Mladí Slováci sa priblížili k postupu, Cyprus porazili rozdielom triedy

Slovenskí futbalisti (v modrom) doma proti Cypru uspeli. Podobný úspech zopakovali aj na trávniku súpera.
Slovenskí futbalisti (v modrom) doma proti Cypru uspeli. Podobný úspech zopakovali aj na trávniku súpera. (Autor: TASR)
Sportnet|3. sep 2016 o 20:43

Slovenská reprezentácia do 21 rokov vyhrala na Cypre 3:0. Na postup na EURO im tak stačí už iba jeden bod.

Kvalifikácia ME 2017 futbalistov do 21 rokov - 8. skupina.

Cyprus - Slovensko 0:3 (0:1)

Góly: 1. Chrien, 58. Bero, 72. A. Rusnák, ŽK: 63. N. Ioannou, 66. Aresti - 60. Mazáň, ČK: 87. Aresti (Cyprus) po druhej ŽK, rozhodoval: Meškov (Rus.)

Zostavy

Cyprus: Georgiou - A. Kyriakou, Karo, N. Ioannou, Wheeler - Katelaris (60. Ilia), Papafotis (75. Kousoulos) - Antoniou, Aresti, Panagi (47. Koumis) - Pittas 

Slovensko: A. Chovan - Valjent, Niňaj, Škriniar, Mazáň - Lobotka - A. Rusnák, Bero, Chrien (26. Hromada), Mihalík (79. D. Ivan) - P. Šafranko (90. T. Vestenický) 

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov (roč. nar. 1994 a mladší) sú veľmi blízko - presne jeden bod - od postupu na budúcoročné ME tejto vekovej kategórie, ktoré sa uskutočnia v Poľsku (16. - 30. júna 2017). Zverenci českého trénera Pavla Hapala zvíťazili 3:0 v Larnake na pôde rovesníkov z Cypru v pondelkovom zápase 8. kvalifikačnej skupiny.

Prvý gól stretnutia dosiahol už v úvodnej minúte stredopoliar MFK Ružomberok Martin Chrien, druhý pridal po hodine hry záložník tureckého Trabzonsporu Matúš Bero. Konečnú podobu výsledku dal v 72. min Albert Rusnák z holandského Groningenu. Ďalšie veľké príležitosti Slovákov nezužitkovali Bero, Jaroslav Mihalík a Jakub Hromada. 

Tabuľka 8. skupiny:

1. Slovensko 6 5 0 1 17:4 15

2. Holandsko 6 3 1 2 11:9 10

3. Bielorusko 6 2 2 2 6:7 8

4. Turecko 5 2 0 3 5:7 6

5. Cyprus 7 1 1 5 3:15 4

Mladí Slováci sú na čele tabuľky 8. skupiny, zo šiestich duelov vyťažili 15 bodov a pred druhými v klasifikácii Holanďanmi majú päťbodový náskok.

Tretie v poradí Bielorusko vybojovalo 8 bodov, štvrté Turecko 6 bodov a posledný Cyprus má na konte 4 body. Na Slovákov čakajú ešte dva októbrové kvalifikačné súboje - najskôr 7. 10. privítajú v Myjave Bielorusov a o štyri dni neskôr (11. 10.) uzavrú svoje účinkovanie v 8. skupine duelom v Alanyi proti domácim Turkom.

Ak SR získa z možných šiestich aspoň jeden bod, dosiahne postupovú istotu. "Hapalovcom" však postačí aj akékoľvek zaváhanie Holanďanov. Teoretickú, no mimoriadne nepravdepodobnú šancu na prienik do Poľska z prvej priečky majú ešte aj Turci, tí by však museli v zostávajúcich dueloch trikrát zvíťaziť, Slovákov zdolať minimálne o šesť gólov a zároveň dúfať aj v prehru SR s Bieloruskom. 

Zostávajúci program 8. skupiny:

6. septembra:Turecko "21" - Bielorusko "21" (Ankara)

6. októbra: Holandsko "21" - Turecko "21" (Alkmaar)

7. októbra: Slovensko "21" - Bielorusko "21" (Myjava)

11. októbra: Cyprus "21" - Holandsko "21" (Larnaka)

11. októbra: Turecko "21" - Slovensko "21" (Alanya)

Na záverečnom turnaji ME 2017 hráčov do 21 rokov sa predstaví 12 krajín, usporiadateľ z Poľska má automaticky garantovanú účasť. Deviati víťazi kvalifikačných skupín postúpia na šampionát priamo.

