Zápal v tele a trombóza. Karlos Vémola priznal vážne zdravotné problémy

Český bojovník MMA Karlos Vémola skončil v nemocnici.
Český bojovník MMA Karlos Vémola skončil v nemocnici. (Autor: instagram.com/karlos_terminator_vemola)
SvetMMA|6. dec 2022 o 18:02 (aktualizované 6. dec 2022 o 18:57)

Priznal vážne zdravotné problémy

PRAHA. Stalo sa to, čo si nikto neprial. Legendárny český bojovník Karlos "Terminátor" Vémola je zranený a z titulového zápasu v pražskej aréne O2 tak musel odstúpiť.

Decembrový turnaj Oktagon 38 tak prišiel o dlho očakávaný súboj dvoch veľkých rivalov, to ale nie je všetko.

Po týždni strávenom v nemocnici sa dnes Karlos Vémola pre portál Fightlive.cz vyjadril k vážnosti zranenia.

Jeho stav je vážny, ostáva v opatere lekárov

Napriek tomu, že to tak na prvý pohľad nemuselo vyzerať, zdravotný stav Karlos Vémolu je skutočne vážny.

Ako hovorí sám zápasník, v tejto chvíli nie vôbec jasné, kedy sa vráti do zápasu a jedným dychom dodáva, že sa musel popasovať nielen so zápalom, ale aj s krvnou zrazeninou v ľavej ruke.

„V prvom rade sa chcem poďakovať lekárom z Motola, že sa o mňa starali a naďalej aj starajú. Zatiaľ nedokážem presne povedať, čo presne so mnou je, prebiehajú testy. Som tu týždeň a ešte niekoľko týždňov budem. Nie som v stave, aby som mohol s istotou povedať, ako dlho to bude trvať. Je ale viac než jasné, že v decembri zápasiť nebudem.

V utorok v noci ma priviezli do nemocnice s obrovským zápalom v tele. Mal som v podpazuší uzlinu, ktorá mi praskla a vyliala sa do celej časti tela a odvtedy sa v tom už veziem. Lekári skúmajú presnú príčinu. Ja som najskôr dostal ránu do nosa a do rebier. Najskôr natiekol nos a potom aj uzliny v oblasti rebier, opuch začal úradovať. Bohužiaľ sa mi z toho opuchu urobila trombóza v ľavej ruke. Utorkový večer bol veľmi kritický, až ma to desí.

Doktori mi povedali, že som mal na mále. Ľudia sa ma pýtajú, kedy budem zápasiť, či ešte budem zápasiť. Aby som pravdu povedal, v stredu som premýšľal iba nad tým, že môj chlapec má prvé narodeniny, ktoré by som s ním chcel stráviť. To sa našťastie podarilo. To, kedy sa vrátim, to je otázka dlhého času. Na prvom mieste je zdravie. Musím počkať, k akým záverom dôjdu lekári.

Veľmi ma to (celé) mrzí voči fanúšikom, Oktagonu a súperovi. Tak to niekedy už v tom našom športe ale je. Ja sa teraz musím sústrediť na to, aby som sa poriadne vyliečil. Nemyslím si, že by som si to tentokrát privodil nejakou hlúposťou, podcenením (niečoho). Je ale fakt, že mi pár dní nebolo dobre a aj tak som trénoval, makal. Vravel som si, že ide iba o únavu z nadmerných tréningov. Všetko ukazovalo na to, že som v najlepšej životnej forme. Išiel som na krv, nemohol som ale vedieť, že skončím s takým veľkým zápalom v tele, ktorý prejde až do trombózy. Príčina sa musí zistiť, stále čakáme na výsledky. Budem vás informovať, všetkým ďakujem za podporu,“ povedal popredný český zápasník.

Veterán UFC má v poslednom období na vážne zranenia smolu, keď pred rokom a pol laboroval najprv kvôli problémom s ramenom a neskôr i s lakťom.

V tejto chvíli je Karlos Vémola držiteľom opasku šampióna poloťažkej váhy Oktagonu, ktorý získal v lete na pražskej Štvanici po výhre nad Srbom Aleksandarom Ilićom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Zápal v tele a trombóza. Karlos Vémola priznal vážne zdravotné problémy