Procházka sa predstaví po boku najväčších svetových hviezd

Jiří Procházka.
Jiří Procházka. (Autor: Oktagon MMA)
Svet MMA|17. aug 2023 o 15:16

Český samuraj sa v klietke predstaví ešte tento rok!

BRNO. Na návrat bývalého šampióna poloťažkej váhy Jiřího Procházku čakajú fanúšikovia bojových športov viac ako rok.

Český samuraj vo svojom poslednom zápase dokázal poraziť Glovera Teixeiru, no po tomto úspechu sa kvôli závažnému zraneniu vzdal opasku šampióna.

Momentálne je však Procházka v plnej sile a podľa očakávaní sa zasa objaví v zápase o titul.

Ten medzičasom do svojich rúk získal Jamahal Hill, ale podobne ako Procházka sa kvôli zraneniu titulu vzdal.

Aj keď sa už takmer s istotou vie, že ďalším Procházkovým súperom bude premožiteľ Jana Blachowicza Alex Pereira, v relácii MMA Letem Světem to Procházkov tréner Martin Karaivanov ešte nechcel oficiálne potvrdiť.

„Ja sa chcem zachovať korektne. Nechcem okolo toho robiť nejaké tajnosti, ale ctím si nejaké dohody a ja tie dohody držím,“ odpovedal Karaivanov.

Z kontextu ale jasne vyplýva, že tým súperom Procházku je naozaj Alex Pereira a tak druhou nezodpovedanou otázkou je už iba dátum súboja.

„UFC malo prísť s termínom a lokalitou zápasu. Mali sme ponuku na september v Austrálii, kde chýbal main event. To sme ale okomentovali, že je to dosť skoro.“

„S Jiřím sme sa dohodli na tom, že keď už návrat, tak nech bude poriadne pripravený a bude to na 100 percent, čiže Austráliu sme niekoľkokrát negovali a zostalo tak Abu Dhabi, New York a Las Vegas.“

Z týchto troch lokalít Karaivanov potvrdil, že Abú Dhabí neklapne, keďže táto karta je v podstate plná a tak zostávajú dva turnaje v USA.

„Bolo by určite dobré byť na jednej karte s Jonesom a Miocicom, ale rovnako by bolo dobré byť na jednej karte s Conorom ako co-main event.

Prípadne byť v hlavnom zápase a mať pri sebe ďalšie hviezdy, stále je to o tom, že ideš o titul,“ pokračuje Karaivanov a potvrdzuje, že na 99 percent sa tento súboj uskutoční tento rok.

Ktorý zo spomenutých dvoch koncoročných turnajov nakoniec posilní súboj o šampióna poloťažkej váhy zatiaľ nie je známe.

Ak sa teda nič závažné neudeje, súboj Procházka vs Pereira môžeme sledovať buď 12. novembra v New Yorku alebo 16. decembra v Las Vegas.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Procházka sa predstaví po boku najväčších svetových hviezd