Štyri družstvá na druhých miestach s najlepšou bilanciou budú v play-off bojovať o zvyšné dve miestenky. Slovensko sa na ME "21" naposledy predstavilo v roku 2000 na domácej pôde. 

Tím SR "21" po úvodnom zaváhaní v Bielorusku (0:1) v septembri minulého roka povstal a zvíťazil vo všetkých piatich nasledujúcich stretnutiach; postupne uspel doma proti Cypru (2:0), v Holandsku (3:1), doma proti Holandsku (4:2) aj Turecku (5:0) a v pondelok aj na Cypre (3:0). 

Hlasy:

Pavel Hapal, tréner SR 21: "Pocit je skvelý, pretože sme zvládli zápas v týchto náročných podmienkach. Teplo v prvom polčase bolo neuveriteľné, zverencov sme na to pripravovali. Po otváracom zásahu prišla pasáž, v ktorej sa zdalo, že domáci preberajú iniciatívu. Druhý zásah nám pomohol, zvíťazili sme zaslúžene a získali sme dôležité body k postupu. Nečakal som, že tribúny navštívi toľko Slovákov, prakticky sme hrali doma." 

Matúš Bero, autor gólu SR 21: "Pocity sú fantastické. Aj keď to bolo na začiatku nesmierne ťažké, zvykli sme si a dominovali sme. Vypracovali sme si tiež ďalšie šance, rozdiel v skóre mohol byť ešte väčší. Chýba nám posledný krok na šampionát, toto mužstvo má obrovský potenciál."

Albert Rusnák ml., autor gólu SR 21: "Stretnutie bolo náročné, hoci podľa výsledku by sa mohlo zdať jednoduché. Cyperčania kopali, behali, absolvovali tvrdé osobné súboje. Pomohol nám rýchly gól, ktorý nás upokojil. Druhý polčas sme kontrolovali a pridali sme v ňom dva pekné zásahy. Vďaka slovenským divákom som mal pocit, ako keby sme hrali v Myjave."


 

