RFA 8: Dobiáš šokoval arénu, Brichta aj napriek veľkým problémom víťazne

Turnaj v Budapešti ašpiroval na zatiaľ najlepšie podujatie organizácie.

BUDAPEŠŤ. Hlavné mesto Maďarska premiérovo hostilo podujatie organizácie RFA, tentokrát s poradovým číslom 8. Na karte sa predstavilo dovedna 22 zápasníkov, pričom sme videli 5 súbojov pod pravidlami MMA a Real Fight a jeden duel v kickboxe. A bolo sa veru na čo pozerať.

Výborný výkon po prijatí súboja na absolútne posledný chvíľu predviedol Jakub Batfalský, ktorý v svojej profi premiére dokázal zdolať nebezpečného Kristiána Simona.

Už v prvom kole dokázal český reprezentant lakťami výborne triafať súpera, ktorého tržné rany narobili cutmanovi v prestávke množstvo práce. V druhom kole sa zdalo, že Simon dokáže prevziať kontrolu na zemi, tu ale veľmi pekne Batfalský súpera zachytil do škrtenia a 10-násobného šampióna v zápasení prinútil odklepať.

Expresnú prácu ukázal v ostro sledovanom zápase Patrik Záděra, ktorý si po veľmi peknom súboji so Sivákom napravil chuť a už od začiatku každý úder smrdel ukončením. To aj naozaj prišlo, keď Záděra už v úvode prvého kola vystrelil zdvihák a tvrdým knokautom doslova umlčal arénu.

Očakávaná odveta dvoch českých bojovníkov v podaní Lea Brichtu a Víteka Vokouna priniesla neskutočné divadlo. Prvé kolo ešte toľko vzrušenia neprinieslo, kolo druhé ale zdvihlo divákov zo stoličiek, keď najprv Brichta poslal veľmi pekným spodkom a round kickom súpera dvakrát do počítania.

Vokoun ale vstal z mŕtvych a Brichovi vrátil požičané, keď presnými pravými hákmi pre zmenu poslal do dvoch počítaní Lea. Tretie kolo prinieslo ďalšie výborné výmeny, v ktorých bol ale aktívnejší Brichta a zaslúžene tak bral výhru na body.

Hlavný zápas večera ponúkol stret olympijského zápasníka Istvána Veréba, ktorý do tohto zápasu nepoznal trpkosť prehry a všestranného bojovníka Michala Dobiáša.

Pred duelom slovenskému zástupcovi OFA Bratislava veľa ľudí neverilo, ale už v úvode duelu bolo jasné, že Veréb to nebude mať vôbec ľahké, keď síce Dobiáša dostal na zem, sám ale inkasoval množstvo úderov hlavne lakťami.

Druhé kolo prinieslo domácim priaznivcom poriadny šok, keď po pokuse o takedown nechal Veréb súperovi až priveľa priestoru a 'Šaman' to dokonale využil, keď zachytil gilotínu a po pár sekundách maďarský reprezentant súboj odklepal.

Pre Dobiáša to bol návrat vo veľkom štýle a pravdepodobne ho uvidíme v MMA pyramíde do 80 kilogramov, ktorú RFA chystá na turnaji v Prievidzi.

RFA 8 - Výsledky

Real Fight: Zalan Fargó porazil Mateja Trčku na body

Real Fight: Tamášom Pirik vyhráva nad Pavelom Pilným v 3. kole

MMA: Lajoš Papp poráža Lászlo Kissa na TKO v 1. kole

MMA: Jakub Batfalský vyhráva nad Kristiánom Simonom na škrtenie v 2. kole

MMA: Marko Bakhit vyhráva nad Tobiasom Le na body

MMA: Josef Štummer vyhráva nad Gergély Csibim na scarf hold v 3. kole

Real Fight: Patrik Záděra vyhráva nad Rolandom Tresóm na KO v 1. kole

Real Fight: Csaaba Tóth vyhráva nad Adamom Dvořáčekom na TKO v 2. Kole

K1: Leo Brichta poráža Víteka Vokouna na body

Real Fight: Dominik Bereczki poráža Michala Dziudu na KO v 1. Kole

MMA: Michal Dobiáš poráža Istvána Veréba na gilotínu v 2. kole

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»RFA 8: Dobiáš šokoval arénu, Brichta aj napriek veľkým problémom víťazne