V USA z nás mali veľký rešpekt, hovorí tréner reprezentácie Dávid Kedžuch

Slovenská reprezentácia na MS v MMA juniorov
Slovenská reprezentácia na MS v MMA juniorov (Zdroj: SOMMA)

Tréner reprezentácie ja na svoj tím patrične hrdý.

NASHVILLE. „Výprava dopadla pre Slovenskú juniorskú reprezentáciu nad očakávania!“ Týmito slovami zhodnotil konečnú bilanciu, ktorá činila 3 zlaté, 4 strieborné a 1 bronzovú medailu, reprezentačný tréner Dávid Kedžuch, ktorý viedol na MS juniorov v MMA dovedna 8 bojovníkov.

Slovenská výprava pricestovala do miesta dejiska deň pred zahájením turnaja a mala tak jednu noc na aklimatizáciu.

„Na druhý deň po prílete do Nashvillu sme mali registráciu, váženie a prevzatie súťažnej výstroje. Všetko prebehlo hladko, nikto nemusel zhadzovať. Ďalší deň už začali naplno MS mládeže.“

Svetová asociácia GAMMA predstavila na podujatí novinku, keď sa nezápasilo v klasickej klietke, ale na tatami o rozmere 10x10 metrov. Keďže šlo o súboje detí a juniorov, zakázané boli údery na hlavu.

„Poradie zápasov mali organizátori trochu chaoticky naplánované, nakoľko sme nemali k dispozícii rozpisy súbojov a museli sme tak improvizovať a rozohriať sa o niečo skôr," neodpustil si kritiku Kedžuch.

Slováci držali spolu

Keďže podujatie sa konalo v ďalekých Spojených štátoch, súpermi našich bojovníkov boli po väčšine domáci bojovníci, ktorí patria k svetovej špičke.

„Bola tam vysoká úroveň wrestlingu a grapplingu,“ konštatuje Kedžuch. „Slováci prekvapili svojich súperov tvrdým postojom, silou a taktiež dobrou prácou na zemi. Celá SVK reprezentácia sa zapísala v očiach USA veľmi dobre a mali z nás veľký rešpekt.“

Súboje prebiehali počas dvoch dní, keď na úvod boli na programe eliminačné boje a v druhý deň semifinálové a finálové boje.

„Celá mládežnícka reprezentácia ale držala pokope, pomáhali si navzájom a to bol aj jeden z aspektov k ceste za vytúženými medailami.“

Nakoniec Slovensko získalo až 8 cenných kovov, čo neočakával azda nikto z výpravy.

„Ja ako tréner chcem pochváliť našich mladých reprezentantov, som na nich hrdý. Ukázali, že nám rastie na Slovensku šikovná a perspektívna generácia mladých zápasníkov.“

Úspešnú reprezentáciu po podujatí čakali už iba príjemné povinnosti v podobe tréningu s UFC zápasníkom Bryanom Battlem a neskôr návšteva centra Nashvillu, ktoré je preslávené svojou hudobnou kultúrou.

„Ďakujeme naším fanúšikom za podporu a gratulácie pre zápasníkov. Vážime si to, ženie nás to dopredu,“ ukončil pre Sportnet slovenský reprezentačný tréner Dávid ‘BabyFace‘ Kedžuch. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»V USA z nás mali veľký rešpekt, hovorí tréner reprezentácie Dávid Kedžuch