Kvalifikácia na ME U21 Skupina 5 2016/2017
05.09.2016 o 15:30
Cyprus
0:3
(0:1, 0:2)
90+3 minúta
Ukončený
Slovensko
Prehľad
Góly: 1. Chrien, 58. Bero, 72. Rusnák. ŽK: 63. Ioannou (CYP), 66. Aresti (CYP) – 60. Mazáň (SVK). 2.ŽK=ČK: 87. Aresti (CYP). Rozhodca: Vitaly Meshkov (RUS).
Prenos
Je to výborné! Slovenskí futbalisti do 21 rokov spravili mimoriadne dôležitý krok k priamemu postupu na ME 2017. V cyperskej Larnake vyhrali rozdielom triedy a na svojom konte majú už 15 bodov. Na gól Martina Chriena nadviazal Matúš Bero a skóre zápasu uzavrel Albert Rusnák. Zverenci Pavla Hapala sú tak jasne na čele ôsmej kvalifikačnej skupiny a vo zvyšných dvoch zápasoch im stačí získať jediný bod. Ten môžu dosiahnuť 7. októbra, keď v Myjave privítajú rovesníkov z Bieloruska. Ja vám ďakujem za pozornosť a teším sa na ďalšie priame prenosy.
90+3
Koniec zápasu.
90+2
Cyperčania bezmocne naháňajú loptu. Piate kvalifikačné víťazstvo Slovenska bude o pár sekúnd realitou.
90+1
Z priameho kopu sa snažil ohroziť slovenského brankára Ioannis Kousoulos, ale nemieril presne. Nasledovať bude len odkop.
90
Beží nám posledná minúta dnešného zápasu, v ktorej sme zaznamenali faul Branislava Niňaja. Medzitým štvrtý rozhodca ukázal, že sa bude hrať ešte tri minúty.
89
changeStriedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Pavol Šafranko, prichádza Tomáš Vestenický.
88
Zápas sa už iba dohráva. Cyperčania po vylúčení definitívne rezignovali a o podobnú senzáciu ako v zápase s Tureckom sa nepostarajú.
87
87
redCardAfterYellowGeorgios Aresti je vylúčený! Na svojom konte už mal jednu žltú kartu, a tak si tento faul na Milana Škriniara mohol odpustiť. Slovensko tak bude dohrávať v početnej výhode.
86
Jakub Hromada bol teraz veľmi dobre bránený, a tak sa nedostal do zakončenia. Nášmu hráčovi to ale vadiť určite nemusí.
85
Slovenskí futbalisti majú kontrolu nad stretnutím a niet pochýb o tom, že si z cyperskej Larnaky odvezú mimoriadne cenné tri body.
84
V zápase sa teraz nepokračuje, pretože na trávniku ostáva ležať Andreas Kyriakou. Zrejme to ale rozchodí, pretože Cyprus nemôže už striedať.
83
K strele spoza šestnástky sa dostal Matúš Bero. Tentokrát nebol úspešný, a tak bude nasledovať len odkop od brány Vangelisa Georgioua.
82
Slovenskí sokoli pekne kombinujú a užívajú si svoje trojgólové vedenie. Cyperčanom už chýbajú sily, a tak príliš nenapádajú.
81
Matúš Bero sa snažil predrať k lopte, ale príliš okato si pomáhal rukami. Toto si ruský rozhodca jednoducho nemohol nevšimnúť.
79
changeJaroslav Mihalík v dnešnom zápase končí. Podal veľmi dobrý výkon a hoci neskóroval, tréner Hapal môže byť spokojný. Na posledné minúty prichádza Dávid Ivan.
78
Jaroslav Mihalík si pekne potiahol loptu na os ihriska. Už si ju chystal na strelu, ale napokon ju v rozhodujúcom momente stratil.
77
Georgios Aresti si koleduje o druhú žltú kartu. Teraz tvrdo poslal k zem jedného z našich hráčov a pokojne mohol byť vylúčený.
76
Slovensko má vynikajúco rozohraný dnešný zápas. Pokiaľ sa nestane nejaký zázrak, na čele ôsmej kvalifikačnej skupiny bude mať 5-bodový náskok.
75
Štvrťhodinu pred koncom hlavný rozhodca nariadil druhú občerstvovaciu prestávku. Pavel Hapal udeľuje svojim zverencom posledné pokyny.
74
changeStriedanie v tíme Cyprus: z ihriska odchádza Vasilios Papafotis, prichádza Ioannis Kousoulos.
73
Prvý úspešný zákrok si v druhom polčase pripisuje na svoje konto aj brankár Adrián Chovan. Následne upratal loptu na rohový kop obranca Branislav Niňaj.
72
72
goalSlovensko dalo gól!
Je rozhodnuté! Naši futbalisti si krásne posúvali loptu. Matúš Bero našiel na pravej strane osamoteného ALBERTA RUSNÁKA, ktorý krásnou strelou pridáva tretí slovenský gól.
71
Milan Škriniar sa vybral na útočný výlet a nechýbalo veľa, aby sa dostal aj do zakončenia. Proti presile cyperských obrancov ale stratil loptu.
70
