Lakeť z nebezpečného pekla, hovorí Krištofič a prezrádza detaily zranenia Ryšavého

Samuel Krištofič.
Samuel Krištofič. (Zdroj: www.youtube.com/PirátKrištofič)
SvetMMA|8. nov 2022 o 20:45

Prezradil detaily zo zákulisia hlavného zápasu Fabriq MMA.

BRATISLAVA. Víkend priniesol nielen prvý turnaj novej organizácie Fabriq MMA, ale i vážne zranenie elitného slovenského zápasníka Karola Ryšavého.

Rodák z Trnavy sa na debutovom podujatí Fabriq MMA predstavil v hlavnom zápase večera.

Samotný súboj ale Ryšavému nevyšiel a okrem prehry v prvom kole s Čechom Vladimírom Lengálom si odniesol zlomeninu sánky.

K duelu a celej situácii okolo tímového kolegu sa dnes na svojom Youtubeovom kanáli vyjadril Samuel "Pirát" Krištofič.

Lakeť z pekla a návrat do zápasu

Hoci bol vedením organizácie Fabriq MMA bonusom za výkon večera odmenený Gábor Boráros, ktorý v hlavnom predzápase večera zdolal Gréka Roberta Oganesyana, Krištofič hovorí, že by za seba označil práve Ryšavého súpera Vladimíra Lengála.

Zlomový okamih zápasu medzi Ryšavým a Lengálom prišiel v momente, keď sa českému bojovníkovi podarilo lakťom z otočky zlomiť sánku víťaza tretej série reality šou Oktagon Výzva.

„Výkon večera by som dal asi nedal Gáborovi, ale Vladovi Lengálovi, ktorý proti Karolovi Ryšavému vytiahol lakeť z pekla, z nebezpečného pekla,“ uviedol Krištofič.

Veľkou otázkou krátko po dueli bol Ryšavého zdravotný stav. Na jednej strane musel zápasník ísť čím skôr na akútne ošetrenie do nemocnice, na strane druhej sa začalo diskutovať o tom, na ako dlho ho zlomenina vyradí zo zápasového tempa.

Podľa slov Piráta by sa však najhoršie predpovede naplniť nemali.

„Karol útržil zlomeninu čeľuste, hneď v ten večer ešte išiel na drátovanie. Už má za sebou operáciu, volal som s ním a aj mi posielal výsledky MR. Samozrejme toto je zranenie, ktoré ho zdrží, ja som sa bál, že bude mimo hru rok, ale dnes som sa s ním bavil a vravel, že dva mesiace musí byť bez kontaktu. Po dvoch mesiacoch začne trénovať (naplno) a verí si, že by do turnaja v Bratislave sa stihol dať dokopy a dal (tam) zápas,“ povedal.

Pirát pochválil výkon dvadsaťdeväťročného bojovníka, ktorému sa mesiac pred duelom vystriedal štyrikrát súper.

Krištofič spomenul aj vtipný okamih krátko po súboji, keď sa s Ryšavým zasmiali na jeho pokuse nasadiť Lengálovi škrtenie.

Akonáhle Ryšavému submisia nevyšla, tak sa rozhodol duel zo zdravotných dôvodov kapitulovať.

Čo k tomu viac povedať, Karol bol obrovský favorit aj v mojich očiach. Nešťastná zmena štyroch súperov. Do momentu, kedy dostal lakeť bol za mňa Karol v postoji dobrý, prednou rukou nepríjemne zasahoval Lengála. Prišiel však smrtiaci lakeť, ktorý vytiahol z najväčších pekiel.

Kajko sa ale ešte postavil a pokúsil sa nasadiť gilotínu. Na ňu utiahol (v zápase) Mateja Kuzníka ako viem, na túto techniku utiahol na tréningu Piráta Krištofiča, alebo aj Attilu Végha.

Ale hovoril mi, že akonáhle to chcel utiahnuť na pravú stranu, tak už sa mu začala posúvať jedna strana tej sánky, čo asi každý chápe, že je na ho*no. Ešte sme sa smiali, že skúsil gilotínu, ale keď už cítil, že to nevyšlo, tak povedal, dobre, že už stačí,“ zakončil.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Lakeť z nebezpečného pekla, hovorí Krištofič a prezrádza detaily zranenia Ryšavého