Notorický podvodník? Dillashaw reaguje na vyjadrenia známeho novinára

TJ Dillashaw.
TJ Dillashaw. (Zdroj: instagram.com/tjdillashaw/)
SvetMMA|3. nov 2022 o 09:34

Vzniesla sa na neho vlna kritiky.

LAS VEGAS. Mal to byť veľký návrat po rokoch. Bývalý dvojnásobný šampión bantamovej váhy UFC TJ Dillashaw sa chystal vrátiť a získať naspäť trón divízie, no duel s Aljamainom Sterlingom nedopadol podľa jeho predstáv.

Dillashawovi sa na UFC 280 stala hneď v úvode duelu poriadne nepríjemná vec. Len čo sa Sterling pokúsil o prvý takedown, tridsaťšesťročnému bojovníkovi nevydržalo rameno a takmer okamžite vyskočilo.

Zvyšok kola sa Dillashaw pokúšal prežiť. Hoci sa mu v prestávke podarilo vykĺbené rameno napraviť, o pár okamihov sa problém vrátil. Sterling nakoniec zvíťazil na technický knokaut v druhom kole.

Obvinenia od známeho reportéra

V rozhovore po zápase Dillashaw prezradil, že problém s ramenom mal už v prípravnom kempe a do duelu vstupoval s určitým rizikom opätovného zranenia.

Prístup rodáka zo Sonory sa rázom stal medzi fanúšikmi aj odborníkmi témou číslo jedna. Prezident UFC Dana White potvrdil, že o zranení bojovníka nevedel.

„Som závislý na tom byť najlepším na svete. Myslel som, že tam prídem a podarí sa mi to dokázať,“ začal rozhovor v šou The MMA Hour jeden z historicky najúspešnejších bojovníkov bantamovej váhy UFC.

Kritika sa na Dillashawa zniesla nielen od fanúšikov, reakcia prišla i od renomovaného zámorského novinára Lukea Thomasa.

Thomas, ktorý pracuje pre stanicu CBS Sports, nazval Dillashawa v súvislosti s neinformovaním vedenia UFC o jeho vážnom zranení notorickým podvodníkom.

Narážal tak aj na to, že bol v minulosti Dillashaw prichytení antidopingovou agentúrou USADA pri užívaní nedovolenej látky EPO.

Ako by som už na tom nebol dosť zle. Myslí si, že som si tam prišiel po výplatu. Naozaj som veril, že to zvládnem a získam späť titul. Čakám na to tri a pol roka. Coryho Sandhagena som zdolal na jednej nohe, tak prečo nie toto?

Prečo by som si nemal veriť aj teraz? Stratil som poriadny balík peňazí. V tomto momente by som mal byť na vrchole, čakajúc na ďalší titulový zápas a nie zažívať toto.“

Dillashaw povedal, že bol napriek zraneniu presvedčený, že Sterlinga v zápase porazí.

Sterlinga tiež označil za jedného z najľahších možných súperov.

„Rameno mi samozrejme vyskočilo skôr než by som si prial. Dúfal som, že to tak skoro (v zápase) nepríde, ale nešťastné náhody sa stávajú všade. Riskol som to ako hráč a nevyšlo to. Z určitého dôvodu sa to k*rva volá risk. Určite sa vrátim, toto nie je koniec príbehu. Stále je to niekde vzadu v mojej hlave, že idem na operáciu a budem mimo zápasenia na celý rok.

Nikde nie je napísané, že najbližšie dostanem ďalšiu titulovú šancu, ale to takto, že (Sterling) je najhratelnejší šampión. Myslím si, že sa nad ním dá ľahko zvíťaziť, v porovnaní s ostatnými bojovníkmi v tejto váhe. Veril by som si na neho a išiel do toho, aj keby mám iba jednu ruku,“ zakončil.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Notorický podvodník? Dillashaw reaguje na vyjadrenia známeho novinára