importantTo je škoda, mohlo byť definitívne rozhodnuté! Matúš Bero krásne vysunul Jaroslava Mihalíka, ten sa snažil prelobovať brankára, no tesne minul bránu.
69
Teraz sme boli svedkami veľa nepresností na oboch stranách. Mimoriadne rozháraný úsek hry ukončil až faul Matúša Bera.
68
Zverenci Pavla Hapala kontrolujú priebeh hry. Teraz ostanú pri lopte, pretože jeden z cyperských futbalistov fauloval Matúša Bera.
66
yellowCardPavol Šafranko svojou aktivitou vybojoval priamy kop pre Slovensko. Navyše, žltú kartu dostáva za svoj zákrok Georgios Aresti.
65
Marios Elia sa presadil po pravej strane a dostal sa do nebezpečnej pozície. Jeho spätná prihrávka prešla celou našou šestnástkou, kde našťastie nebol žiaden Cyperčan.
64
importantPriamy kop napokon rozohral Albert Rusnák. Jeho strela pravačkou mierila na stranu brankára, ale bohužiaľ tesne minula jeho bránu.
63
yellowCardJakub Hromada unikal domácej obrane. Ručnú brzdu napokon zatiahol Nicholas Ioannou a môže byť rád, že mu ruský rozhodca udelil len žltú kartu.
62
Tentokrát to našim hráčom nevyšlo. Matúš Bero prestrčil loptu na Jaroslava Mihalíka, ktorý však v momente prihrávky stál v ofsajde.
61
Cyperčania výhodu priameho kopu nevyužili. Center domáceho kapitána našiel len hráčov v modrých dresoch. Slovenskí futbalisti následne kontrolujú hru.
60
yellowCardPo hodine hry vidíme aj prvú žltú kartu v zápase. Za svoj faul na krajného obrancu Antreasa Kara ju dostáva Róbert Mazáň.
59
changeStriedanie v tíme Cyprus: z ihriska odchádza Fanos Katelaris, prichádza Marios Elia.
58
58
goalSlovensko dalo gól!
Paráda! Zverenci Pavla Hapala sa výrazne približujú k účasti na ME 2017, ktoré bude hostiť Poľsko. Po akcií Jaroslav Mihalíka sa v pokutovom území dostal k strele MATÚŠ BERO a na dvakrát prekonal cyperského brankára.
57
Jakub Hromada sa pekným oblúčikom snažil vysunúť Matúša Bera. Pred útočníkom tureckého Trabzonsporu ale dobre zasiahol Antreas Karo.
56
Následne leží na zemi Stanislav Lobotka, ktorého fauloval Georgios Aresti. Ten môže byť rád, že za faul zozadu nedostal kartové napomínanie.
55
Cyperčania nezahrali rohový kop práve najlepšie. Obrancom nášho tímu pomohol aj Pavol Šafranko, ktorý loptu odkopol mimo hracej plochy.
54
Stanislav Lobotka zbytočne stratil loptu. K strele sa dostal nový muž na trávniku Antonis Koumis a po bloku Branislava Niňaja bude nasledovať roh.
53
Výborne v obrannej fáze zapracoval útočník domáceho tímu Ioannis Pittas. Ten sa svedomito vrátil a zastavil akciu Alberta Rusnáka.
51
Jaroslav Mihalík sa presadil po ľavej strane. Prízemným centrom hľadal Pavla Šafranka, no napokon lopta skončila v rukaviciach Vangelisa Georgioua.
50
Nový muž na trávniku Antonis Koumis si počínal nedovolene v súboji s Róbertom Mazáňom. Cyperčania sa zatiaľ k ničomu nedostali.
49
Martin Valjent už nezachytil loptu na hracej ploche. Stanislav Lobotka to myslel dobre, ale jeho prihrávka bola príliš razantná.
48
Albert Rusnák bol nedovolene atakovaný, a tak zverenci Pavla Hapala ostávajú pri lopte. Vstup do druhého polčasu máme veľmi dobrý.
47
47
Gól slovenského tímu neplatí! Ešte predtým ako dostal loptu do siete Albert Rusnák bol hráč holandského Groningenu v postavení mimo hry.
46
importantSlovenskí futbalisti mali skvelú šancu. Jaroslav Mihalík dostal skvelú loptu za obranu, no v čistej šanci sa mu nepodarilo skórovať.
46
changeStriedanie v tíme Cyprus: z ihriska odchádza Kyriakos Panagi, prichádza Antonis Koumis.
46
Začal sa druhý polčas.
Po prvom polčase môžeme byť spokojní s výsledkom, no menej s predvedenou hrou. Zverenci Pavla Hapala mali skvelý štart do zápasu, keď už v prvej minúte otvoril skóre Martin Chrien. Od tohto momentu sa ale Slováci uspokojili a hernú prevahu mali Cyperčania. Tí sa ale do nejakých vážnejších šancí nedostali. Naopak, Matúš Bero mal tutovku na 0:2, ale jeho gólovú strelu chytil Vangelis Georgiou. V zápase pokračujeme už bez Martina Chriena, ktoré musel nahradiť Jakub Hromada.

