Je rozhodnuté! Francis Ngannou si našiel nové pôsobisko

Francis Ngannou
Francis Ngannou (Autor: PFL)
Vladimír Bilohuščin|16. máj 2023 o 12:30

Kamerunský bojovník napíše novú životnú epizódu.

USA. Čakanie sa skončilo. Jedna z najväčších hviezd MMA Francis Ngannou si po viac ako 15 mesiacoch od posledného duelu našiel konečne nový domov. Po početných rokovaniach s viacerými organizáciami, ktoré zväčša stroskotali na finančnej stránke veci, nakoniec Kamerunčan zostáva na americkej pôde.

New York Times ako aj samotná organizácia dnes oznámili, že Ngannou sa upísal PFL (Professional Fighters League).

Tento krok prichádza po jeho úspešnej kariére v organizácii UFC, kde sa Ngannou stal šampiónom ťažkej váhy a po nezhodách s vedením ukončil minulý rok s najväčšou svetovou organizáciou spoluprácu.

PFL je organizácia, ktorá sa špecializuje na turnaje s ligovým formátom a teda hlavným lákadlom je unikátny koncept, v ktorom si na základe výkonov zo základnej skupiny a neskôr v play off si môžu prísť bojovníci na naozaj slušný zisk.

V prípade jedného z najlepších ťažkých váh ale možno predpokladať, že čísla v jeho kontrakte budú výrazne vyššie ako u ostatných bojovníkov menej zvučného mena.

Prechod Francisa Ngannoua do PFL je dôležitým míľnikom nie len v jeho kariére, ale aj pre svet bojových umení ako celok. Pri správnom výbere ďalších hviezd totiž môže práve tento prestup oslabiť dominantnú pozíciu lídra, ktorým je momentálne UFC.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Je rozhodnuté! Francis Ngannou si našiel nové pôsobisko