Keita zápas prijal, potom ho už nechcel. Promotér Oktagonu objasnil spornú situáciu

Promotér Oktagonu Ondřej Novotný.
Promotér Oktagonu Ondřej Novotný. (Zdroj: OKTAGON MMA)
Daniel Stankovič|4. nov 2022 o 20:53

Objasnil spornú situáciu.

PRAHA. Koncoročný turnaj Oktagon 38 bude bezpochyby sviatkom pre každého fanúšika domácej scény zmiešaných bojových umení.

V pražskej aréne O2 uvidíme atraktívne zápasy, hviezdnych bojovníkov a hneď dva titulové súboje. Okrem Karlosa Vémolu a Patrika Kincla v strednej váhe, o najcennejší opasok zabojujú v bantamovej divízii aj Jonas Magard a Filip Macek.

Jedným z divácky veľmi očakávaných súbojov malo byť vystúpenie šampióna Oktagonu do 70 kilogramov Losane Keitu. Rodák z Guiney mal naplánovaný duel s Bosniakom Ahmedom Vilom.

Okolo dohodnutého zápasu sa ale rázom začali objavovať špekulácie, ktoré podporili vyjadrenie oboch bojovníkov. Dnes sa k celej situácii vyjadril aj šéf Oktagonu Ondřej Novotný.

pas akceptoval, potom to však prehodnotil

Vila pred časom zverejnil na sociálnej sieti príspevok, v ktorom tvrdil, že sa premožiteľ legendárneho Slováka Ivana Buchingera rozhodol z duelu vycúvať.

„Môj manažér Ivan Dijaković mi oznámil, že je duel zrušený a súper so mnou nechce bojovať, lebo som vraj riskantný protivník. Som sklamaný najmä preto, že tento zápas mal byť pre mňa veľkou výzvou. Mal som zápasiť proti neporazenému bojovníkovi, ktorý je šampiónom v Oktagone vo vyššej váhe.”

Čo sa týka Keitu, ten sa v rozhovore pre český portál MMAShorties vyjadril, že hoci zápas najprv akceptoval, po hlbšom zvážení nechápal, prečo by mal ako kráľ ľahkej váhy Oktagonu nastúpiť až s deviatym bojovníkom divízie do 66 kilogramov.

Mladý zápasník navrhol teóriu, podľa ktorej za túto situáciu vďačil tomu, že zvažoval ponuku od najlepšej svetovej ligy UFC.

„Úprimne som očakával, že v perovej váhe pôjdem o titul. Neviem prečo mi Ondřej ten zápas nedal a prečo o neho bojuje Sanikidze a Tichota. Bol som pripravený zápasiť s oboma.

Stalo sa to asi preto, že (promotéri) očakávali môj prestup do UFC. Ja som však ponuku neprijal a oni asi čakali, že tak urobím. Tak asi preto. Mali sa ma normálne opýtať, či odchádzam alebo nie. Urobili chybu, nevadí, budem bojovať s niekým iným,” uviedol.

Keita jedným dychom dodal, že by si súboj pri svojom debute v perovej váhe predstavoval s vyššie nasadeným zápasníkom, než akým je Ahmed Vila.

„Dal som vedeniu vedieť, že chcem ostať aktívnym zápasníkom a rád by som bojoval do konca roku. Oni mi poslal tohto súpera (Vilu) a ja som to bez váhania prijal, aby som zbytočne nestál do ďalšieho roku. Až keď som si začal zisťovať o jeho kvalitách a umiestnenie, zistil som, že je to deviatka perovej divízie.

Dajte mi aspoň trojku, ale prečo by som mal ísť proti deviatke? Nikomu sa tento súboj nepozdával. Predstavte si, že by som ho porazil, absolútne nič by sa pre mňa nezmenilo.

Ale ak by som prehral, je to zbytočný krok vzad. Nebudem podstupovať prípravu a zhadzovanie do novej váhy len preto, aby som si len tak pozápasil,” povedal zápasník, ktorý trénuje v belgickom Kotrijku.

So súbojom súhlasil, tvrdí promotér

V relácii MMA Letem Světem sa k celej situácii rozhodol vyjadriť promotér Oktagonu Ondřej Novotný.

Jeden z najuznávanejších ľudí, ktorí sa pohybujú na českej a slovenskej scéne bojových športov hovorí, že Keita so zápasom najskôr súhlasil, no potom rozhodnutie zmenil.

Novotný sa nakoniec rozhodol spomínaný duel zrušiť, pričom Ahmedovi Vilovi našiel iného súpera, ktorého organizácia predstaví v nasledujúcom období.

Keita samozrejme ten súboj s Vilou odsúhlasil, čo je jednoducho dokázateľné, ale nie je to potrebné hrotiť. Už máme ale inú dohodu.

Je to náš šampión v ľahkej váhe, je to super chalan, ako každý z nás má svoje lepšie i horšie dni, ale to, že ten duel odsúhlasil, to ti garantujem. Nakoniec ale v aréne O2 nebude.

Vila už má (náhradný) zápas, jeho súpera čoskoro zverejníme,“ povedal šéf najväčšej československej ligy MMA.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Keita zápas prijal, potom ho už nechcel. Promotér Oktagonu objasnil spornú situáciu