Je to osobné! Vémola chce Iliča za útoky na jeho rodinu patrične potrestať

Karlos Vémola.
Karlos Vémola. (Zdroj: Oktagon MMA)
Vladimír Bilohuščin|22. júl 2022 o 19:25

V sobotu sa dozvieme meno šampióna do 93 kilogramov.

PRAHA. Vrchol večera podujatia Oktagon 34 bude patriť súboju o opasok poloťažkej váhy, keď sa proti sebe postavia Karlos Vémola a Aleksandar Ilič. Ako to už v zápasoch Vémolu býva, ani pred týmto súbojom nebola núdza o slovné prestrelky.

Všetko to rozbehol Ilič, ktorý po tom, ako výzvu na titulový súboj neprijal Xavier poslal organizácii Oktagon veľavravnú správu.

„Videl som, že chceš bojovať a je ti jedno s kým. Vémola, si dlhší na rade!“

Po angažovaní srbského bojovníka sa automaticky začalo špekulovať o tom, či je Ilič naozaj tá výzva, ktorú sme chceli v súboji o titul vidieť, keďže nepôsobí vo váhe do 93 kilogramov.

Promotér Ondřej Novotný ale vysvetlil okolnosti, ako k tomuto súboju došlo a vyzdvihol Iličove kvality. ‘Joker’ má na svojom konte 13 výhier a až 11 ukončení pred limitom. Naposledy pritom knokautoval na podujatí KSW poľského reprezentanta Dudeka.

Iliča dokonca chválil sám Vémola, ktorý pripomenul jeho výhru proti Janikowskemu, výbornému zemiarovi a medialistovi z olympijských hier.

„Som rád, že Oktagon zohnal tak kvalitného súpera. Ten frajer má 7 KO v prvom kole, asi to nebude úplná náhoda. Myslím, že je to právoplatný a zaslúžený vyzývateľ.“

Trash Talk od úvodných momentov

Ilič ale ku svojmu súperovi taký zhovievavý nebol a už po oznámení súboja spustil trash talk, keď Vémolovi odkázal, že je falošný šampión a cestu mu razí jeho manažér.

„Všetky jeho slová beriem ako úplnú drzosť, lebo zápasím skoro tak dlho, ako on chodí po svete. Za tieto slová ho patrične potrestám,“ reagoval Vémola.

Ilič vo svojich útokoch pokračoval aj naďalej, tentokrát sa oprel do Karlosovho súboja v boxe, kde dokázal poraziť Marpa. ‘Joker’ jeho výkon prirovnal k profesionálnemu wrestlingu a ironicky poznamenal, že na takýto postoj proste nemá.

„Proti Vémolovi nemám v postoji šancu, pokiaľ pôjde takto. To sa naozaj nechytám. Neviem, čo budem robiť. Budem musieť vymyslieť, ako sa z tohto súboja dostať. Karlos, bola to nádhera, vidíme sa,“ pokračoval Ilič a Vémolov výkon porovnával s velikánmi boxu ako Ali či Tyson.

Po týchto útokoch Vémola zmenil pohľad na svojho súpera, keď z šikovného postojára sa po vlne trash talku stal pekný idiot. Vémolovi sa prestalo páčiť, že Ilič reaguje nie len na neho, ale taktiež na jeho zvierata, manažérov a veci, ktoré so súbojom nemajú veľa spoločného.

„Úplne zbytočne sa začal chovať ako úplné hovädo. Mal by sa chovať ako možný budúci šampión. Zámerne som ho ignoroval.“

Vémola nezabudol ani na svoj boxerský súboj a fanúšikom odkázal, aby sa nedivili, keď na Štvanici knokautuje postojára.

„Myslím si, že si v panike bude strážiť takedown. Všimol som si, že chlapcom v Londýne, ktorí to robili trocha padali ruky a prechádzali mi kombinácie, ktorými by som možno prekvapil. Minimálne na Štvanici sa o to pokusím.“

Je to osobné!

Ilič aje zašiel až na hranu a latku posunul na úroveň, kde sa ešte žiaden Vémolov súper nedostal. Na sociálnych sieťach totiž zverejnil intímne video, na ktorom mal byť práve Karlos a nezabudol k nemu pridať poriadne ostrý odkaz. Český matador to vzal naozaj osobne ako útok na svoju rodinu.

„Neviem, ako si tým pomohol,“ reagoval Karlos. „U mňa ten človek veľmi klesol, publikoval nejaké video, ktoré je ešte k tomu deepfake, niekto ho vyrobil.“

„Ja mám 4 deti. Dávať to verejne na Instagram, kde to môžu moje deti vidieť, keďže sú pubertiaci, to je navážanie sa do rodiny!“

Po týchto výmenách tak bolo jasné, že vyostrený konflikt môže vyvolať potýčku už na vážení, pred ktorým Vémola svojho súpera dôrazne varoval.

„Nech ťa nenapadne dotknúť sa ma na vážení. To by si do zápasu ani nemusel nastúpiť.“

Váženie bez komplikácií

Ranné oficiálne váženie obaja súperi zvládli a k žiadnemu stretu nedošlo, keďže na programe neboli staredowny. O to väčšie napätie sa očakávalo na večernom vážení pred divákmi. Nakoniec ale všetko prebehlo hladko a prišlo iba na slovné výmeny.

Spoznám, kto šikanuje ľudí, keď na niekoho pozriem. On je presne ten typ. Je to nudný bojovník. Zajtra, a to vám sľubujem, budete mať nového kráľa Prahy," povedal po vážení Ilič, ktorý si vzal do súboja zelený účes.

Karlos mu ale pohotovo zakontroval a tak už v sobotu uvidíme súboj na ostrie noža.

Šikanoval som ich, ale v klietke a zajtra budem šikanovať jeho. Zajtra ten pás zostane doma, ten človek si nezaslúži nosiť ho."

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Je to osobné! Vémola chce Iliča za útoky na jeho rodinu patrične potrestať