Tony Ferguson sa vracia do veltrovej váhy. Čaká ho neľahká výzva

Tony Ferguson.
Tony Ferguson. (Zdroj: MMA Fighting)
SvetMMA|21. aug 2022 o 20:54

Po jedenástich rokoch sa Tony Ferguson vracia do starej divízie.

BRATISLAVA. Organizácia UFC chce posilniť nadchádzajúci číslovaný galavečer, ktorý sa koná 10.9. v Las Vegas.

Hlavným zápasom večera bude súboj Khamzata Chimaeva a Natea Diaza. Okrem tohto duelu však na karte až doteraz chýbalo ďalšie silnejšie meno.

Aj prezident ligy Dana White priznal, že v posledných týždňoch preto pracovali na posilnení štartovej listiny tohto podujatia.

Na kartu turnaja UFC 279 tak pribudol zaujímavý duel vo veltrovej váhe do 77 kilogramov. Do boja sa vracia Tony Ferguson.

Bývalý dočasný šampión ľahkej váhy (ľahká váha má limit do 70 kg, pozn. red.) bude opäť bojovať vo vyššej váhovej kategórii, v rámci ktorej pred rokmi vyhral reality The Ultimate Fighter.

Presun do inej divízie môže byť pre Fergusona novým impulzom v náročnej situácii. Aktuálne ťahá negatívnú sériu štyroch prehier. Na víťazstvo čaká od roku 2019.

Na turnaji UFC 279 bude zápasiť s Lim Jingliangom. Čínsky bojovník celú kariéru pôsobí v tejto váhovej kategórii.

V ostatných štyroch zápasoch Jingliang striedal výhry a porážky. Nestačil na Neila Magnyho a práve Chimaeva, ktorý sa predstaví v hlavnom zápase.

Posledné víťazstvá však zaznamenal pred limitom. Naposledy ukončil technickým KO Muslima Salikhova, ktorý ťahal 5-zápasovú víťaznú šnúru.

Pre Fergusona to bude prvý súboj vo veltrovej váhe po jedenástich rokoch.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Tony Ferguson sa vracia do veltrovej váhy. Čaká ho neľahká výzva