Legendárny Klose prerušil kariéru, trápia ho vážne zdravotné problémy

Miroslav Klose.
Miroslav Klose. (Autor: TASR/AP)
SITA|28. máj 2021 o 14:25

Lekári ho upokojujú.

MNÍCHOV. Niekdajší elitný strelec nemeckej futbalovej reprezentácie Miroslav Klose si musí vziať pauzu od trénovania, keďže sa u neho vyskytli vážne zdravotné problémy.

Aktuálne 42-ročný poľský rodák pracoval v sezóne 2020/2021 ako asistent Hansiho Flicka v Bayerne Mníchov, lekári mu však diagnostikovali trombózu v nohe.

"Diagnóza je pre mňa malým šokom," povedal Klose pre magazín Kicker.

Okamžite musel začať s liečbou

Prvýkrát silnú bolesť pocítil pred troma týždňami. "Máme v nohe dve zrazeniny. Okamžite som začal s liečbou," prezradil.

"Musím nosiť špeciálne návleky, podľa lekárov sa však nemusím báť. V najbližšom čase však mám naordinovaný úplný oddych. Nemôžem však behať, plávať a najmä hrať futbal," poznamenal.

S Miroslavom Klosem sa v ostatnom čase hovorilo ako o možnom novom koučovi druholigovej Fortuny Düsseldorf, túto možnosť však aktuálne vylúčil.

Vždy si vyberá kľukatejšiu cestu

Miroslav Klose ukončil hráčsku kariére v roku 2016 po pôsobení v talianskom Laziu Rím. Predtým hral aj v Bayerne Mníchov, Brémach a Kaiserslauterne.

Za nemeckú reprezentáciu absolvoval v rokoch 2001 až 2014 spolu 137 duelov a strelil v nich 71 gólov. V národnom tíme skončil po zisku titulu na MS 2014.

Keď sa zo zdravotných problémov zotaví, rád by pracoval ako hlavný kouč a nie ako asistent.

"Zostať asistentom je podľa mňa zlá cesta, aj keď sme si s Hansim Flickom sadli súkromne aj profesionálne a od teraz smeruje k reprezentácii," poznamenal Klose.

"Zostať asistentom by síce bolo pohodlnejšie, ale tak to nechcem. Vždy si vyberám kľukatejšiu cestu," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Legendárny Klose prerušil kariéru, trápia ho vážne zdravotné problémy