Druhý polčas sa začne približne o 16:33.
45+3
Prvý polčas sa skončil.
45+2
Cyperčania to skúšali dlhým pasom dopredu, ale Milan Škriniar si situáciu postrážil. Následne vybojoval ďalší faul Stanislav Lobotka.
45+1
V prvej nadstavenej minúte sa vôbec nehralo, pretože v opatere slovenských lekárov bol Jakub Hromada, ktorý nahradil na ihrisku Martina Chriena.
45
Slovensko ostane pri lopte, pretože nedovoleným zákrokom sa prezentoval Georgios Aresti. V prvom polčase sa budú nadstavovať dve minúty.
44
importantRohový kop nášho tímu zahral Stanislav Lobotka. Lopta opäť prepadla cez pokutové územie a opäť na ňu číhal Jaroslav Mihalík. Bohužiaľ, z dobrej pozície netrafil bránu.
43
Adrián Chovan na dvakrát chytá loptu do svojich rukavíc. Na druhej strane centroval Jaroslav Mihalík, no Albert Rusnák sa nedostal do zakončenia.
42
Pavol Šafranko prešiel obranou ako nôž maslom. Veľkou škodou ale je, že Matúš Bero si nenabiehal do päťky, kde lopta smerovala.
40
Milan Škriniar teraz nepríjemne spadol na zem a bude musieť byť ošetrovaný. Náš kapitán sa chytá za pravú ruku, no verme, že bude môcť pokračovať.
39
Stanislav Lobotka vybojoval dnes snáď už štvrtý faul. Bývalý hráč Trenčína si dobre zakryl loptu a získal ju pre náš výber.
38
Po ďalšom centri, tentokrát z ľavej strany, si nedovolene počínal Andreas Kyriakou, ktorý mal nohu vysoko a zasiahol do hlavy Branislava Niňaja.
37
Andreas Kyriakou nebezpečne zahral priamy kop. Na jeho center si nabiehalo viacero domácich hráčov, no našťastie z toho bude len roh.
36
Branislav Niňaj teraz fauloval a môže byť rád, že mu hlavný arbiter neudelil kartu. Fauloval totiž bez lopty unikajúceho Ioannisa Pittasa.
35
importantPo rohovom kope Alberta Rusnáka sa dostal do šance Jaroslav Mihalík. Lopta prepadla na zadnú žrď, no náš futbalista ju napálil half-volejom mimo brány.
34
34
importantMatúš Bero mohol pridať náš druhý gól! Jaroslav Mihalík sa dostal k centru z ľavej strany, cyperskí obrancovia zaváhali, no ich chybu napravil skvelým zákrokom Vangelis Georgiou.
33
Dlhé vhadzovanie poslal do súperovej šestnástky Martin Valjent. Pavol Šafranko sa ale proti presile domácich obrancov nepresadil.
32
Priamy kop domáceho tímu zahral kapitán Andreas Kyriakou. K streleckému pokusu sa dostal Georgios Aresti, no našťastie ho zastavil Niňaj.
30
Hlavný rozhodca Vitaly Meshkov nariaďuje občerstvovaciu prestávku. V Larnake je skutočne horúco a určite treba dodržovať pitný režim.
29
Pavol Šafranko sa ocitol v postavení mimo hry. Napriek tomu jeho snahu treba oceniť. Útočník Podbrezovej hrá dnes veľmi dobre.
28
Naši hráči rozohrali rohový kop nakrátko. K centru sa dostal krajný obranca Róbert Mazáň, ale nenašiel nikoho v modrom drese.
27
K streleckému pokusu sa dostal Jaroslav Mihalík. Napokon sa pred neho ale dobre postavil krajný bek Andreas Kyriakou, ktorý loptu zblokoval na roh.
26
changeMartin Chrien pre zranenie nemôže v zápase pokračovať. Po necelej polhodine hry tak nastupuje do dnešného stretnutia Jakub Hromada.
25
Cyperčania sú v zápase aktívnejším tímom a dokazujú, že ich výhra v Turecku nebola len dielom náhody. Naši hráči musia hrať aktívnejšie.
24
Na ihrisku v Larnake sa aktuálne nehrá, pretože na trávniku ostáva ležať Martin Chrien. Tento čas využívajú tímy na občerstvenie.
23
Jaroslav Mihálik prenikal ľavou stranou do šestnástky súpera. Výborne ale sklzom zasiahol cyperský kapitán Andreas Kyriakou.
22
Domáci to skúšali stredom nášho pokutového územia, ale kolmá prihrávka bola príliš prudká, a tak skončila len v moci brankára Adriána Chovana.
21
