Oktagon 36: Chcel očistiť svoje meno v boji. Eckerlin vybojoval vytúžený skalp

Christian Eckerlin oslavuje výhru.
Christian Eckerlin oslavuje výhru. (Zdroj: Oktagon MMA)
Adrián Mečiar|16. okt 2022 o 00:44

Domáci bojovník zvíťazil pred limitom.

FRANKFURT. Fanúšikovia netrpezlivo čakali na svoju najväčšiu hviezdu.

Vypredaná frankfurtská hala Festhalle sa nevedela dočkať nástupu Christiana Eckerlina, populárneho bojovníka, ktorý sa pripravuje na zápasy práve vo Frankfurte.

Atmosfére pri jeho nástupe bola opäť elektrizujúca, hala stála na nohách.

Jeho súper sa naopak podľa očakávania ani zďaleka nedočkal takého vrúcneho privítania. Ozývalo sa skôr bučanie.

Na to však bol Denilson Neves de Oliveira celkom určite dobre pripravený. Bol si vedomý, do čoho vstupuje. Raz už podobnú atmosféru zažil.

Kontroverzný výsledok spred niekoľkých mesiacov ale znamenal, že tentoraz bude brazílsky reprezentant bojovať v skutočne nepriateľskej atmosfére.

Sporný výsledok prvého zápasu

Neúmyselný zásah do genitálií nie je v MMA ničím výnimočných. Väčšina situácií sa skončí tak, že rozhodca na krátku chvíľu preruší zápas a dopraje zápasníkovi, ktorý inkasoval kop či úder, potrebný čas na regeneráciu.

Zápas následne môže pokračovať. Len zlomok takýchto momentov nakoniec výrazne ovplyvní samotný priebeh súboja.

Júnový stret Eckerlina s De Oliveirom však vyzeral inak. Eckerlin signalizoval, že bol zasiahnutý do genitálií. Rozhodca duel vzápätí prerušil.

De Oliveira a jeho tím s tým nesúhlasili, kop podľa nich trafil telo a bol legálny. Eckerlin využil čas, ktorý dostal a vrátil sa do zápasu. Neskôr v tom istom zápase zdolal de Olivieru pred limitom.

Brazílsky zápasník ale podal protest a ten bol úspešný. Nemecká komisia nenašla dôkazy, ktoré by dokazovali, že inkriminovaný kop bol skutočne ilegálny. Zároveň komisia poukázala na chybný postup rozhodcu.

Výsledok preto zmenili na "no contest", čiže ho anulovali. Zápas sa v podstate nezapočítal do štatistík ani jedného z bojovníkov.

Promotéri organizácie Oktagon MMA kvôli tomu dohodli odvetu týchto zápasníkov. "Rešpektujeme vyjadrenie a rozhodnutie GEMMAF. Zároveň rešpektujeme priania oboch bojovníkov.

Christian chce, aby bolo jeho meno očistené v boji a to si určite zaslúži. Rovnako túži de Oliveira dokázať, že ho môže v zápase poraziť," lákala organizácia na sociálnych sieťach.

Očakávaná odveta bola hlavným zápasom turnaja Oktagon 36, druhého podujatia na nemeckom území.

Záber z váženia, Denilson Neves de Oliveira (vľavo) a Christian Eckerlin.
Záber z váženia, Denilson Neves de Oliveira (vľavo) a Christian Eckerlin. (Zdroj: Oktagon MMA)

Odveta rozhodla

Motív odvety bol jasný. Eckerlin chcel dokázať, že je lepším bojovníkom a víťazstvo mu pôvodne v júni patrilo zaslúžene. Ako to uviedol Oktagon, Eckerlin chcel očistiť svoje meno v boji.

Cieľ de Oliveiru bol vlastne veľmi podobný, a to ukázať, že nebyť kontroverzného momentu, bol na ceste za výhrou.

Eckerlin mal dobrý vstup do zápasu a súpera trafil prednou rukou. Najsilnejšou zbraňou nemeckého zápasníka ale bola zem a tam sa opakovane pokúšal preniesť duel.

Ani de Oliveira sa nenechal zahanbiť a pokiaľ sa už nedokázal ubrániť pokusu o takedown, následne veľmi rýchlo vstal. Vo štvrtom kole sa darilo práve Brazílčanovi, avšak osudným sa mu stal ďalší neubránený takedown Eckerlina.

Eckerlin vďaka tomu najprv zastavil menšiu krízu a potom dotiahol do úspešného konca už niekoľký pokus o škrtenie. Tento už bol definitívny, de Oliveira nemal na výber, musel odklepať.

Frankfurtské publikum burácalo, domáci hrdina vyhral v hlavnom zápase večera. Eckerlin porazil de Oliveiru v 4. kole na submisiu.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 36: Chcel očistiť svoje meno v boji. Eckerlin vybojoval vytúžený skalp