vám, toto je zápas, ktorý Fedor naozaj chce. Rozprávali sme sa o tom. Bude to jeho posledný súboj v zmluve.

Povedal mi, že chce potom ukončiť kariéru. Ešte som o tom s Ryanom Baderom nehovoril, je ale ťažké povedať nie Fedorovi. Zvažujeme to, no ešte nie je nič dohodnuté,“ uviedol promotér.

Emelianenko sa naposledy v klietke ukázal v októbri minulého roka. Američana Timothyho Johnsona vtedy knokautoval v prvom kole.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Rozlúčka legendy. Toto je zápas, ktorý Fedor chce, hovorí prezident Bellatoru