Slovenskí mladíci sa po strelenom góle akoby uspokojili. Teraz sa takmer dostal do šance Ioannis Pittas, ale skvelý obranný zákrok predviedol Branislav Niňaj.
20
Škoda. Slovenskí futbalisti boli v početnom obsadení vpredu, ale stredom ihriska sa nedostali na dostrel domáceho pokutového územia.
19
A ďalšia strela domáceho tímu. Zverenci Pavla Hapala zatiaľ v obrane hrajú až príliš pasívne, čo by sa im v ďalšom priebehu zápasu mohlo vypomstiť.
18
Nedorozumenie v rozohrávke nášho tímu. Stanislav Lobotka posielal loptu do priestoru, no na ľavom krídle sa nedočkal podpory zrejme od Jaroslava Mihalíka.
17
Cyperčania teraz zatlačili našich hráčov do vlastného pokutového územia. K odrazenej lopte sa na šestnástke dostal Kyriakos Panagi a môžeme byť radi, že jeho strele chýbala razancia.
15
V prvej štvrťhodine sme okrem jedného gólu videli a množstvo nedovolených zákrokov. Teraz ostal na zemi Martin Chrien, keďže ho nedovolene zastavil Ioannis Pittas.
14
importantZahrozili aj domáci futbalisti. Ioannis Pittas si nabehol za našu obranu, a takmer sa mu podarilo obísť aj Adriána Chovana. Našťastie ale nespracoval loptu ideálne.
13
Tento úsek hry nie je príliš pekný na pozeranie. Slovákom sa nedarí rozohrávka, a tak musel taktickým faulom zastaviť akciu súpera Stanislav Lobotka.
12
Teraz sme videli hneď dva ofsajdy, po jednom na každej strane. Najskôr si na svoje postavenie nedal pozor Minas Antoniou a o pár sekúnd neskôr ani Pavol Šafranko.
11
Milan Škriniar si dobre postrážil loptu a vybojoval faul. Náš kapitán zatiaľ nemal veľa práce, no už jeho výkon v Nemecku bol veľmi dobrý.
10
Ďalšia pekná akcia našich. Martin Chrien poslal loptu na Matúša Bera, ten vyhral hlavičkový súboj a veľa nechýbalo k tomu, aby dokázal zakončiť Pavol Šafranko.
9
Domáci kapitán Andreas Kyriakou dokázal zblokovať center z ľavej strany. Rohový kop následne zahral Albert Rusnák, no svojim centrom našiel len cyperského brankára.
8
Prvá strela aj v podaní Cyprusu. Spoza šestnástky sa dostal k strele Fanos Katelaris. Našťastie jeho pokus minul bránu Adriána Chovana.
7
Aj domáci futbalisti pohrozili. Center z pravej strany bol veľmi nebezpečný, no výborne zapracoval pravý obranca Martin Valjent.
6
Cyperčania robia chyby v obrane. Pavol Šafranko opäť dobre zabojoval a veľa nechýbalo k tomu, aby sa dostal do šance. Dobre však čítal hru Vangelis Georgiou.
5
Vangelis Georgiou chytá do rúk center z ľavej strany. Jeho autorom bol Jaroslav Mihalík, ktorý ním hľadal nabiehajúceho Alberta Rusnáka.
4
Slovenskí futbalisti držia loptu na svojich kopačkách. Cyperčania ale dobre napádajú, a tak sa do hry zapájajú najmä stopéri Milan Škriniar a Branislav Niňaj.
3
V obrane veľmi dobre zapracoval Stanislav Lobotka. Cyperčania sa dostali na dostrel našej brány, no spomínaný Lobotka vybojoval odkop.
2
Akcia domáceho tímu sa neskočila úspešne. Zverenci Pavla Hapala tak budú vhadzovať loptu späť do hry. Loptu si už berie Róbert Mazáň.
1
1
goalSlovensko dalo gól!
Tak toto je skvelé! Naši reprezentanti sa po necelej minúte hry dostávajú do vedenia. Cyperčania zaváhali v defenzíve, Pavol Šafranko zabojoval, lopta sa odrazila k MARTINOVI CHRIENOVI, ktorý už poľahky prekonal brankára Vangelisa Georgioua.
1
Úvodný výkop zápasu mali slovenskí futbalisti, ktorí nastúpili v modrých dresoch. Na začiatku ale majú problém s aktívnym napádaním domácich.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Cyprus: Georgiou – Kyriakou (C), Karo, Ioannou, Wheeler – Katelaris, Papafotis – Antoniou, Aresti, Panagi – Pittas.
Náhradníci: Panagiotou – Alexiou, Anastasiou, Elia, Fragkeskou, Koumis, Kousoulos.

