Šéfovia UFC boli spokojní. Možno nám to otvorilo oči, tvrdí Klein

Slovenský bojovník Ľudovít "Lajoš" Klein.
Slovenský bojovník Ľudovít "Lajoš" Klein. (Zdroj: SvetMMA)
Adrián Mečiar|17. mar 2022 o 15:30

Zvládol kľúčový zápas.

Po dvoch prehrách nastupoval do kľúčového zápasu, ktorý mohol rozhodnúť o jeho budúcnosti. ĽUDOVÍT "LAJOŠ" KLEIN prijal súboj na poslednú chvíľu.

Akoby naschvál, pár hodín na to sa zranil. "Bolo to také ďalšie hodené poleno pod moje nohy. Ale nemal som na výber," hovorí v rozhovore pre Sportnet.

Bojoval dokonca v inej váhovej kategórii než predtým. A práve tento zápas mu možno ponúkol odpoveď na otázku, ktorú s tímom riešili už dávnejšie.

Keď moderátor Bruce Buffer vyhlasoval výsledky a ako prvé zaznelo meno súpera, ako ste reagovali?

Bol som z toho trochu prekvapený a ostal som aj zaskočený. Mal som pocit, že som celý zápas viedol a mám ho vyhratý. Keď povedali súperove meno, bol som zaskočený.

Zase, keď vyhlásili ostatné dva výsledky a Bruce Buffer ešte nestihol povedať meno víťaza, ale povedal skóre 30:27, to už som si bol pomerne istý, že to musia dať mne.

Dúfal som, že až tak ma nemôžu okradnúť. Vtedy som si tak vydýchol, okej, mali by sme to mať.

Aj 16 zo 17 akreditovaných novinárov zápas nabodovalo vo váš prospech. 

Áno, to som videl. 

Oproti predošlým súbojom ste spravili zmenu v príprave. Kemp ste strávili na Slovensku, predtým ste sa pripravovali v americkom Sanford MMA. Na tento tím vraj nemôžete povedať zlé slovo, ale čosi tam nesadlo. Môžete to porovnať s týmto zápasom?

To je ťažko povedať. Príprava v Sanforde bola kvalitná, bolo tam o mňa postarané najlepšie, ako sa dalo. S odstupom času, keďže som teraz išiel aj vyššiu váhu, možno bol problém aj v tej váhe, tá do 70 kilogramov mi môže viac sedieť.

Alebo možno problém aj v tom, že som bol v Amerike príliš dlho. Bol som tam vyše dvoch mesiacov. Teraz som robil prípravu doma, u nás v Spartakuse. V podstate každý deň som bol doma, mal som môj komfort a aj mi to pasovalo. Tešil som sa na tréningy a vedel som, že kvalita tých tréningov je dostatočná, aby som sa dokázal pripraviť na zápas. 

Spomenuli ste váhu do 70 kilogramov. Premýšľali ste už predtým o prechode do vyššej váhovej kategórie?

Popravde, po tých dvoch prehrách sme o tom premýšľali.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Šéfovia UFC boli spokojní. Možno nám to otvorilo oči, tvrdí Klein