Francis Ngannou sa svojim zárobkom za zápas s Furym vysmial UFC (komentár)

Francis Ngannou
Francis Ngannou (Zdroj: MMAJunkie)
Vladimír Bilohuščin|18. júl 2023 o 10:46

Prezident UFC Dana White dostal poriadne tvrdú lekciu.

Jeden z najlepších bojovníkov ťažkej váhy nie len v súčasnom MMA Francis Ngannou môže mať dôvod na úsmev.

Nielenže si vyrokoval lukratívny kontrakt s organizáciou PFL, ešte sa aj postaví do ringu s Tysonom Furym.

A práve jeho boxerský duel má nastaviť zrkadlo nízkym platom v UFC, proti ktorým Ngannou počas svojho pôsobenia v najväčšej lige sveta bojoval.

Všeobecnej je totiž známe, že UFC v porovnaní s najväčšími americkými ligami ako NBA, NFL či NHL dáva z koláča ziskov na odmeny športovcom najmenší percentuálny podiel.

Samozrejme, u spomínaných líg tento problém riešia únie, ktoré sú akousi odnožou našich odborových zväzov. MMA v Amerike ale takúto úniu nemá a UFC sa snaží všemožne zamedziť jej kreovaniu.

Bojovníci tak musia o kontraktoch vyjednávať samostatne, čo ich neraz tlačí do kúta.

Ngannou sa ale nenechal zlomiť, opustil UFC a pri slovách o jeho plate za zápas s Furym zrejme nemohol urobiť lepšie. Kamerunčan totiž na otázku v relácii The MMA Hour, koľko zarobí za zápas s Furym odpovedal nasledovne.

„Toľko som nezarobil za celú svoju kariéru v UFC.“

Aj keď Ngannou presne nešpecifikoval čiastku, o akú ide, verejnosť pozná jeho odhadované zárobky v UFC a tak si môžeme urobiť prepočet.

Portál mmasalaries.com uvádza, že Francisove celkové zárobky počas 14 súbojov v UFC sa pohybujú medzi 22 500 za prvý zápas až 1 042 000 dolármi za posledný súboj s Cyrilom Gane.

Jeho priemerný zárobok za zápas je pritom na úrovni 270 tisíc a celkový zárobok za 14 zápasov a viac ako 6 rokov v službách UFC je na úrovni 3 780 000 tisíc dolárov.

Ak by sme tak boli veľmi konzervatívni, môžeme tipovať, že sa zárobok Ngannua pohybuje na úrovni okolo 5 miliónov dolárov. Francis ale deklaroval, že zárobok v UFC je oproti tomuto zárobku deň a noc.

Faktom taktiež ostáva, že Ngannou odmietol súboj s Jonesom, za ktorý mal údajne zinkasovať až 8 miliónov a tak sa realistická čiastka za zápas s Furym môže pokojne pohybovať v oblasti vyššej ako 10 miliónov dolárov.

Zhrnuté a podčiarknuté, ak Ngannou dostane za jediný boxerský exhibičný zápas násobne viac ako zinkasoval za celú kariéru v UFC, vrátane rokov najväčšej slávy, môžeme s čistým svedomím prehlásiť, že prezident UFC Dana White dostal poriadne tvrdú lekciu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Francis Ngannou sa svojim zárobkom za zápas s Furym vysmial UFC (komentár)