Slovensko: Chovan – Valjent, Niňaj, Škriniar (C), Mazáň – Lobotka – Rusnák, Bero, Chrien, Mihalík – Šafranko.
Náhradníci: Rodák – Šatka, Vavro, Brigant, Hromada, Ivan, Vestenický.

Rozhodca: Vitaly Meshkov (RUS).
Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu zo zápasu slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov. Zverenci Pavla Hapala majú výborne rozbehnutú kvalifikáciu o postup na ME 2017 a dnes si po druhýkrát zmerajú sily s Cyprom. Zápas sa začne o 15:30 hod.

CYPRUS U21

Futbalisti Cypru sú v ôsmej kvalifikačnej skupine na poslednom mieste. Na svojom konte majú len štyri body, a tak už stratili šancu bojovať o postup na kontinentálny šampionát. Cyperčania začali veľmi zle, keď prehrali prvé štyri zápasy s celkovým skóre 0:10. Prvých bodov a gólov sa dočkali až na pôde Bieloruska, kde remizovali 2:2. Ešte lepší výsledok zaznamenali pred pár dňami, keď senzačne vyhrali v Turecku najtesnejším rozdielom. Pod vedením nového trénera Nicosa Andronicoua bol outsider skupiny strelecky aktívnejší a jeho triumf bol zaslúžený. Tento zápas mal ale nechutnú dohru. Turci neuniesli prehru a v závere nadstaveného času vyprovokovali hromadnú potyčku. Jej výsledkom bolo šesť červených kariet, po tri na každej strane. V cyperskom tíme boli vylúčení George Tasouris, Andreas Pachipis a tiež Andreas Fragkeskou. Títo hráči sa tak v zápase so Slovenskom nepredstavia.

SLOVENSKO U21

Slovenskí futbalisti majú veľmi dobre nakročené k postupu na záverečný turnaj majstrovstiev Európy. Hoci prvý duel v Bielorusku prehrali, následne si na svoje konto pripísali 12 bodov a sú na čele skupiny. Našim reprezentantom pomohli aj nedávne výsledky ich konkurentov. Pred druhým Holandskom majú dvojbodový náskok a ešte jeden zápas k dobru. Zverenci Pavla Hapala tak vedia, že pokiaľ získajú v posledných troch dueloch aspoň štyri body, vyhrajú skupinu bez akýchkoľvek ďalších špekulácií. Pred zápasom v Larnake odohrali prípravný duel v nemeckom Kasseli. Tím okolo kapitána Milana Škriniara doplatil na zlé pokrytie rohových kopov a najmä kvôli tomu prehral 3:0. Každopádne, v tomto medzištátnom zápase o body nešlo a takáto „facka“ prišla pred dôležitým zápasom vhod. Bohužiaľ, v nominácií na tento zápas nefiguruje zranený Adam Zreľák, ktorý strelil už päť gólov.

VZÁJOMNÉ ZÁPASY

08.10.15 Slovensko U21 – Cyprus U21 2:0
14.10.09 Cyprus U21 – Slovensko U21 0:1
09.09.09 Slovensko U21 – Cyprus U21 1:0
16.11.07 Cyprus U21 – Slovensko U21 1:2
16.10.07 Slovensko U21 – Cyprus U21 4:1
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Mladí Slováci sa priblížili k postupu, Cyprus porazili rozdielom triedy