Gábor Borároš urobil, paradoxne, jedno z najlepších životných rozhodnutí (komentár)

Gábor Boráros.
Gábor Boráros. (Zdroj: Fabriq MMA)
Svet MMA|14. aug 2023 o 18:38

Ak to bol premyslený ťah, tak naozaj treba Gábora pochváliť.

Jedného z najznámejších domácich bojovníkov sme v klietke nevideli už pol roka, keď sa vo februári tohto roku prevalila kauza s možným ovplyvňovaním zápasu, v ktorom bol zainteresovaný práve Borároš a stal sa tak hlavným podozrivým.

Po tomto incidente sa jeho hlavní zamestnávatelia Oktagon MMA a Fabriq MMA rozhodli prerušiť s Borárošom väzby, až kým sa prípad nevyšetrí.

Najnovšie správy ale uvádzajú, že Gábor všetko vyriešil po svojom a zakladá si vlastnú organizáciu v Maďarsku, kde bude jednou z hlavných hviezd.

Nebudeme si klamať, aj keď má Gábor slušné obecenstvo na sociálnych sieťach, reklama zo storiek mu už momentálne nemusí vynášať toľko, ako by sa mohlo zdať a pri takýchto podozreniach z ovplyvňovania zápasov od neho mohli odstúpiť najlukratívnejší partneri.

Taktiež je naivné si myslieť, že si Borároš nájde normálnu prácu ako bežní smrteľníci, lebo kto by už chcel opustiť takýto životný štandard.

Návrat k fightingu je tak v živote Gábora absolútne zásadná vec. Stále sa hodí výplata za zápas, ale hlavne Borároš potrebuje návrat pred kamery, potrebuje články, pozornosť a mediálny priestor, aby zasa mohol predávať svoju osobu.

Veď ako sa hovorí, zíde z očí, zíde z mysle.

V tomto prípade treba pochváliť domáce organizácie Fabriq a Oktagon, ktorí neumožnili Borárošovi návrat do klietky, kým sa vec nevyšetrí.

Oktagon dokonca Gáborovi zrušil plánovaný zápas a teda je jasné, že je stále pod ich zmluvou. Prečo ale materská organizácia povolila Borárošovi nastúpiť v inej organizácii?

Aj keď sa to nezdá, Oktagon z tejto situácie môže v budúcnosti významne profitovať.

Táto situácia tak môže byť výhra absolútne pre každého!

1.     Pre Gábora, že môže zasa zápasiť a vráti sa, aj keď v Maďarsku, na obrazovky.

2.     Pre Oktagon MMA, že aj keď u nich má Gábor stopku, stále je v zápasovom rytme a jeho prípadný návrat môže neskôr Oktagon poriadne odpromovať.

3.     Zasa pre Oktagon, keďže Combat X môže za určitých okolností vytvoriť v Maďarsku Oktagonu farmu a za ešte priaznivejších okolností dokonca pripraví pôdu pre vstup Oktagonu na maďarský trh.

4.     Pre Maďarov, že budú mať novú organizáciu, ktorá pri dobrom prome poriadne posilní domácu MMA základňu.

5.     Pre stávkové kancelárie a fanúšikov, keďže až do konca vyšetrovania nebude Borároš pôsobiť na československej scéne, ale zasa platí aj prezumpcia neviny a priať Gáborovi, aby zomrel od hladu sa tiež nepatrí.

Borároš tak zdá sa možno neurobil to najmorálnejšie rozhodnutie, keď trocha lišiacky obišiel stopku, ale z pohľadu logiky je to ten najlepší krok, aký v momentálnej situácii mohol urobiť.

A za to mu patrí naozaj pochvala.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Gábor Borároš urobil, paradoxne, jedno z najlepších životných rozhodnutí (komentár)